MO11-1 wint overtuigend van Kozakken Boys MO11-1

Overtuigend begin MO11-1

RIJSOORD – De wekker ging vroeg deze zaterdagochtend, maar dat mocht de pret niet drukken. Na het zomerreces stonden de meiden te popelen om hun eerste bekerwedstrijd thuis tegen Kozakken Boys ehhh Girls te spelen. Vorig seizoen hadden onze meiden nog dik klop gekregen van deze dames, vandaag waren ze gebrand op een revanche.

Met de nieuwe aanwinsten Tess, Veerle en Manouk was de keuze reuze voor trainers Kaj, Femke en Zoggi. Met lekker doorwisselen zouden alle meiden in ieder geval voldoende speeltijd krijgen. Ook de spelregels waren aangepast en dat was even wennen. Een kleiner veld, indribbelen in plaats van uitgooien en met 8 meiden in plaats van 7.

De eerste aanval was voor Kozakken Boys, maar gelukkig kwam het niet tot een doelpunt. De Rijsoord meiden waren wakker geschud en gingen druk zetten. Dat resulteerde in mooi positiespel en prachtige aanvallen en kansen. Maar helaas… de keeper van Kozakken Boys stond haar mannetje en wist haar doel lang schoon te houden. Uiteindelijk kwam de verlossende openingstreffer en werd het 1-0.

Ook nieuw is de paar minuten rust halverwege. Er was even verwarring onder de massaal toegestroomde toeschouwers. Er was een heerlijk zonnetje maar het was nog geen 30 graden, dus een drinkpauze leek wat overdreven. Of waren de 25 minuten dan toch al om? Blijkt dat ze halverwege even tijd maken voor een korte tactische bespreking en dat is best even lekker. Het spel werd hervat en al snel was het 2-0. Niet lang daarna kon Kozakken Boys de 2-1 binnenschieten en werd het even spannend. Zou dit de wedstrijd kantelen?

Maar waar de meiden vorig seizoen nog wel eens onder de indruk raakten van zo’n moment, bleven de koppies keurig rechtop. Er werd geknokt voor iedere bal en met resultaat… na afloop kon een prachtige 11-1 overwinning worden bijgeschreven.

Super gedaan Nicki – Shannon – Kyona – Manouk – Tess J – Tess R – Tessa – Svenja – Evy – Noë – Yinthe – Mikki en Veerle!