Aftellen voor de 38ste Fiets4daagse ZHZ

Aftellen voor de 38ste Fiets4daagse ZHZ

RIJSOORD – Maandag 18 juni a.s. gaat om 17.30 uur de achtendertigste editie van de fietsavondvierdaagse Zuid-Holland Zuid van start. Met de schitterende raambiljetten en veelkleurige deelnemersboekjes laat de commissie van de R.F.T.C. “Rekreatoer en de Supportersvereniging commissie zien dat kwaliteit voorop staat.

Deelnemers
De organisatie hoopt dat dit jaar het aantal deelnemers van de laatste jaren, zo’n 500, overtroffen zal worden. De deelnemers kunnen weer vier dagen lang van de mooie plekjes in de omgeving genieten. De organisatie heeft weer voor de mooiste routes gezorgd. Dit evenement is geen wedstrijd wie er als eerste de finish haalt, maar een sportief evenement waar iedere deelnemer zijn eigen prestatie neerzet.

ZHZ meer dan fietsen alleen
De commissie van de fiets4daagse is er dit jaar weer in geslaagd om, samen met de sponsors, een prijzenpakket voor de deelnemers ter beschikking te stellen. De lage voorinschrijfprijs, € 5,00 p/p, is al een prijs op zich mede namens de hoofdsponsor Rabobank. Het inschrijfnummer op het boekje staat tevens garant voor een gratis verloting met vele prijzen van o.a. de fietshandelaren J. Verschoor en Vlasblom, de garage J.W. Pons, kaashandel De Weypoort, Plantenkwekerij Van Nes, enz. De fotograaf zal ook aanwezig zijn om deelnemers op de foto zal zetten met kans op prijzen. Onderweg zullen de diverse “weggeefsponsors” zich ook weer van hun beste kant laten zien om de deelnemers te verwennen met hun hapje en/of drankje en soms nog meer. In het boekje staat een puzzel met als hoofdprijs een waardebon van Sign Power. Een prijs is ook de traditionele binnenkomst op de laatste avond via de Mauritsweg en de Vlasstraat waar de deelnemers weer vanaf 19.15 uur opgewacht worden met de vrolijke klanken van de Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda. Deelnemers kunnen vervolgens in de kantine van V.V. Rijsoord hun welverdiende herinnering van deze fietsvierdaagse in ontvangst nemen. Dit jaar zal ook een nieuw Rijsoords popkoor, X-Presion, zich onderweg presenteren met gospel, pop en rock liedjes.

Ook de regiobestuurders zijn weer uitgedaagd
Politieke bestuurders uit Ridderkerk, Barendrecht, H.I. Ambacht en Zwijndrecht zijn door de organisatoren uitgenodigd c.q. uitgedaagd om in ieder geval één avond mee te rijden om te laten zien dat de Rijsoordse fietsvierdaagse zich ook richt op de omliggende gemeentes. Een eerdere uitspraak van een wethouder is: “Met de fiets bezoekt u de mooiste plekjes van Barendrecht, Hendrik-Ido Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Zo komt u nog ergens waar u anders misschien niet zo snel vertoeft”.

Vrijwilligers en sponsors.
Ook dit jaar doet de organisatie weer een beroep op inzet van vele vrijwilligers zoals de EHBO Rijsoord, stempelaars, veiligheid medewerkers, de geheime controles enz. We bedanken ook alle sponsoren die het de organisatie mogelijk maken om dit festijn te kunnen organiseren, adverteerders van het inschrijf, stempel, verloting, informatie boekje, de ondersteuning voor en tijdens de vierdaagse van de weggeefsponsors, enz.

Meedoen voor jezelf
De fiets4daagse rijdt u niet voor de organisatie maar voor u eigen plezier en ontspanning. Het is geen wedstrijd. De verkeersregels dienen altijd in acht worden genomen. Er is voor iedere avond een routebeschrijving die u ontvangt bij de start, waarbij de gezinstocht van15 en de fietstocht van 30 kilometer ook met pijlen zal worden aangeduid en de beschrijving van de route altijd het belangrijkst is. De 60 kilometer zal worden verreden met voorrijders van RFTC Rekreatoer, die om 18.30 uur van start gaan.

WK voetbal
De Fiets4daagse staat al meer dan een jaar op de planning en kan niet zomaar worden verzet. Ondanks het WK voetbal in Rusland gaat de vierdaagse gewoon door. Er zullen diverse voetballiefhebbers denken wat te doen? U fiets de vierdaagse voor u eigen prestatie en al rijdt u een avond minder is dit voor de organisatie geen bezwaar en ontvangt u de medaille evengoed op donderdag 21 juni. De organisatoren hopen dat de mensen die willen deelnemen zich niet laten weerhouden om er samen een goede fiets4daagse van te maken.

Nog niet opgegeven
Als u bij één van de voorinschrijfadressen uw deelnemersboekje ophaalt, betaalt u maar € 5,00 per persoon terwijl het inschrijven op de startavond € 1.00 meer kost. De Fiets4daagse zal worden verreden van maandag 18 juni t/m donderdag 21 juni. Start en finish is op het sportpark van V.V. Rijsoord. U kan tussen 17.30 en 19.00 uur starten. Rijdt u eigen tempo want de stempelaars, in de kantine wachten op u.

De organisatoren van RFTC Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v. Rijsoord staan er klaar voor en willen er samen met de deelnemers uit de gehele regio een feest van maken.

Waar en bij wie kan u inschrijven:

Rijsoord
Kantine V.V. Rijsoord Vlasstraat 1a
Kwekerij De Zwaan Rijksstraatweg 146B

Ridderkerk
Tweewielers Verschoor Havenstraat 53
Tweewielers Vlasblom Havenstraat 59
Bibliotheek A tot Z Sint Jorisplein 77

Drievliet
Rijploeg Tweewielers Vlietplein 9
Primera Vlietplein 238

Slikkerveer
Gigo Dillenburgplein 3
Moerkerken Tweewielers Churchilplein 10

Bolnes
Klootwijk Tweewielers Dijkje 89
Boekhandel Sanders Ammerstraat 12

Barendrecht
De Weypoort Middenbaan 87
Lagendijk Sportprijzen Deventerseweg 37

H.I. Ambacht
Plantenkwekerij Van Nes Langeweg 113
GIGO Louwersplein 23
Rijwielhandel W. Oosthoek Dorpsstraat 55

Zwijndrecht
Restaria De Patrijs Patrijsstraat 1
Garage J.W. Pons Lindenlaan 14
Profile fietsspecialist Gulden WC Oudeland 128

Heerjansdam
Restaria Liedorp Kromme Nering 22
Spar Heerjansdam De Manning 7