Geslaagd voetbalkamp in Evertsoord

Voetbalkamp 2018: wat was het warm en leuk!

RIJSOORD – Na maanden voorbereiden was het afgelopen vrijdag (29 juni) dan eindelijk zover. V.V. Rijsoord ging met de jeugdafdeling op voetbalkamp. Een weekend dat vol staat van sportiviteit en gezelligheid. Rond 18.00uur vertrok de bus vanaf Rijsoord richting Evertsoord waar deze tegen 20.30uur aankwam. Nadat iedereen van drinken was voorzien werden de slaapzalen ingedeeld en gingen de kinderen zich omkleden voor het voetbal- en penaltytoernooi. Tijdens de wedstrijden werden de kinderen voorzien van heerlijke gekoelde dranken en vers Fruit (watermeloen, kersen, peer, mandarijn en appels, gesponsord door Van Ooijen). Na het toernooi werd het voetbalmakelaars spel gespeeld. Daarna een broodje knakworst eten wat er bij de meeste kinderen wel in ging. Toen was het tijd voor de dropping, is toch altijd wel het spannendste onderdeel van het kamp. De kinderen worden dan in groepjes onder begeleiding van 2 leiders aan de rand van het bos afgezet. Zij moeten dan met behulp van coördinaten een paar opdrachten doen en zo de weg terug naar het Kamphuis zien te vinden. Nadat de laatste groep rond 04.00uur binnen was, bleef het ondanks het tijdstip toch rumoerig op de slaapafdelingen.

Zaterdag 30 juni
De dag begon met veel slaperige koppies aan het ontbijt. Na het ontbijt stond het touwtrekken op het programma. Vanwege het warme weer werd het programma aangepast. Geen wedstrijdjes en penalty’s, maar een waterglijbaan werd er neergezet, dit tot groot plezier van de kinderen en uiteraard de leiding. En wederom de hele ochtend gekoelde limonade en water en heel veel vers Fruit. In de middag zijn we naar een zwemmeer geweest waar de kinderen zich onder toezicht konden vermaken. Voor het avondeten hadden de leidster een paar uur in de keuken gestaan. Voor hen geen verkoeling dus. Hele stapels pannenkoeken kwamen op tafel die in een mum van tijd op waren. Ook het avond programma werd aangepast, wederom geen voetbal maar oud Hollandse spellen zoals ski lat lopen, zaklopen, koekhappen en nog meer spellen werden er gedaan. Later op de avond nog een leuke voetbal quiz, verzorgd door stagaire Celine. De kinderen vonden dit een leuk alternatief. Deze nacht verliep veel rustiger dan de nacht ervoor. Het was tamelijk vroeg stil op de slaapzalen en zo kon de leiding ook wat uurtjes slaap mee pikken.

Zondag 1 juli
De zondag bestond uit de spellen kermis, hierbij worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan ze verschillende onderdelen doen. Behendigheid, baltechniek komen hierbij aan de orde. En natuurlijk heel veel drinken en vers fruit. Dan is het alweer tijd om op te ruimen, tassen inpakken en de slaapzalen opruimen. Dit kost altijd wel even tijd, want zodra de kinderen op vrijdagavond in de slaapzalen verschijnen is er binnen 5 minuten een bom ontploft. Dit moet natuurlijk wel opgeruimd worden en onder begeleiding komt dat wel in orde.
En dan de prijsuitreiking. Tijdens het hele weekend kunnen de kinderen met alle onderdelen punten scoren. Per leeftijdscategorie worden de winnaars bekend gemaakt en krijgen zij een een beker of prijsje uitgereikt.

De leiding kijkt terug op een leuk, gezellig weekend. Wij hopen dat de kinderen het ook naar hun zin hebben gehad.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en hopen jullie volgend jaar weer te zien op het voetbalkamp.

Tot slot willen wij de volgende  sponsors bedanken voor hun bijdrage:
* Firma De Schouw
* Van Ooijen fruit
* Fietsvierdaagse
* De chauffeurs die ons gebracht en gehaald hebben.

En natuurlijk alle leiding, want zonder hun inzet is het kamp niet mogelijk.

Bekijk hier alle foto’s