JO13-1 wint eerste bekerwedstrijd

Punten JO13-1 blijven in Rijsoord in derby tegen Heerjansdam

RIJSOORD – Zaterdag 15 september 2018 stond eindelijk de eerste bekerwedstrijd op het programma, thuis om 10.30 uur tegen onze buren uit Heerjansdam. Voor het eerst met een complete selectie van 14 spelers want Quinten en Alejandro waren weer heelhuids teruggekomen van hun werkweek en Sem had groen licht gekregen van de medische staf om zijn rentree te maken.

Op het net gemaaide gras van het B veld gingen wij onder leiding van scheidsrechter Kokkie voortvarend van start want na een paar minuten komen wij al op voorsprong. Aanvoerder Sven neemt een corner van de rechterkant die door Sjoerd a la Van Persie tegen Spanje wordt ingekopt. De kopbal van Sjoerd weet de keeper nog te redden maar de rebound is voor onze goaltjesdief Daniel: 1-0. Niet veel later heeft Olaf een vrije schotkans maar besluit hij om de bal breed te leggen waar Heerjansdam tussen kan komen en hierna breekt Koen aan de rechterkant door en zijn schot eindigt op de lat. Het blijft daarom 1-0 waarbij gezegd moet worden dat Heerjansdam er ook gevaarlijk uit komt met name door hun rappe linksbuiten (Groeneweg jr.). Hammetje begint echter steeds beter in vorm te komen waardoor hij zijn doel schoon kan houden. Na 20 minuten hebben wij weer succes uit een corner (zou Feyenoord een voorbeeld aan kunnen nemen). Het is Sjoerd die hem uitstekend neemt en Matin weet te bereiken bij de 2e paal die de bal onberispelijk binnen schiet: 2-0. Net voor rust breekt de linksbuiten andermaal door en weet Hammetje te verschalken: 2-1 wat ook de ruststand betekent.

In de rust mogen de jongens altijd zelf zeggen wat er goed en minder goed gaat en knap is het om te horen dat ze goed weten wat ze beter zouden moeten doen. Iets meer rust aan de bal en meer de ruimte zoeken aan de buitenkanten.

Desondanks oogde de tweede helft nog behoorlijk rommelig waarbij we overigens niet echt in gevaar komen door goed verdedigingswerk van Harm, Goesie, Thijmen, Matin en Hammetje. Eénmaal verdedigen we veel te risicovol uit waardoor een Heerjansdam aanvaller de bal voor het binnen schieten heeft. Hij schoot echter naast.

Met Sjoerd op het middenveld hebben we er een middenvelder bij gekregen die veel risico legt in zijn spel waardoor hij nog wel eens balverlies lijdt maar het is ook een jongen met veel spelinzicht, zo geeft hij na een kwartier een dieptepass waar Koen in gelooft en schitterend afrondt: 3-1. Het slotakkoord is ook voor Koen die een intelligent balletje breed van Daniel mooi over de (kleine) keeper van Heerjansdam heen lift. Zijn vader stond te glunderen langs te lijn of was dat vanwege zijn aankomende Helene Fischer concert.

Al met al een nuttige wedstrijd met een mooi resultaat (4-1) tegen een fysiek sterke tegenstander. Sem heeft zijn eerste minuten weer gemaakt en alle jongens hebben weer veel arbeid verricht. Sjoerd werd man van de week (geen man of the match meer). Net als vorig seizoen nog geen minuut gemist, veel arbeid verricht tegen RVVH op maandag, hard getraind op woensdag en vandaag drie assisten als middenvelder wat nog steeds een nieuwe positie voor hem is. Van harte Sjoerd!

Sander, bedankt alweer voor je 2e vlagsessie, maandag spelen wij de tweede en tevens laatste wedstrijd voor het Ridderkerks kampioenschap om 18.30 uur tegen eerste klasser Slikkerveer (Bolnes doet niet meer dit jaar).