Rijsoord Vrouwen goed van start in KNVB-beker

RIJSOORD – Na de ruime zege in de oefenwedstrijd tegen Yvv De Zwerver stond voor de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag de eerste poulewedstrijd in de strijd om de KNVB-beker.

Op het Kraaiennest was Zwaluwe VR 2 de eerste tegenstander. Met nog enkele afwezigen wegens vakantie/blessures startte Rijsoord hoopgevend want binnen drie minuten waren er al twee mogelijkheden om de score te openen. Denise Barendregt schoot helaas naast na een prima pass van Chantal Vogel en Femke de Reus zag haar inzet gestopt worden. Maar in de 7e minuut rondde Zenzi Gravestein een fraaie voorzet van Nienke Lodder, de ruimte ingestuurd door Denise Barendregt, beheerst bij de 2e paal af. Rijsoord bleef de bovenliggende partij maar na een klein kwartier werd het uit het niets en met de eerste doelpoging van Zwaluwe toch 1-1 toen een vrije trap links van het doel geheel onverwacht achter keepster Demi Vrijman plofte.

Rijsoord was het even kwijt maar herstelde zich toch snel want het was Amber van der Pol die Chantal Vogel de diepte instuurde die vervolgens de keepster omspeelde en voor de 2-1 zorgde. Nu was Zwaluwe het ook even kwijt want drie minuten later was het Denise Barendregt die uit een hoekschop rechtstreeks doel trof. Zij was nu helemaal los want weer een minuut later zorgde zij ook voor de 4-1. Hierna kwamen Dilara Lomé en Nikita Pieren in de ploeg voor Daniela de Wilde en Priscilla van der Graaf maar het spelbeeld bleef gelijk. Een sterk Rijsoord dat Zwaluwe onder druk hield, wat twee minuten voor rust de 5-1 opleverde toen een mooie combinatie tussen Amber van der Pol en Zenzi Gravestein de bal bij Denise Barendregt bracht die doeltreffend uithaalde. In de laatste minuut nog een tegenslag voor Rijsoord toen Nienke Lodder na een botsing met de Zwaluwe-keepster geblesseerd het veld moest verlaten.

Veel kansen voor Rijsoord na de thee
Met Anouk de Reus voor Nienke Lodder en Mariëlle Bode i.p.v. keepster Demi Vrijman begonnen de Rijsoordsen aan de 2e helft. Na vijf minuten werd een fout in de defensie door Zwaluwe weliswaar afgestraft maar vier minuten later was de marge alweer 4 toen Chantal Vogel na een combinatie met Denise Barendregt soleerde naar de 6-2. Met Nina van Hese die Eva van Buuren kwam aflossen en even later Daniela de Wilde voor Dilara Lomé en Nikita Pieren voor Denise Barendregt ging Rijsoord op jacht naar meer treffers, maar concentratiegebrek achterin zorgde voor de 6-3. Kansen waren er volop voor Rijsoord maar het leverde slecht één treffer op al was dit wel een hele fraaie. Vanaf haar positie als rechtsachter begon Amber van der Pol aan een indrukwekkende rush over het hele veld en haar voorzet werd door aanvoerdster Chantal Vogel fraai afgerond tot de 7-3. Dat Zwaluwe in de laatste minuut door een onhoudbare bal in de kruising nog voor de 7-4 eindstand zorgde was voor de statistieken.

Wederom dus een grote overwinning voor de Rijsoord Vrouwen die goed aan het bekertoernooi zijn begonnen. Volgende week de 2e bekerwedstrijd bij en tegen I.F.C. VR 2 in H.I. Ambacht. Aanvang: 14.45 uur