Lekkere overwinning van Rijsoord 2

Rijsoord 2 deelt flinke tik uit aan de Meeuwen 2

RIJSOORD – Zaterdag 5 mei terwijl in heel Nederland de bevrijding gevierd werd, moest er door Rijsoord 2 gewoon gevoetbald worden en wel tegen de Meeuwen uit Zoutelande waar eerder dit seizoen een pijnlijke nederlaag geleden werd. De Zeeuwse formatie van de Meeuwen 2 staat al bijna de gehele competitie bovenaan op de ranglijst van reserve 1e klasse A met als directe concurrenten Wieldrecht 2 en Papendrecht 2 en nummers 4 & 5 (Zwaluwen 2 en Rijsoord 2) in het kielzog.

De wedstrijd die oorspronkelijk gepland was op zaterdag 3 maart en toen afgelast werd door de winterse omstandigheden, werd afgelopen zaterdag onder zomerse omstandigheden afgewerkt om 11.45 op het hoofdveld van V.V. Rijsoord.

Met aan het roer van deze wedstrijd de ervaren scheidsrechter Gerritsen werd er exact om 11.45 afgetrapt op het heerlijk besproeide kunstgrasveld aan de Vlasstraat. In het begin van de wedstrijd was al snel duidelijk dat de bezoekers uit Zeeland niet waren gekomen om het spel zelf te maken en was het de ploeg van trainer Cees v.d. Heerik die zodoende aan de bak kon om er een mooie middag van te maken. In de 1e minuut is al direct een kans te noteren voor Rijsoord als D’Angelo uit een voorzet van Brian net niet genoeg kracht kan zetten met zijn voet tegen de bal en zodoende zijn inzet gekeerd ziet worden door de keeper van de Meeuwen.

In de 3e minuut laat de Meeuwen zien op wat voor manier zij hun meeste successen in de competitie behaald hebben door ingezakt te spelen en razendsnel via de counter aan de andere kant gevaarlijk te kunnen worden. Via de snelle tegenaanval volgt binnen het strafschopgebied van keeper Joep een schot dat hij nog maar ternauwernood kan keren met zijn voeten. Het spelbeeld verandert niet en Rijsoord probeert aan te vallen en de Meeuwen blijven loeren op een snelle tegenaanval maar tot echte mogelijkheden komt het niet en de wedstrijd kabbelt voort tot de drinkpauze in de 25e minuut.

Na de drinkpauze volgen er enige tactische omzettingen in de opstelling van Rijsoord en dit zorgt direct voor wat meer gevaar als in de 28e minuut D’Angelo een gevaarlijke voorzet aflevert vanaf links bij Frank Bredius die voor de goal is opgedoken en rakelings over kopt, hier komt wel een corner uit omdat de bal nog is aangeraakt door een meeuw. In de laatste minuut van de eerste helft is het Brian Heijman die erg ongelukkig terecht komt met zijn arm en later blijkt dat zijn arm even uit de kom is geweest, Brian kan helaas niet verder spelen en wordt in de rust vervangen door Chris Zevenbergen en ook Marcel Top blijft in de kleedkamer achter, hij wordt vervangen door Rens Weber.

Na het beginsignaal van de 2e helft verandert het wedstrijdbeeld eigenlijk nauwelijks en is het Rijsoord dat meer en meer op zoek gaat naar de openingstreffer en zodoende ook de aansluiting bij de titelfavorieten waardoor de ontknoping van de reserve 1e klasse A nog wervelend spannend gaat worden. In de 54e minuut mag Rijsoord een corner nemen en die bereikt de kopsterke Rens Weber die maar net over kopt in het dak van de goal.

Na 57 minuten spelen is het de uitblinkende Varoen Sewpal die ook aanvallend zijn steentje bijdraagt door met een goede interceptie en drang naar voren de ingevallen Chris Zevenbergen in stelling brengt voor de goal maar de Zeeuwse sluitpost staat Chris in de weg om te scoren. Mitchel Lans mag na 60 minuten spelen zijn positie afstaan aan Bas vd Spoel. In de 61e minuut volgt er enige verwarring bij het verdedigen van de aanval van de Meeuwen en is op een onoplettend moment de organisatie van V.V. Rijsoord 2 even weg, op randje 16 krijgt een aanvaller van de Meeuwen de bal en schiet, Joep moet handelend optreden en tikt zijn inzet net naast.

Aan de andere kant moet de collega van Joep in de 66e minuut ook een inzet naast tikken als D’Angelo combineert met Frank in de buurt van het strafschop gebied en na deze combinatie verrassend uithaalt zodat de keeper van de Meeuwen met een reflex de bal naast moet tikken. De Corner die hierop volgt wordt ingebracht en afgeslagen maar nadat de afvallende bal voor V.V. Rijsoord is, volgt er nog een voorzet vlakbij het doel dat de Zeeuwen verdedigen die door een speler van de Meeuwen ongelukkig in eigen doel wordt gewerkt maar dat betekent wel de 1-0 voorsprong voor Rijsoord ! Eindelijk is daar de bevrijdende en verdiende treffer voor de Kraaien !

In de 77e minuut komt Youri Haasdijk in het veld voor Lorenzo vd Heijden. Met een heerlijke 1-0 voorsprong zet de meeuwen iets meer druk naar voren en verandert het speelbeeld een klein beetje maar voetballend blijft Rijsoord heer en meester en ontstaan er zelfs meer kansen. Na 78 minuten spelen ontsnapt Chris bij zijn verdediger en steekt hij D’Angelo weg die weer gevaarlijk naar binnen komt en de 2-0 op zijn slof heeft maar helaas mist D’Angelo deze kans.

Met nog 5 minuten op de klok zijn het weer D’Angelo en Chris die gevaarlijk worden en als nu D’Angelo Chris bedient die uithaalt maar helaas op de paal schiet. In de laatste minuut is het eindelijk wel weer raak en wordt het 2-0 !! Chris Zevenbergen die een plaag is gebleken voor de verdediging van de Meeuwen scoort na een inzet die nog gekeerd kon worden maar hij werkt de bal toch in de touwen achter de keeper !

De ontlading was groot en met deze heerlijke en verdiende 2-0 overwinning kan Rijsoord 2 met een goed gevoel het laatste deel van de competitie een mooi slot geven ! Met zelfs een titel als ook een 3e periode in het vooruitzicht is er nog van alles om voor te strijden ! Aanstaande donderdag 10 mei op Hemelvaartsdag wacht alweer de volgende uitdaging als er uit in Vlissingen om 12.45 aangetreden moet worden tegen nummer 10 van de competitie Walcheren 2 waarna volgende week zaterdag 12 mei aangetreden wordt tegen titel favoriet Papendrecht 2.

Doelpunten:
1-0 Eigen doelpunt (67e minuut)
2-0 Chris Zevenbergen (88e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden (77e min Youri Haasdijk), Jan-Willem Blaak, Colin vd Heijden, Varoen Sewpal, Marcel Top (45e min Rens Weber), Frank Bredius, D’angelo Silva, Mitchel Lans (60e min Bas vd Spoel), Brian Heijman (45e min Chris Zevenbergen), Dennis Havelaar

Leave a Reply