Zwaluwe VR 1 - Rijsoord VR 1

Zwaluwe VR te sterk voor Rijsoord VR

LAGE ZWALUWE – Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van Rijsoord op bezoek bij het sterke Zwaluwe in Lage Zwaluwe. Een ploeg die nog meedoet voor de titel en die in de thuiswedstrijd aan de Vlasstraat met 1-4 de volle winst mee naar huis nam.

Vooraf dus al een moeilijke opgave voor de Rijsoordsen, waar de jonge Marielle Bode als verdedigende middenveldster was geposteerd en het naar behoren deed, en dat bleek al in de openingsfase toen men direct onder druk kwam te staan. Nadat eerst nog Demi Vrijman met een uitstekende redding een treffer wist te voorkomen was het in de 6e minuut toch raak toen de defensie niet alert genoeg reageerde. Rijsoord kon wel regelmatig onder de druk uitkomen, maar men kon niet verhinderen dat Zwaluwe de score kon uitbreiden.

Rijsoord bleef strijden en toen Denise Barendregt een prima actie via de rechterkant inzette en vervolgens de jonge Marjolein Hilberts bereikte kon deze heel beheerst de 2-1 binnen schieten. Een tegenvaller hier vlak na toen Eva van Buuren geblesseerd uit moest vallen waardoor spits Denise Barendregt centraal achterin moest gaan spelen. Rijsoord bleef echter toch in de wedstrijd. Een actie van Nienke Lodder, na een uitstekende dieptepass van Femke de Reus, resulteerde in een prima voorzet die door Marjolein Hilberts keurig werd teruggelegd op Chantal Vogel maar helaas ging haar inzet rakelings naast. Hierna kwam Zwaluwe weer opzetten en moest Demi Vrijman met de voet subliem redden. Toch viel de 3-1 en leek alles al beslist maar Rijsoord knokte zich weer terug in de wedstrijd en toen Marjolein Hilberts een fout in de defensie van Zwaluwe afstrafte met de 3-2 leek alles weer mogelijk. Dit bleek tevens de ruststand.

Ondanks grote inzet geen Rijsoord treffers meer
Na de pauze met Dilara Lomé voor Marielle Bode eigenlijk eenzelfde spelbeeld als voor de rust. Een sterker Zwaluwe, dat vooral in fysiek opzicht en snelheid de meerdere was, maar een Rijsoord dat zich niet gewillig naar de slachtbank wilde laten brengen en knokte voor elke meter. Toch kon Zwaluwe in de 8e minuut de score uitbreiden naar 4-2. Rijsoord kreeg ook wel wat kansjes maar het leverde helaas niets op. Halverwege kwam Marielle Bode weer in de ploeg voor Daniela de Wilde maar het was Zwaluwe dat toch nog twee keer wist te scoren waarbij in de slotfase ten overvloede ook Denise Barendregt nog geblesseerd moest uitvallen.

Ondanks deze ruime 6-2 nederlaag een groot compliment voor een strijdend Rijsoord waarbij Nikita Pieren in de defensie, Nienke Lodder als rechterspits, Marjolein Hilberts als linkerspits en vooral Femke de Reus op het middenveld een prima wedstrijd afleverden en aantoonden dat zij als MO 19-speelsters volgend seizoen zeker aan aanwinst zijn. Ook natuurlijk al onze ‘’oudgedienden’’ een compliment voor de inzet in deze wedstrijd.