Wisselende uitslagen bij de dames

Wisselende resultaten VR 1 en meisjes MO 13

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag moesten VR 1 en de beide MO meisjesteams aan de bak. Onder warme omstandigheden ging VR 1 op bezoek bij Papendrecht. De thuiswedstrijd ging in oktober vorig jaar kansloos met 0-4 verloren en aangezien Papendrecht één van de betere ploegen is in deze competitie waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog. Met de MO 19 speelsters Nikita Pieren en Marjolein Hilberts in de basis werd er gestart ,maar al na vijf minuten kreeg men een domper toen Papendrecht eigenlijk te simpel al op 1-0 kon komen. Toch kwam VR 1 daarna meer in de wedstrijd hoewel Papendrecht wel de bovenliggende partij bleef. Men gaf prima tegenstand en er kwamen ook wat mogelijkheden via Denise Barendregt, Chantal Vogel en Marjolein Hilberts maar het leverde helaas geen treffer op. Halverwege de 1e helft wist Papendrecht de score uit te breiden naar 2-0 maar met enkele knappen reddingen van Demi Vrijman wist de defensie de score verder te beperken tot aan de rust.

Na de rust kwam Femke de Reus in de ploeg voor Dilara Lomé en van lieverlee kwamen onze vrouwen steeds beter in de wedstrijd maar helaas kreeg men in de 3e minuut toch weer een tegentreffer te incasseren toen de gevaarlijk spits van Papendrecht op snelheid door kon breken en van dichtbij de 3-0 op het bord bracht. Hierna kwam Nienke Lodder in de ploeg voor Lisanne Nugteren en moest Papendrecht attent blijven op een tegentreffer. Chantal Vogel was er twee keer dichtbij en Denise Barendregt had eigenlijk wel een strafschop verdiend. Toch kwam de 3-1 op het bord toen Marjolein Hilberts op links de bal veroverde, binnen de ‘’zestien’’ onderuit werd gehaald en de prima leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop toe te kennen die door Chantal Vogel onhoudbaar werd benut. Helaas kon men verder niet dichterbij komen en omdat Papendrecht in de laatste minuut de eindstand op 4-1 wist te brengen moest men met lege handen naar huis.

Toch een compliment voor VR 1 dat strijdend ten onder ging waarbij o.a. Daniela de Wilde, die de gevaarlijke spits goed bestreed en ook Nikita Pieren en Marjolein Hilberts kunnen terugkijken op een goede wedstrijd zonder de anderen tekort te doen. Positief was ook zeer zeker de sportieve wedstrijd en de prima onderlinge verstandhouding met Papendrecht.

ASWH MO13-2- RIJSOORD MO13-1
Voor MO 13 stond vandaag de uitwedstrijd tegen ASWH op het programma. Op deze zonnige dag waren we echter niet compleet ,onze aanvoerster Esther en Ilsa moesten verstek laten gaan ivm met vakantie. Als invalster was Mara van de voormalige MO19 van de partij. We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd waardoor ASWH goed tegenspel bood en zelfs na 10 minuten op voorsprong kwam. Een mooie aanval over rechts werd recht voor de goal mooi afgewerkt. Na de openingstreffer gingen de dames wat meer druk op de tegenstander geven, dit leverde diverse kansen op waarvan er zeker een of twee in een doelpunt hadden moeten worden omgezet. Het leek weer zo`n middag te worden dat de bal er niet in ging maar dit bleek toch niet het geval.

Voordat we gingen scoren schrokken we van een gil van Lily die opeens op de grond lag. Ze was in het veld hard door haar enkel geklapt, ze wilde na rust nog wel verder maar een invalbeurt van een paar minuten gaf toch nog wat reactie. Daarom is ze toch weer gewisseld om geen risico`s te nemen. Na weer een corner werd de bal weggewerkt door het midden waar Deanne stond. Zij haalde met een hard schot van ruim 20 meter uit, zo in de rechter kruising. 1-1 en bijna direct na de aftrap 1-2 door Mara. Zo gingen we de rust in met een voorsprong. Na rust werd het eenrichtingsverkeer. ASWH kon weinig meer uitrichten en het was wachten op de 1-3 die kwam er na een minuut of 8 na rust. Onze rechtsback Nikki kwam naar voren en schoot in de korte hoek binnen. Na deze goal ging het snel met tweemaal Mara, Lieke en Sienna werd de eindstand op 1-7 bepaald.
Met wat meer rust en overzicht hadden we makkelijk in de dubbele cijfers kunnen belanden maar ouders en leiders waren dik tevreden .Op naar Maandag 14 mei dan spelen we tegen de andere kampioenskandidaat om 19.00 uur in Dordrecht supporters zijn van harte welkom.

EBOH MO13-1 7 gespeeld 18 punten
RIJSOORD MO13-1 6 gespeeld 16 punten
DIA MO13-1m8 gespeeld 16 punten

Meiden we gaan het zien, wat het ook gaat worden we hebben het nu al fantastisch gedaan.