Rijsoord MO11-1 - Sleeuwijk MO 11-1

MO11-1 maakt wedstrijd van vorige week meer dan goed

RIJSOORD – In dit inhaalweekend moesten trainers Kaj en Femke het zonder Evy doen, die lekker op vakantie was. Om 10.30 uur stond de wedstrijd tegen Sliedrecht MO11-1 op het programma. De vraag was hoe de meiden na de vorige wedstrijd, waarin werd verloren en er een paar mentale tikkies waren uitgedeeld, het veld op zouden komen. Niets van te merken, zoals altijd liepen ze allemaal weer enthousiast warm.

Om half 11 gaf scheidsrechter Teun het beginsignaal. En meteen was er druk naar voren door Rijsoord. Er werd aanvallend gespeeld en er waren mooie kansen. Shannon werd door Tess mooi aangespeeld maar schoot helaas net naast. Wat opviel was dat er door de meiden veel meer en beter gecombineerd werd en het wachten was op het verlossende doelpunt. Doordat alles zich voor het doel van de tegenstander afspeelde was het even schrikken toen Sliedrecht via een lange bal alle ruimte kreeg. Ondanks verwoede pogingen van de verdediging waren zij meteen gevaarlijk 0-1.

Nu was het zaak om de koppies erbij te houden en dat lukte goed. Noé en Tessa wisten de ballen goed te onderscheppen en de aanvallers te bereiken. Via Tess kwam het antwoord op de tegengoal 1-1. En alles was weer mogelijk. Rijsoord deed er een tandje bij en voerde de druk op waardoor we met een 2-1 voorsprong (weer Tess) de rust in gingen. In een flinke regenbui startte de tweede helft waarin Sliedrecht het spel meer naar zich toetrok. Gelukkig was Nicki vastberaden om haar doel verder schoon te houden want die stond een lekker potje te keepen en was met een aantal mooie reddingen een goede sluitpost.

Tess had wel oren naar een hattrick en kwam vanaf rechts goed door tot vlak voor het doel en schoot raak in de korte hoek 3-1. Er waren nog veel meer kansen voor Svenja, Shannon en Verona, maar helaas gingen deze net voorlangs of ze werden gestopt door de keeper. Aan de kant van Sliedrecht werd het wat grimmiger, het bekende duw en trek werk en hier en daar een lelijk woord. Scheidstrechter Teun had het in de gaten en floot hier regelmatig voor. De kunst voor de meiden van Rijsoord was om je daardoor niet uit je spel te laten halen. Tess schoot na een rush vanaf de middenlijn de 4-1 in, waarna er een verrassende wissel van Sliedrecht kwam. De keeper ging in tenue mee het veld in en een van de speelsters nam plaats in het doel. Verona, die haar ‘mannetje’ had gestaan in de verdediging stond nu ook voorin en pakte haar moment. Ze wist een verdediger van zich af te schudden (letterlijk) en haalde mooi uit. De in het veld spelende keeper wilde haar voet er nog voorzetten, maar tikte hem zo door in eigen goal. 5-1 wat ook de eindstand was.

Een top prestatie van MO11-1. Bekentenis: het maken van voetbalverslagen is geen dagelijkse kost voor deze verslaggever (misschien een keer een cursus doen bij Jeroen Troost). Het valt niet mee om alle acties te onthouden en dan ook nog van wie. Maar winnen doe je met elkaar dus: Kyona, Mikki, Nicki, Shannon, Tessa, Tess, Verona, Yinthe, Noé, Svenja – heel goed gespeeld. Nadat jullie 0-1 achterkwamen hebben jullie de rust bewaard, goed overgespeeld en fanatiek verdedigd.

Gefeliciteerd meiden en trainers!! Op naar Oranje-Wit volgende week.