Dramatische middag voor Rijsoord 2

Rijsoord 2 beleeft dramatische middag in Papendrecht

PAPENDRECHT – Na de zeperd op Hemelvaartsdag in Vlissingen tegen Walcheren 2 stond afgelopen zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 3 van de reserve 1e Klasse A Papendrecht om de rug te rechten en zicht te blijven houden op een mooie eindklassering en het winnen van de 3e periode. Niets was minder waar en de wedstrijd tegen uitdager Papendrecht liep uit op een regelrechte deceptie.

Na 7 minuten voetballen stonden de Papendrechters al met 1-0 voor toen ze hun eerste kans direct omzetten in een goal, Randje buitenspel breekt de aanvaller van Papendrecht door en komt tegenover keeper Joep te staan de inzet wordt over Joep geschoten en de achterstand is een feit.

Het warme weer en het stroeve veld helpen niet mee om het spel op gang te krijgen en er zijn amper mogelijkheden voor de kraaien te noteren.

In de 15e minuut is het weer raak voor Papendrecht als met een bijna identieke goal gescoord wordt.
Wederom wordt achter de Rijsoordse verdediging ruimte gevonden en met een fraaie lob wordt de 2-0 stand op het bord gezet.

Rijsoord is niet bij machte grip te krijgen op de ploeg van Papendrecht en het dreigt een hele vervelende middag te worden in Papendrecht voor de ploeg die al zo’n tik te verwerken kreeg op Hemelvaartsdag.

Na 25 minuten spelen wordt het bijna allemaal nog erger als de 3-0 heel dichtbij is als er weer een gevaarlijke dieptepass over de verdediging van Rijsoord gegeven wordt.

De ploeg van trainer Cees vd Heerik lijkt zich hierna enigszins op te richten en te beseffen wat er op het spel staat, tot de rust moet de marge beperkt blijven en proberen de kraaien iets meer druk uit te oefenen op de tegenstander.

Helaas lukt het niet om met een stand van 2-0 te gaan rusten en prikken de mannen van Papendrecht er nog een extra goal bij. In de 45e minuut vlak voor het rust signaal kan door slap ingrijpen een aanvaller van Papendrecht ongehinderd op weg naar de goal van Joep Nooteboom en hij rondt deze kans zonder te twijfelen af. 3-0.

In de rust worden Mitchel Lans en Varoen Sewpal vervangen door Rens Weber en Chris Zevenbergen.

De 2e helft moet er een wonder gebeuren om Rijsoord nog minimaal een punt op te leveren en het zodoende nog met een fijn gevoel kan terugkeren naar de vlasstraat alwaar de draai rond de kraai plaatsvindt.

In de eerste minuut na rust mag Youri Haasdijk op een gevaarlijke plek voor het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap die hij via de buitenkant van de paal naast ziet gaan, geen aansluitingstreffer.

Deze aansluitingstreffer komt er wel, na 20 minuten spelen in de 2e helft en zonder veel kansen over en weer is het nu wel Rijsoord dat het net weet te vinden, althans een goal van Rijsoord door toedoen van een speler van Papendrecht. Een afgeslagen corner wordt weer ingebracht en via het lichaam van de Papendrechtse verdediger is het 3-1.

Na de goal zijn er niet veel kansen te noteren en is er ook niet echt sprake van een wederopstanding, het slappe en slordige voetbal blijft aanhouden en lijkt het er niet meer op dat Rijsoord vandaag zin heeft in een mooi resultaat.

In de 75e minuut wordt Marcel in het veld gebracht voor Frank Bredius.

In de 85e minuut vergroot zelfs Papendrecht nog hun voorsprong, 4-1 en de wedstrijd is beslist, ook zijn de kansen op het spelen van nacompetitie en/of een mooie eindklassering in de competitie vandaag vrijwel nihil geworden.

Volgende week zaterdag 19 mei om 14.45 in Kaatsheuvel is er nog een laatste kans om de laatste strohalm te pakken.

Doelpunten:
3-1 Eigen doelpunt Papendrecht (65e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Jan-Willem Taekema, Jan-Willem Blaak, Varoen Sewpal (45 min Rens Weber) , Dennis Havelaar, Frank Bredius(75e min Marcel Top) , Youri Haasdijk, Mitchel Lans (45 min Chris Zevenbergen) , Bas vd Spoel, Brian Heijman.