Rijsoord JO11-1 – Pelikaan JO11-1 5-2 (3-1)

Kraaien JO11-1 winnen vogelstrijd

RIJSOORD – Na twee voetballoze zaterdagen stond er zaterdag 12 mei 2018 eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma en wat voor één: een ouderwetse (vogel)strijd tussen kraaien en pelikanen. Voor de winterstop bezorgde Pelikaan ons een sporadische (thuis)nederlaag (2-3) maar inmiddels zijn ze de rode lantaarndrager van onze klasse. Toch is het een ploeg die niet onderschat mag worden want midweeks verloren ze nipt van de nog ongeslagen koploper Bavel.

Afgezien van de nog vakantie vierende Thijmen was de groep compleet. Niet helemaal compleet want Matin had niet het juiste schoeisel in zijn tas zitten. Vader Shams moest daardoor terug naar huis en kreeg het voor elkaar om nogmaals met het verkeerde schoeisel (schoenen van Gerda, haha) aan te komen. Drie keer was ook nu scheepsrecht dus Matin begon in de wissel maar kon gelukkig wel voetballen.

Onder leiding van scheidsrechter Jan, Bas Nijhuis, IJsselstein gingen wij om 08.30 uur van start op het favoriete kunstgras. Een aantal spelers van Pelikaan bleek behoorlijk gegroeid maar onze jongens zijn inmiddels zo ver dat ze hier niet meer van onder de indruk raken. Na een minuut of zeven kwamen wij op een 1-0 voorsprong door Daniel die een slim balletje van Sem mooi afrondde. De 2-0 viel niet veel later want Sem werd alleen voor het doel gezet door een pass van Sjoerd met links. Ook Pelikaan liet zich niet onbetuigd want Hammetje moest een aantal keren handelend optreden maar deed dat zeer kundig. Daniel bleef gevaarlijk bewegen achter de verdedigers van Pelikaan maar of wij konden hem net niet bereiken of de afronding was net niet scherp genoeg. In de laatste vijf minuten vielen er aan beide kanten nog twee goals: het was eerst Matin die vanaf achteruit opstoomde, de één-twee aanging met Sem om vervolgens genadeloos hard uit te halen: 3-0. Pelikaan kreeg uiteindelijk toch zijn verdiende aansluittreffer. Brent, Matin en Hammetje gooiden zich er nog voor maar de rebound bleef goed vallen waardoor ze de 3-1 binnen konden schieten wat ook de ruststand betekende.

Na de rust was de eerste kans wederom voor de Kraaien maar uit een corner van Sven kopte Matin net naast. Tien minuten later was het wel raak want het was Sem die snoeihard raak schoot met zijn chocolade linker been na een lange inworp van Matin: 4-1. De mooiste goal hadden de jongens voor het laatst bewaard en helemaal leuk om te zien om de training hierin terug te zien.  Hammetje geeft de bal mee met Sjoerd, die lepelt de bal over de aanvaller naar Brent die de bal inspeelt op Sem die op zijn beurt de bal strak voor geeft  op Daniel die bij de eerste paal de bal binnen tikt: 5-1. In de laatste minuten wordt Hammetje nog verrast door een schot in de korte hoek waardoor de eindstand 5-2 wordt.

Voor de man of the match kwamen er een aantal in aanmerking: ondanks het ‘schoenincident’ zat Matin goed in de wedstrijd, Sem was erg efficiënt met drie assists en twee goals. Het is uiteindelijk Daniel geworden want met twee goals, hard werken en vooral goed voetbal verdiende als één van de kleinere spelers op het veld de beker. Gefeliciteerd Daniel!

Na de wedstrijd gingen de meeste jongens zich opmaken voor de kleine kraaienloop en ook hierin lieten de jongens zich gelden want Hammetje eindigde op een 2e plaats en Brent op een 3e plaats, beiden achter de onbetwiste nummer 1 Koen.

Zaterdag 19 mei spelen wij onze tiende en voorlaatste competitiewedstrijd om 08.30 uur thuis tegen Wieldrecht JO11-1. Tot zaterdag!