Gelijkspel voor Rijsoord Vrouwen

Rijsoord vrouwen spelen 2e bekerwedstrijd gelijk

RIJSOORD – Voor de 2e wedstrijd in de strijd om de beker zouden de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag op bezoek gaan bij I.F.C. Vr 2, maar door problemen met de velden in H.I. Ambacht werd de wedstrijd gespeeld op het Kraaiennest.
Vooraf al een moeilijke wedstrijd en dat bleek al gauw na het beginsignaal. I.F.C. nam al gelijk het initiatief en Rijsoord kwam flink onder druk te staan en de defensie o.l.v. nieuwkomer Reneé Oomkens, die een prima partij zou spelen, moest alle zeilen bijzetten om een treffer te voorkomen. Gelukkig kwam Rijsoord langzaam wat beter in de wedstrijd en na een kwartier kreeg men een uitgelezen kans om zelfs op voorsprong te komen toen een overtreding op Chantal Vogel terecht met een strafschop werd bestraft. Helaas kon zijzelf het vonnis niet vellen want haar inzet verdween naast het doel. Hoewel I.F.C. de betere ploeg bleef waren er ook kansjes voor Rijsoord maar helaas konden deze niet benut worden.

Na een half uur kwam Rijsoord goed weg toen I.F.C. de lat raakte. Hierna kwam Zenzi Gravestein Nikita Pieren aflossen. Met een sublieme redding voorkwam keepster Mariëlle Bode (speelde een prima eerste helft) dat I.F.C. op voorsprong kwam en toen vlak voor de rust een mooie combinatie tussen Zenzi Gravestein en Denise Barendregt door Chantal Vogel fraai werd afgerond kon men, weliswaar tegen de verhouding in, met een 1-0 voorsprong de thee opzoeken.

Femke de Reus redt punt voor Rijsoord
Na de rust kwamen Dilara Lomé en Anouk de Reus in de ploeg voor Eva van Buuren en Femke de Reus maar de start van de 2e helft begon dramatisch voor Rijsoord want binnen de minuut was het al 1-1 toen een schot in de kruising achter de voor Mariëlle Bode in het doel gekomen Demi Vrijman verdween. De overheersing van I.F.C. van voor de rust was in de 2e helft een stuk minder want de partij ging nu meer gelijk op. Met diverse mogelijkheden was er de kans om weer op voorsprong te komen maar het was I.F.C. dat profiteerde toen de defensie niet helemaal goed stond en de 1-2 op het bord kwam. Aan de andere kant had Denise Barendregt weinig geluk met haar acties, waardoor men er niet in slaagde om vooralsnog de 2-2 te maken. Na een klein half uur kwam Femke de Reus haar zus Anouk (i.v.m. werk) weer aflossen en deze mutatie zou resulteren in de gelijkmaker.

Tien minuten voor tijd kreeg Rijsoord op rechts vlakbij de zijlijn een vrije trap te nemen die snoeihard door Femke de Reus bij de 2e paal rechtstreeks werd binnen geschoten. Een uitstekende treffer en een beloning voor haar goede wedstrijd. Met Nikita Pieren in de ploeg voor Naomi Metovics kwam met deze 2-2 dan ook na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Wim de Jong het einde.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden gaan de Rijsoord vrouwen a.s. zaterdag op bezoek bij Seolto uit Zevenbergen voor de laatste bekerwedstrijd in de poule. Aanvang: 14.30 uur.