JO13-1 pakt 3 punten

JO13-1 pakt 3 punten in leuke oefenwedstrijd

RIJSOORD – Na een viertal trainingen stond zaterdag 1 september de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen 2018/2019 op het programma. De bekerwedstrijden begonnen ook vandaag dus er waren niet veel clubs beschikbaar. Gelukkig reageerde de trainer van SVS uit Capelle a/d IJssel op mijn facebook oproep en konden wij om 08.30 uur thuis van start.

Zoals bekend is Sem nog even uit de roulatie als gevolg van zijn ongelukkige landing van de bank maar de overige twaalf spelers stonden te trappelen om te beginnen. Zonder onze nieuwe trainert Youri gingen wij onder leiding van good old Dirk Schuitemaker van start op een kletsnat B veld.
Na een minuut of vijf kwamen wij op een 0-1 achterstand door een ongelukkig uittrap van Lucas die in de voeten van een aanvaller terecht komt die de bal koelbloedig afmaakt. Na een minuut of tien nemen Sven en Sjoerd een korte corner waarna aanvoerder Sjoerd de bal mooi over de keeper lepelt: 1-1. De jongens begonnen inmiddels te wennen aan het grotere veld en de nieuwe regels wat resulteert in de voorsprong. Goed doorgaan van Koen wordt namelijk beloond door Olaf die de bal mooi over de keeper krult: 2-1. Quenten weet er met een van richting veranderd schot 3-1 van te maken en het slotakkoord van de eerste helft was voor Brent die een corner van Sjoerd in één keer op zijn slof nam: 4-1.

In de rust heb ik de jongens gecomplimenteerd met het goede spel en hun de tip gegeven dat ze iets meer met de grote ruimtes op het veld moesten doen.
De tweede helft moesten we even op de volgende goal wachten want een goal van Quenten werd afgekeurd vanwege buitenspel en Koen kon tot tweemaal toe alleen op het doel afgaan maar beide keren was hij iets te onrustig in zijn afronding. Een afgeslagen voorzet van Sjoerd werd vakkundig en laag door Matin in de hoek geschoten: 5-1. De 6-1 werd vergelijkbaar ingeschoten door, en u gaat het niet raden: Thijmen. Vorig seizoen scoorde hij na vier jaar zijn eerste goal en nu heeft hij er al één in zijn eerste wedstrijd. SVS weet met een rush van eigen helft de 6-2 te scoren. De 7-2 was mijns inziens de mooiste goal en ik ga hem proberen uit te leggen. SVS is in de aanval, Koen die een stuk achter ligt, gaat in de achtervolging, herovert de bal, levert deze in bij Sjoerd die zich mooi technisch vrij speelt, Koen was inmiddels diep gegaan en krijgt de bal terug van Sjoerd, Koen steekt vervolgens Brent weg die de bal mooi voorzet op Daniel die de bal alleen nog maar hoeft in te tikken. De 8-2 volgt na een mooie individuele actie van Sven over de linkerkant van het veld. Laatste goal was van Daniel die in de kluts het laatste zetje geeft. Eindstand derhalve 9-2.

Samenvattend hebben we zowel de eerste als tweede helft goed positiespel gezien waarbij ze de tweede helft iets meer gebruik hebben gemaakt van de ruimtes op het veld.

Vorig seizoen kozen wij na de wedstrijd een man of the match, dit seizoen kiezen wij een man van de week dus naast de wedstrijd tellen ook de inzet/opkomst/gedrag van de jongens op trainingen mee. Harm ging er met de beker vandoor want hij heeft nog geen training gemist, heeft zijn judo voor ons opgegeven en werkt erg hard. Gefeliciteerd Harm!

Sander bedankt voor het vlaggen, volgende week spelen wij om 08.30 uur de eerste bekerwedstrijd uit tegen Groote Lindt JO13-2.