Kostbaar verlies Rijsoord 2 bij Walcheren

VLISSINGEN – Na een lange busreis inclusief lunchpauze met broodjes en koffie die met alle liefde waren bereid door Lydia arriveerde de selectie van Rijsoord 2 op het zonovergoten sportpark Bonedijke in Vlissingen voor de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen Walcheren 2. Niet alleen de 3e periode in de reserve 1e klasse A maar ook het kampioenschap door (later in de middag bekend) misstappen van de concurrentie staan vanmiddag op het spel.

Na 4 minuten spelen is het ook gelijk raak en lijkt de ploeg van trainer Cees vd Heerik te weten wat er vandaag van ze gevraagd wordt. Varoen Sewpal die aan de linkerkant van het veld opstoomt krijgt in eerste instantie een schietkans die nog wordt gekeerd maar in tweede instantie stift Varoen de bal over de keeper waar op de doellijn nog Bas vd Spoel staat om het laatste tikje uit te delen, 0-1 !

In de 7e minuut is het Chris Zevenbergen die zich vrij wurmt en de 2e kans van de wedstrijd mag noteren, helaas krult Chris zijn schot net over de goal.

Het eerste kwartier is Rijsoord heer en meester en lijkt er geen vuiltje aan de lucht deze middag, echter de Zeeuwse formatie van Walcheren 2 begint langzaam ook uit zijn schulp te kruipen en na 20 minuten krijgen de Zeeuwen de eerste kans.

Na een half uur spelen is het dan ook Walcheren dat de gelijkmaker weet te scoren na slordig balverlies voorin van Rijsoord breekt de Zeeuwse ploeg snel uit en komt het in een 2 tegen 2 situatie op de helft van Rijsoord te staan. De bal wordt verplaatst naar de meegelopen rechtsbuiten, hij twijfelt geen moment en haalt in 1 keer uit. 1-1.

In de rust wordt Varoen vervangen door Frank Bredius.

Met nog geen 3 minuten gespeeld in de 2e helft en een nieuw paar schoenen is het D’Angelo Silva die aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten krijgt. D’Angelo werkt op uitstekende wijze af en schiet de bal onhoudbaar in de verre hoek ! 1-2.

Nog geen 2 minuten nadat Rijsoord 2 deze belangrijke voorsprong heeft gegrepen lijkt er een kink in de kabel te komen. Nadat achterin te lang werd gewacht met uitverdedigen stormt de alerte aanvaller van Walcheren op de goal van Joep Nooteboom af, in eerste instantie treedt Colin vd Heijden nog corrigerend op maar in 2e instantie werkt de aanvaller de bal wel achter Joep, 2-2.

Na deze teleurstelling staat 4 minuten later Rijsoord nog een domper te verwerken, Colin valt na ongelukkig neerkomen uit met een gebroken middenvoetsbeentje en hij wordt vervangen door Jan Willem Taekema.

In de 60e minuut weet Walcheren hun opportunisme te benutten en maken de Zeeuwen na weer een fout in de opbouw de 3-2.

In de 63e minuut gaat het helemaal mis en werkt Walcheren de 4-2 in de touwen na weer slordig balverlies in de opbouw waarna de bal direct wordt voorgezet en makkelijk achter keeper Joep geschoten kan worden.

Nog geen 3 minuten later in de 66e minuut moet de gifbeker helemaal laag en vliegt de 5-2 van Walcheren in het doel. Na wederom slordig opbouwen wordt de bal door Walcheren van afstand in de goal geschoten.

Na deze slechte periode voor alles en iedereen die Rijsoord een warm hart toedragen wordt er aanvallend gewisseld en zijn het Brian en Mitchel die in het veld komen voor Youri en Chris.

Drang naar voren veel scoringskansen waarvan er geen enkele omgezet kan worden in een goal, het begint erop te lijken dat Rijsoord 2 een smadelijke nederlaag gaat lijden in Vlissingen tegen Walcheren.

Na 80 minuten spelen en veel grote kansen weet Rijsoord nog wel iets terug te doen en scoort de ingevallen Mitchel Lans de 5-3. Snel spoeden de kraaien zich terug om hopelijk nog het een en ander recht te breien.

Helaas lukt het de formatie van Rijsoord 2 niet om in het restant van de speeltijd 1 van de grote kansen af te maken en moet het verlies genomen worden.

Hervatten van de competitie: Zaterdag 12 mei Papendrecht uit (zie volgend verslag).

Doelpunten:
0-1 Varoen Sewpal (4e minuut)
1-2 D’Angelo Silva (48e minuut)
5-3 Mitchel Lans (80e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber, Colin vd Heijden (55e min Jan Willem Taekema) , Varoen Sewpal (45e min Frank Bredius), Dennis Havelaar, Jan-Willem Blaak, Youri Haasdijk (68e min Mitcel Lans), D’Angelo Silva, Bas vd Spoel , Chris Zevenbergen (68e min Brian Heijman)