JO11-1 2e in eerste klasse

JO11-1 sluit seizoen af met ruime zege op Nieuw Lekkerland

RIJSOORD – Zaterdag 26 mei 2018 stond er een gedenkwaardige wedstrijd op het programma, namelijk de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, de laatste competitiewedstrijd onder leiding van Ilmars en überhaupt de laatste competitiewedstrijd op een half veld want volgend seizoen gaan wij op een heel veld voetballen.

Vorige week werd er helaas onnodig thuis van Wieldrecht verloren met 1-3 dus we waren erop gebrand om de competitie goed af te sluiten. Zonder de nog steeds geblesseerde Hammetje maar met Sem op doel begonnen wij om 09.30 uur onder tropische temperaturen op het hoofd kunstgrasveld van het relatief nieuwe complex (2012) van Nieuw Lekkerland.

De inmiddels beroemde emmer met sponsen was weer van stal gehaald en deze bleek vanochtend zeer populair onder de spelers. Mede dankzij deze emmer lieten de jongens vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze beter met de warmte om konden gaan dan hun tegenstanders. In de derde  minuut was het al raak door de linker van Brent die hier erg blij mee was omdat hij al een paar weken droog stond. In de zevende minuut stelde Brent Daniel in staat om de 0-2 te scoren en niet lang daarna was het andermaal Brent die de bal breed legt op Sven: 0-3. Daniel scoorde vervolgens op aangeven van de ontketende Brent de 0-4 en de 0-5 na een assist van Sven. Rust.

Met een 0-5 voorsprong is er uiteraard geen reden tot klagen maar deze stand zei meer over onze tegenstander dan over ons spel want dat oogde erg onrustig. Daarom hebben wij juist benadrukt dat ze wat meer rust in hun spel moeten brengen en veel meer het balletje rond moeten laten gaan.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Sven scoorde de 0-6 vanaf links uit een hele moeilijke hoek. Nieuw Lekkerland scoorde hierna de eretreffer maar had de moed eigenlijk opgegeven, zeker omdat de kleine kraaien veel meer power hadden. Matin scoorde de 1-7, Brent de 1-8 uit een assist van Sven, Daniel maakte met zijn vierde goal de 1-9 andermaal uit een assist van Sven. Sjoerd had een zware kampweek met school achter de rug wat terug te zien was in zijn spel want normaal gesproken sluit hij bij elke aanval aan en dat was vandaag wat minder. Des te knapper was het dat hij toch de 1-10 scoorde. De 1-11 was een eigen doelpunt van de Lekkerlanders na een schot van Brent. Goesie, die ook een zware kampweek achter de rug had, nam van afstand een bal op zijn slof die niet goed werd verwerkt door de keeper: 1-12. Het slotakkoord was een mooie wreeftrap van Sjoerd die met de 1-13 voor de grootste competitieoverwinning van het seizoen zorgde.

Het seizoen zit erop: voor de winterstop werd een tweede plaats gehaald in de eerste klasse en na de winterstop andermaal een tweede  plaats in een zwaardere eerste klasse met 24 punten uit 11 wedstrijden met een doelsaldo van 51 voor en 21 tegen. Een uitstekende prestatie van de jongens en Bavel gefeliciteerd met het kampioenschap!
De man of the match was duidelijk: Brent had namelijk sinds een aantal weken weer zijn oude vorm terug en dan is hij niet te houden. Gefeliciteerd Brent! Ook Hammetje viel in de prijzen want die kreeg een mooie Chelsea bal vanwege zijn onfortuinlijke breuk in zijn hand waardoor hij de laatste weken moet missen. Terwijl de meeste jongens en ouders zich gingen voorbereiden op de pupil van de week verkiezing van Sem gingen Sander en ik de wedstrijd Alblasserdam JO13-1 tegen IFC JO13-1 analyseren om te beoordelen op welk niveau wij volgend seizoen gaan voetballen.

Komende week is er geen trainen vanwege de avondvierdaagse, maandag 4 juni is de volgende training.