Uitslag KraaienKoppelKennisKwis

Zwerfkeien de winnaars van deze ronde

Uitslag KraaienKoppelKennisKwiz

Afgelopen vrijdagavond stond de KraaienKoppelKennis(voetbal)Kwiz weer op het programma. Het was alweer de 10e editie van deze koppelvoetbalkwiz. Naast deelnemers van vv Rijsoord komen de koppels tegenwoordig uit de hele regio.

Ook dit jaar was de oververhitte kantine (buiten was het bijna 30 graden) weer goed gevuld met 58 deelnemende koppels, waar voor de meeste koppels geldt dat deelnemen belangrijker is dan winnen. De deelnemers kregen gedurende vier ronden met ieder 25 vragen zowel moeilijke als relatief makkelijke vragen voorgeschoteld; van vragen over het amateurvoetbal, Jupiler League, eredivisie tot aan vragen over het internationale voetbal en cuppies (ek’s, wk’s, europa cups, etc) uit deze tijd, maar ook zeker over het voetbal in de vorige eeuw. Nieuw dit jaar was de laatste ronde, waar de deelnemers mochten kiezen over de volgorde van vijf verschillende onderwerpen van ieder vijf vragen (Dirk Kuijt, nr. 10, puzzelen, AC Milan en Wie ben ik?).

Divers

De vragen waren ook zeer divers deze avond: ‘Wie is de trainer van Rijsoord 1 volgend seizoen?’, ‘wat is de voornaam van de vrouw van Dirk Kuijt?’, ‘welke twee OostDuitse clubs voegden zich tot de Bundesliga in 1991?’ en ‘tegen welke twee landen speelt Nederland dit jaar de Nations Cup?’ lag bij sommigen op het puntje van hun tong, maar kwam er soms net wel en soms net niet een antwoord. Het was al met al weer een geslaagde avond die zonder medewerking van de vrijwilligers (barpersoneel, nakijkers, geluidstechnici) niet mogelijk is. O ja: na een aantal jaren als tweede of derde te zijn geëindigd ging het koppel Zwerfkeien (Niels Kasius & Eric Rovers) er met de hoofdprijs vandoor (twee kaartjes voor de nacompetitie van FC Dordrecht). Of deze Kwiz volgend jaar nog wordt gehouden blijft nog even een grote vraag…..

2018 Eindstand Kraaien Koppel Kennis Kwis