Verslag laatste 2 wedstrijden Rijsoord 2

Eervolle afsluiting van het seizoen van Rijsoord 2

RIJSOORD – Het is zaterdag 26 mei en voor Rijsoord 2 betekent dat dat de laatste competitie wedstrijd tegen Terneuzense Boys op de agenda staat ! Een hectisch seizoen waarin voor Rijsoord 2 de ene week de titel in zicht was en de week daaropvolgend weer alle troeven uitgespeeld leken.

Voor de ploeg van trainer Cees vd Heerik duurde het seizoen net een paar wedstrijden te lang en door (onnodige) verliespartijen bij opeenvolgend Walcheren, Papendrecht en vorige week DESK 3 uit Kaatsheuvel is er geen eer meer te behalen in de reserve 1e klasse A en moet er genoegen genomen worden met een teleurstellende maar toch ook knappe 5e plaats.

Met de dingen die afgelopen seizoen gebeurd zijn en een enthousiaste en gerichte blik op het nieuwe seizoen trad Rijsoord 2 nog een x aan op het prachtige en ook uiterst warme hoofdveld aan de Vlasstraat. Terneuzen was niet van zo ver gekomen om Rijsoord de 3 punten cadeau te geven en dit bleek ook wel in de 11e minuut toen de bezoekers uit Zeeland tekenden voor de 0-1. Uit een snelle aanval en een goede voorzet was het de spits van Terneuzense Boys die op weergaloze manier afwerkte en zo keeper Joep kansloos liet.

De schrik sloeg toe en bij Rijsoord 2 ging men al langzaam rekening houden met een doemscenario want een 4e nederlaag op rij zal erg hard aankomen bij de kraaien die eerder in het seizoen nog met 0-2 wonnen in Terneuzen. In de 35e minuut is het Brian Heijman die de ploeg weer op het goede spoor zet doordat hij zichzelf goed vrij speelt in het 16 meter gebied en de 1-1 kan binnen schieten !

Tijdens de theepauze wordt Sander Top vervangen voor aanvaller Chris Zevenbergen. Na de rust is het Rijsoord dat de schroom van zich afgooit en er alles aan gaat doen de laatste 3 punten van dit seizoen aan de Vlasstraat te houden. Exact na een uur spelen is daar ook de welverdiende voorsprong voor Rijsoord 2, Jan Willem Blaak combineert door de as van het veld met Mitchel Lans die na een één-tweetje Jan Willem voor de keeper zet, zonder twijfel wordt de bal binnen geschoten en is de voorsprong een feit 2-1 !

De Terneuzense Boys die volgend seizoen weer uit mogen komen in de reserve 1e klasse zijn voor dit seizoen uit gevoetbald en de weerstand is gebroken nadat Jan Willem Rijsoord om een verdiende voorsprong heeft gezet. Het spelbeeld blijft onveranderd, Rijsoord 2 valt aan en heeft het meeste balbezit terwijl de Boys uit Terneuzen blijven loeren op de counter. In de 80e minuut scoort de goed ingevallen Chris Zevenbergen de 3-1 waarna in de 85e minuut Mitchel Lans nog mag aantekenen voor de welverdiende 4-1

Zoals eerder gezegd een (te) wisselvallig seizoen waarin mooie en goede wedstrijden zich afwisselden met onnodige verliespartijen. Seizoen 2017/2018 zit erop en met een 5e plaats in de eindklassering van de reserve 1e klasse A is er een hoop werk aan de winkel voor trainers, technische staf en spelers om in het volgende seizoen 2018/2019 promotie te bewerkstelligen naar de hoofdklasse.

Op zaterdag 2 juni volgt nog de familiedag voor de kraaien en daarna kan iedereen gaan genieten van een welverdiende vakantie om zich vervolgens volledig te gaan focussen op een mooi resultaat in het volgende seizoen. Ik wil langs deze weg graag iedereen bedanken voor het lezen van de wedstrijdverslagen afgelopen seizoen evenals de mooie en ook minder mooie dingen die we dit jaar als team hebben meegemaakt en wens iedereen een hele fijne vakantie toe en zie graag iedereen weer fit en gefocust na de vakantie ! (Note redactie: En jij heel erg bedankt voor het trouw schrijven van de wedstrijdverslagen Sander!)

Tot volgend seizoen !

Sander Willemstijn

Doelpunten:

1-1 Brian Heijman (35e min)
2-1 Jan-Willem Blaak (60e min)
3-1 Chris Zevenbergen (80e min)
4-1 Mitchel Lans (85e min)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Marcel Top, Lorenzo vd Heijden, Sander Top (45e min Chris Zevenbergen), Varoen Sewpal, Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar, Youri Haasdijk, Frank Bredius, Brian Heijman, Mitchel Lans.

 

EN HIERONDER OOK NOG HET VERSLAG VAN DE WEDSTRIJD TEGEN DESK

 

KAATSHEUVEL – Na twee nederlagen in drie dagen tijd 2 weken terug heeft Rijsoord 2 afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen DESK 3 uit het sprookjesachtige Kaatsheuvel verzuimd de laatste strohalm te pakken voor het behalen van de 3e periode in de reserve 1e klasse A.

In de eerste helft speelde de formatie van Rijsoord dat met maar 12 man was vertrokken in een te laag tempo om het de tegenstander moeilijk te maken, desalniettemin was het toch de ploeg van trainer Cees vd Heerik die in de eerste helft de bovenliggende partij was. Na 4 minuten spelen moet keeper Joep Nooteboom al handelend optreden als DESK een corner mag nemen die bij de 2e paal wordt geslingerd, de inzet van de Brabanders kan worden gekeerd door Joep.

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang en op wat kleine kansjes na gebeurt er weinig, totdat in de 18e minuut Mitchel Lans alleen op de keeper af kan gaan na een mooie steekpass ! De weg ligt open naar de bevrijdende 1-0 maar geheel onterecht vlagt de grensrechter voor buitenspel en is ook deze kans verkeken. De neutrale toeschouwer zal deze wedstrijd niet heel lang bijblijven, beide partijen houden elkaar in evenwicht tot de rust.

Na de rust is het wachten tot in de 60e minuut de van een blessure terugkerende Sander Top wordt vervangen voor Chris Zevenbergen. In het laatste half uur van de wedstrijd barst dan eindelijk het vuurwerk los, alleen is dit helaas voor Rijsoord wel vanaf de kant van DESK 3. In de 63e minuut valt de 1-0 voor de ploeg uit Kaatsheuvel uit een klutssituatie voor de goal van Joep en nog geen 5 minuten later valt helemaal het doek voor Rijsoord en staan de kraaien met 2-0 achter. De kopjes gaan naar beneden staan en het geloof in een goed resultaat ebt langzaam weg. De aankomende nederlaag betekent ook dat het zo mooi gelopen seizoen er bijna op zit zonder titel of gehoopte periode titel. In de 84e minuut scoort DESK 3 ook nog de 3-0 om extra zout in de wonden te strooien en met een flinke kater keert de Rezoordse formatie huiswaarts.

Opstelling
Joep Nooteboom, Marcel Top, Rens Weber, Sander Top (60e min Chris Zevenbergen), Varoen Sewpal, Dennis Havelaar, Youri Haasdijk, Frank Bredius, Bas vd Spoel, Brian Heijman, Mitchel Lans.

Leave a Reply