Rijsoord 2 neemt punten mee uit 's Heer Arendskerke

Rijsoord 2 zet ongeslagen reeks voort

‘S HEER ARENDSKERKE – Afgelopen zaterdag trok Rijsoord 2 inclusief spelersbus met chauffeuse en een afgeladen koelkast voor de nodige versnaperingen richting het Zeeuwse ’s-Heer Arendskerke voor de ontmoeting met v.v. ’s-Heer Arendskerke 2.

Op deze mooie zonnige zaterdag was het voor het elftal van trainer Cees vd Heerik zaak om de 3 punten mee naar huis te nemen zodat we zicht blijven houden op het winnen van de 3e periode in de reserve 1e klasse A. Het was ijzingwekkend rustig op het complex in ’s-Heer Arendskerke, totdat de selectie van Rijsoord arriveerde met het nodige lawaai en de grote touringcar die nog maar net op het krappe parkeerterrein gestald kon worden door chauffeuse Sharon. De rust die heerste over de Zeeuwse velden bleek stilte voor de storm want op veld 2 van de plaatselijke voetbalvereniging werd om 13.45 afgetrapt voor de wedstrijd tussen Rijsoord 2 en uitdager in de 3e periode ’s-Heer Arendskerke 2.

In de 2e minuut van de wedstrijd was de eerste kans al direct voor Rijsoord toen Mitchel Lans diep werd gestuurd en de bal voorzet op Brian Heijman die vandaag weer de spitspositie innam. Brian kreeg de bal net achter zich gespeeld en de inlopende Youri Haasdijk loerde ook op een schotkans, zodat beide aanvallers elkaar min of meer in de weg liepen om tot een goede poging te komen.

Na 7 minuten spelen krijgt Marcel Top de volgende mogelijkheid als er een corner genomen is die achterin het strafschopgebied valt voor de voeten van Marcel, helaas kan Marcel niet genoeg controle uitoefenen op zijn schot en gaat de bal over. Rijsoord is in het eerste kwartier de meest aanvallende ploeg en dit resulteerde in enkele kansen, maar helaas nog niet in goals. Wel is het oppassen voor standaard situaties van tegenstander ’s-Heer Arendskerke. In de eerdere ontmoeting dit seizoen was er de smadelijke 0-1 nederlaag die werd beslist door ’s-Heer Arendskerke uit een cornerbal.

Met een kwartier in de benen is het weer Rijsoord dat probeert aan te zetten en de opstomende Lorenzo vd Heijden die een kans voor zichzelf creëert. Lorenzo dribbelt met de bal aan zijn voet het middenveld in waar hij niet of nauwelijks wordt aangepakt, waarna Lorenzo van zo’n 30 meter de bal op doel schiet ! Een lastig schot waar de Zeeuwse keeper zich bijna op verkijkt maar nog net redding kan brengen.

Na 20 minuten spelen lijkt het alsof de storm een beetje is gaan liggen en is het zowaar de gastheer die wat meer grip lijkt te krijgen op de wedstrijd. Steeds vaker wordt er voor de goal van keeper Joep Nooteboom gevaar gesticht uit vrije trappen en corners. In de 25e minuut is het keeper Joep die echt serieus aan de bak kan. Plotseling duikt voor zijn neus de spits van ’s-Heer Arendskerke op, die ogenschijnlijk in buitenspelpositie stond toen hij werd aangespeeld maar niet werd afgevlagd en een levensgrote kans kreeg. Joep blijft koel en redt prachtig.

Met een half uur spelen op de klok is het ’s-Heer Arendskerke dat voor de eerste keer deze middag weet te scoren. Na eerst een gevaarlijke vrije trap krijgt ’s-Heer Arendskerke een corner te nemen en net zoals in de thuiswedstrijd krijgt Rijsoord hieruit een tegendoelpunt te verwerken. De speler van ’s-Heer Arendskerke krijgt de corner plots voor zijn voeten en twijfelt geen moment en roeit de bal onderkant lat in het net, 1-0.

Na de goal is het ’s-Heer Arendskerke dat zich scherper en feller in de duels toont en lijkt Rijsoord zich bij elkaar te moeten rapen om in deze uitwedstrijd nog een mooi resultaat te halen. Gelukkig weten de kraaien tot de rust stand te houden maar staat er toch een teleurstellende 1-0 achterstand op het bord.

In de 2e helft staan twee verse krachten binnen de lijnen. Aan de kant van Rijsoord worden Mitchel Lans en Marcel Top vervangen door Dennis Havelaar en Rens Weber. Met deze twee nieuwe krachten in het veld begint Rijsoord stormachtig en weet het na 2 minuten spelen in de 2e helft de gelijkmaker te scoren. Lorenzo vd Heijden tekent voor de 1-1. Aan de rechterkant van het strafschopgebied komt Lorenzo in balbezit en na een matige aanname ligt de bal toch prima voor Lorenzo om een schot op doel af te vuren dat diagonaal in de verre hoek wordt geschoten ! 1-1.

’s-Heer Arendskerke laat het er niet bij zitten en trekt in de 50e minuut weer richting het doel van Joep. Weer is het een spelhervatting die voor gevaar zorgt. Deze keer een vrije trap die het zestienmetergebied van Joep in wordt gepompt en de inzet die daaruit volgt belandt op de paal. Het lijkt erop dat ’s-Heer Arendskerke de ploeg van Rijsoord de bal gunt en zelf probeert de voorsprong weer te pakken vanuit de gevaarlijke spelmomenten. In de 60e minuut volgt weer een hachelijk moment uit een corner van ’s-Heer Arendskerke waar Joep deze keer met een uitstekende reflex moet optreden na een inzet van de Zeeuwen.

Toch is het wel Rijsoord onder aanmoediging van de meegereisde penningmeester Piet vd Meulen en chauffeuse Sharon dat na rust sterker is, de tegenstander de wil oplegt en met strijd probeert de overwinning over de streep te trekken. In de 70e minuut resulteert het overwicht dat Rijsoord heeft in een penalty door een handsbal van een verdediger van ’s-Heer Arendskerke in het eigen strafschopgebied. Brian Heijman gaat aanleggen voor de strafschop en hij prikt de 1-2 binnen !

Nadat Rijsoord de voorsprong had gegrepen werd Chris Zevenbergen ingebracht voor Youri Haasdijk. Keeper Joep Nooteboom die vandaag een positieve hoofdrol wist te grijpen houdt in de 78e minuut zijn ploeg weer op de been en weet ’s-Heer Arendskerke van scoren af te houden met een mooie redding. Het duel is nog niet beslist maar met de voorsprong op zak en de snelheid voorin is het uiteindelijk Rijsoord dat de bevrijdende 1-3 weet te scoren ! in de 88e minuut krijgt invaller Chris die een afgeslagen voorzet van D’Angelo voor zijn voeten krijgt een kans. Chris twijfelt geen moment en haalt snoeihard uit en scoort !

De 3 punten kunnen in het laadruim en de overwinning kan gevierd worden, eerst op het terras van v.v. ’s-Heer Arendskerke en daarna met de nodige versnaperingen in de bus op de terugweg ! Met een weekje rust voor de boeg zijn dit 3 heerlijke punten. De competitie wordt op zaterdag 5 mei weer hervat met een thuiswedstrijd om 11.45 tegen (mede koploper) de Meeuwen uit Zoutelande waartegen nog iets goed te maken valt !

Doelpunten:
1-1 Lorenzo vd Heijden (47e minuut)
1-2 Brian Heijman (70e minuut)
1-3 Chris Zevenbergen (88e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Jan-Willem Taekema, Colin vd Heijden, Varoen Sewpal, Marcel Top (45e min Dennis Havelaar), Jan-Willem Blaak, Youri Haasdijk (73e min Chris Zevenbergen), Mitchel Lans (45e min Rens Weber), Brian Heijman, D’Angelo Silva.

Leave a Reply