Leuk oefenpotje JO13-1 - JO13-2

JO13-1 en JO 13-2 hebben hun teams wel op orde en oefenen tegen elkaar

RIJSOORD – Zaterdag 8 september 2018 dachten wij onze eerste bekerwedstrijd te gaan spelen, maar helaas kregen wij begin van de week al de mededeling dat Groote Lindt JO13-2 geen team op de been kon brengen. Met behulp van Arjan en Facebook hebben wij half Zuid Holland afgezocht maar helaas geen tegenstander kunnen vinden. Gelukkig voor ons kon ook de tegenstander van Rijsoord JO13-2 geen team op de been brengen dus konden wij mooi tegen elkaar oefenen.
Uiteraard nog steeds zonder Sem maar met onze nieuwe meetrainert Alejandro gingen wij om 10.30 uur met 13 spelers van start op het gras van het C veld.

Tegen de mannen van Jan van Nes die in het wit speelden kwamen wij na een minuut of vier op voorsprong door een van richting veranderd schot van Alejandro: 1-0. Ondanks onze trainingen en bespreking voor de wedstrijd speelde de wedstrijd zich vooral in het midden van het veld af. Via Koen konden wij af en toe doorkomen via de rechterkant maar de jongens op links hebben het eerste kwartier bijna geen bal gehad, wat vooral veroorzaakt werd doordat wij niet de rust en het overzicht hadden om daar de ruimte te gebruiken. Na een kwartier wisten wij wel op 2-0 te komen door een mooi afstandschot van Brent. Na deze goal werd het spel iets rustiger en werden de aanvallen iets verzorgder. Zo gaf Sven een mooie steekbal op Koen die helaas de paal raakte. Niet veel later kan Matin een hard schot los laten die mooi door keeper Noah wordt gekeerd maar Alejandro was er als de kippen bij om de 3-0 binnen te schieten. Niet veel later bedient Sven Brent die het overzicht houdt door de bal naar rechts te tikken op Sjoerd die van buiten het strafschopgebied uithaalt: 4-0 wat ook de ruststand betekende.

In de rust andermaal het kleine oefenveld op tafel gelegd om te laten zien aan de jongens waar de ruimtes liggen op het veld. Na de rust komen wij snel op 5-0 door een dribbel van Quinten die weer zijn goaltje meepakt: 5-0. Hierna breekt er een hele rommelige fase aan van onze kant, waarin JO13-2 goed gebruik maakt van hun grotere fysieke mogelijkheden waardoor ze meer duels winnen en een goede kans creëren die echter net zo goed gekeerd wordt door Hammetje. Het slotakkoord is toch nog voor ons want het is Sjoerd die een knappe steekbal geeft op Sven die goed gekeerd wordt door Noah en vervolgens is het andermaal Sjoerd die een goede voorzet geeft vanaf de rechterkant, Sven kopt deze mooi binnen welke op de doellijn nog wordt verlengd door Alejandro: 6-0.

Man van de week is Matin geworden, tweemaal goed getraind, degelijke wedstrijd op een plek wat niet zijn favoriete positie is maar waarvan ik denk dat hij onze Virgil van Dijk kan worden. Van harte Matin.
Patricia had nog een mooie bal geregeld voor onze pechvogel en trouwe supporter Sem. Hopelijk kan hij hier binnenkort weer mee aan de gang.

Joffrey bedankt voor het vlaggen; maandagavond 10 september spelen wij voor het Ridderkerks kampioenschap om 18.30 uur uit tegen hoofdklasser RVVH, dus dat wordt een mooie uitdaging om daar zo lang mogelijk stand te houden. Tot maandag!