Clubvoetbaldagen 2018

Clubvoetbaldagen sieren sportpark V.V. Rijsoord

RIJSOORD – Maandagochtend 16 juli 2018 stond al heel vroeg de wekker want de eerste dag van de Engelse voetbaldagen stond op het programma welke voor de vierde keer door V.V. Rijsoord werd georganiseerd. Dit jaar wel met een vrijwel geheel nieuw team want Jeroen ging zijn debuut maken als coördinator/hoofdtrainer en van de vijf trainers Tom, Richard, Rob, Rens en Youri had alleen laatstgenoemde ervaring met dergelijke dagen.

De weersvoorspellingen waren meer dan uitstekend dus daar hoefden wij ons geen zorgen om te maken. Maar komen de boodschappen op tijd, doet de beamer het en hebben we voldoende materiaal kan toch tot slapeloze nachten leiden of kwam dat door de warmte ….

Op de eerste zeer warme dag werden 44 kinderen ontvangen en ‘ingecheckt’ door Carolien en na een snelle verkleedpartij stonden de kinderen in hun lichtblauwe tenue’s al te trappelen voor de eerste 8 oefeningen die inmiddels op het hoofdveld waren uitgezet door de trainers: Pass & Score, 7-ball game, Pool Table, 4-4, Mourinho’s Game, 4-in-a-row, 6-6 en Sergio Aguero.

De boodschappen waren gelukkig op tijd dus de dames en heren van de catering hadden inmiddels de lunch voorbereid zodat we hierna konden beginnen met het eerste animatiespel, namelijk de penaltybokaal waar medailles en bekers mee waren te verdienen. Ondertussen hadden wij alweer de 8 oefeningen voor het middagprogramma uitgezet welke luisterden naar de namen: Tennisgame, 3-in-a-row, the Challenge, Striker Skills, 2v1 attack, Speedladder, Kane’s precision en Turn Around. Tijdens deze oefeningen was het vooral belangrijk dat de jongens koel bleven dus er werd veel gedronken, sproeiers werden aangezet en de inmiddels beruchte emmers met sponzen waren weer uit de kast gehaald.

Zonder Floris en Lennart begonnen wij met 42 spelers aan de tweede dag, inmiddels waren de trainers goed op elkaar ingespeeld dus de ochtendoefeningen werden soepel uitgezet. Deze keer was het de beurt aan Diamond Game, Shooting Challenge, Shoot the target, Dele Alli Move, Klopp’s Attack Game, Bumper Ball en 6-6. Na de lunch stond de voetbalquiz op het programma waar de vragen uiteraard weer in het teken stonden van Engeland. We sloten de dag af met een toernooi met twee poules van vier ploegen onderverdeeld op leeftijd. De jongens mochten zelf hun team een naam geven en dan kom je logischerwijs uit op FC Dieren, FC Kroket, FC Bam en FC Naamloos.

Dag drie begonnen wij met 43 spelers want Floris en Lennart waren weer fit, alleen misten wij helaas Mourat. De scherpte bij de ochtendoefeningen was iets minder want iedereen was zich aan het voorbereiden op de finalewedstrijden van het toernooi. Maar niet voordat wij na weer een uitstekende lunch een voetbalbingo hadden gespeeld. Een valse bingo werd bestraft met het zingen van een liedje op het podium. Eén van de kinderen was de klos maar vanwege podiumvrees nam Sjoerd zijn plaats over en betoverde het publiek met een schitterende ballade. Na de finalewedstrijden werden de laatste vaantjes en deelname certificaten uitgereikt en namen wij afscheid van alle spelers en hun ouders.

Carolien: bedankt voor het inchecken;
Ed, Peter, Hilda, Karin en Mariette: bedankt voor de goede zorgen in de kantine;
Tom, Richard, Rob, Youri en Rens: bedankt voor jullie positieve coaching en
Alexander van de club voetbaldagen bedankt voor de goede organisatie.

Last but not least wil ik alle kinderen bedanken voor hun komst:

Bedankt Dayo, Quinn, Senne, Niek, Casper, Mees, Kenji, Chris, Liam, Tijs, David, Floris, Yahya, Simeon, Pascal, Senne, Dion, Brian, Tim, Kai, Sem, Keano, Jasper, Sven, Mourad, Rocco, Fender, Maxx, Jay, Sven, Ruben, Tim, Lucas, Anthon, Sjoerd, Jonathan, Matin, Martijn, Kyler, Jasper, TJ, Stefan, Sietse en Lennart.

Tot volgend jaar!