Ruime overwinning Rijsoord Vrouwen

Ruime overwinning 1e wedstrijd Rijsoord Vrouwen

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag konden de Rijsoord Vrouwen dan eindelijk hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen spelen. Doordat heel veel verenigingen pas de afgelopen week zijn begonnen met trainen was het een hele klus om een tegenstander te vinden, maar gelukkig was YVV De Zwerver uit IJsselmonde bereid om tegen Rijsoord te oefenen. Met een t.o.v. vorig seizoen sterk gewijzigde ploeg, al was de selectie door vakanties nog niet compleet, begon men aan de wedstrijd. De eerste helft was het duidelijk dat men nog aan elkaar moest wennen.

Rijsoord speelde in de eerste helft, zeker in de beginfase, heel onwennig en onrustig met bij vlagen goed voetbal maar ook met teveel balverlies. De Zwerver leek in de openingsfase de overhand te pakken, maar het was toch Rijsoord dat in de 7e minuut de leiding pakte toen een prima dieptepass van nieuweling Chantal Westein Denise Barendregt bereikte die met een fraaie lob voor de 1-0 zorgde. In de oefenperiode wordt er uiteraard veel gewisseld en na 20 minuten kwam Nienke Lodder in het veld voor Chantal Westein. Even later moest Demi Vrijman met een uitstekende redding optreden bij een afstandschot en was Denise Barendregt dichtbij de 2-0 maar haar schot miste de juiste richting. Hierna kwamen Elaine van Dalen en Dilara Lomé in het veld voor Denise Barendregt en Daniela de Wilde. In de 40e minuut viel dan de 2-0 toen een combinatie tussen Nienke Lodder en Chantal Vogel resulteerde in een voorzet die door Marjolein Hilberts bij de 2e paal werd binnen getikt wat tevens de ruststand werd.

De Zwerver na de rust overlopen
Helaas moest Elaine van Dalen in de pauze geblesseerd afhaken waardoor Denise Barendregt weer in de ploeg kwam. Rijsoord ging steeds beter spelen en al in de 1e minuut was Femke de Reus dichtbij een treffer, maar deze werd helaas op het laatste moment nog gekeerd. De ploeg van coach Peter van Hese kwam steeds beter in de wedstrijd en De Zwerver kon eigenlijk alleen maar tegenhouden maar toch bleven zij positief spelen en probeerden onder de druk uit te komen. In de 10e minuut viel dan toch de 3-0 toen Chantal Vogel met een kopbal een corner van Denise Barendregt doeltreffend afrondde. Hierna ging het hard. Met Chantal Westein weer in de ploeg voor Marjolein Hilberts.

Binnen vijftien minuten werd de stand opgevoerd naar 6-0. Achtereenvolgens Denise Barendregt, na goed doorzetten van Nienke Lodder, Chantal Vogel na een voorzet van Nienke Lodder en Chantal Westein na een dieptepass van Chantal Vogel waren hier succesvol. Met Daniela de Wilde weer voor Dilara Lomé bleef Rijsoord domineren waarbij opviel het sterke opkomen over rechts van nieuweling Amber van der Pol die met enkele prima rushes van achteruit voor dreiging zorgde. In de slotfase werd de score nog verder opgevoerd. Nadat Nienke Lodder eerst nog de paal had geraakt was het Denise Barendregt die met een fraaie solo scoorde en vervolgens scoorde Nienke Lodder haar verdiende goal na een combinatie van de beide Chantals. Het slotakkoord was voor Chantal Vogel die een pass van Denise Barendregt heel beheerst afrondde waardoor de eindstand op 9-0 werd bepaald. Al maakt één zwaluw nog geen zomer, duidelijk is wel dat de Rijsoord Vrouwen nu een selectie hebben die zeker mogelijkheden biedt voor het nieuwe seizoen.

A.s. zaterdag spelen de Rijsoord Vrouwen de eerste bekerwedstrijd thuis tegen Zwaluwe VR 2. Aanvang:14.30 uur