JO16-1 Kampioen na spannende wedstrijd tegen Dubbeldam

JO16-1 Kampioen na zenuwslopende match

RIJSOORD – Het is ze gelukt. Het team JO16-1, dat vanaf het begin van de competitie gekweld werd door tegenslagen, is met glorie kampioen geworden. Reeds bij de eerste trainingen van het seizoen bleek dat de beoogde trainer(s) met de noorderzon vertrokken waren. Met spoed werd een vervanger geregeld die na één training vermoedde dat het moeilijk zou worden met deze pubers en de pijp aan Maarten gaf. Ondanks diverse beloften van het jeugdbestuur kwam een echte trainer niet in zicht. Gelukkig waren er twee papa’s, Mark van der Zande en Ferdi de Winter, bereid de training en de coaching op zich te nemen. Bij absentie van deze mannen (zakelijke beslommeringen) was het gelukkig coördinator Hans Brugmans die zijn niet geringe kennis ter beschikking van onze jongens stelde. Al met al was het toch een beetje behelpen. Ook de KNVB trachtte met vreemde beslissingen, zoals inkorten van de competitie vanwege de lange winterstop, zo onduidelijk mogelijk te zijn.

Toch hebben de jongens het gered. Na een stroeve eerste competitiehelft ging het na de winterstop steeds beter. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen. Even was er een kleine stagnatie. Verloren van zichzelf. De tegenstander maakte gretig gebruik van de mindere dag. Daarna werd er niet meer verloren. De laatste wedstrijd tegen Dubbeldam JO16-1 was een lastige. Een gelijkspel was genoeg om ons kampioen te noemen. Het werd een zenuwslopende match. Na een 1-1 ruststand kwam Rijsoord kort na de hervatting op voorsprong. Na ongeveer een uur had Dubbeldam de vreugde alweer getemperd. Het werd 2-3. Alle lof voor onze mannen. Ze bleven knokken voor dat ene doelpuntje en het kwam. Geheel verdiend werd het einde gehaald met een 3-3 stand. Genoeg om feest te gaan vieren. Het is niet nodig om namen van spelers te gaan oplepelen omdat dit resultaat het gevolg is van collectiviteit. Proficiat JO16-1.