Rijsoord dames sluit af met winst

Rijsoord vrouwen sluiten af met winst

RIJSOORD – Afgelopen donderdag kwamen onze vrouwen (met interim-coach Peter van Hese) voor het laatst in actie in deze competitie en wel tegen Prinsenland. Doordat de laatste wedstrijd tegen E.B.O.H. door de KNVB was gecanceld, was deze wedstrijd dus de ideale gelegenheid om toch met een goed gevoel het seizoen af te sluiten. Rijsoord moest het doen zonder de zieke Denise Barendregt en de geblesseerde keepster Demi Vrijman waardoor Mariëlle Bode van MO 19 haar debuut in het doel van Rijsoord kon maken en dit deed ze voortreffelijk.

De openingsfase ging redelijk gelijk op al was Prinsenland in de 7e minuut dichtbij de 0-1 maar de lat voorkwam een achterstand. Aan de andere kant was ook Rijsoord dichtbij de 1-0 maar na een hoekschop van Eva van Buuren tikte Marjolein Hilberts net naast. Helaas zou Prinsenland toch de score openen toen Mariëlle Bode kansloos was op een hoge bal net onder de lat. Halverwege kwamen Elaine van Dalen en Lisanne Nugteren in de plaats van Zenzi Gravestein en Nikita Pieren. Na een half uur kwam bijna de 1-1 op het bord toen Chantal Vogel een pass op Elaine van Dalen gaf die net kon worden onderschept. Nog geen minuut later dan toch de gelijkmaker toen Marjolein Hilberts de bal kon onderscheppen en Chantal Vogel haar pass heel fraai in de bovenhoek krulde. In de slotfase nog een prima redding van Mariëlle Bode en een schot op de paal van Chantal Vogel maar geen treffers meer.

Na de pauze al snel een domper voor Rijsoord toen Prinsenland een fout in de Rijsoord-defensie afstrafte waardoor men weer tegen een achterstand aankeek. Rijsoord herpakte zich echter snel want in de 10e minuut kwam de 2-2 al op het bord toen Chantal Vogel uit een perfect hoekschop van Eva van Buuren met een streep doel trof. Rijsoord rook dat er meer te halen was en ging op jacht naar de voorsprong en met bij vlagen uitstekende combinaties werd Prinsenland achteruit gedwongen. De beloning kwam in de 16e minuut toen Elaine van Dalen met haar enorme snelheid de defensie van Prinsenland te snel af was en fraai de 3-2 scoorde. Met even later Nikita Pieren (onze pitbull in de defensie) en Zenzi Gravestein voor resp. Dilara Lomé en Nienke Lodder (die later de geblesseerd geraakte Elaine van Dalen weer zou aflossen) moest Rijsoord in de slotfase nog wat achteruit omdat Prinsenland op jacht ging naar de gelijkmaker. Maar met veel inzet werd dit voorkomen waardoor de Rijsoord Vrouwen het seizoen toch met een fraaie zege konden afsluiten.

Rest nog te vermelden dat Lisanne Nugteren vlak voor tijd een verdiende publiekswissel kreeg omdat zij gaat stoppen als speelster van Vrouwen 1.