Pupil van de Week

Sem Jerins

Pupil van de Week Sem Jerins geniet met volle teugen

RIJSOORD – Zaterdag 26 mei was het de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen en dus ook de laatste kans om Pupil van de Week te worden. Sem Jerins was de gelukkige. Hij had er niet meer op gerekend, maar was de koning te rijk toen hij deze week uit handen van jeugdvoorzitter Arie Lodder de uitnodiging ontving.

Sem stapte ontspannen met vriendje Thijmen de bestuurskamer binnen. Daar kreeg hij een korte uitleg bij wat hem die middag te wachten stond en nam de spanning toe. Gelukkig kwam teammanager Eddy hem verlossen van het officiële gedeelte. Op het veld viel alles van hem af en mocht hij doen wat hij het liefste doet: voetballen. Tijdens de warming-up liep Sem lekker mee. Hij had nog volop energie want hij had die ochtend op doel gestaan en niet heel veel te doen gehad. Zijn team JO11-1 won met 13-1 en eindigde daarmee op een knappe tweede plaats in de eerste klasse.

Tijdens de rondo voorspelde Sem een 3-0 overwinning voor V.V. Rijsoord. Daar wilden de kraaien wel voor tekenen. Sem gaf het goede voorbeeld en maakte eerst een panna bij de keeper (dacht even …oepsss dit gaat mis) en liep daarna mooi door op de bal en scoorde met links. Vanaf de bank – een plekkie in de zon – zag Sem zijn ploeg al snel op 0-1 achterstand komen. Gelukkig kwam er nog iets van zijn voorspelling uit en won Rijsoord met 3-2.

De ambities van Sem zijn deze zaterdagmiddag alleen nog maar meer aangewakkerd. Op de vraag hoe het was kwam er een ‘VET’ uit de grond van zijn hart. Van begin tot het einde heeft hij genoten en zijn oren en ogen goed de kost gegeven. De prachtige vrije trap van Desley in de rechterbovenhoek, de actie van Khalid die door de scheids als schwalbe werd beoordeeld maar volgens Sem toch écht een penalty had moeten zijn en de boks die Sem kreeg van Patrick Berends na zijn doelpunt… Het zijn slechts een paar van de hoogtepunten voor Sem. Hij weet het nu helemaal zeker: hij wil profvoetballer worden.

Tot slot mocht Sem kiezen met wie hij op de foto wilde. Daar moest hij lang over nadenken, want het liefst was hij met het hele team op de foto gegaan. Het werd Khalid Rahli omdat Sem veel bewondering heeft voor deze supersnelle middenvelder. De bal met handtekeningen van alle spelers en het certificaat waren een mooie bekroning op deze supermiddag.

Bekijk hier alle foto’s

Leave a Reply