Succesvolle zaterdag voor VR1 en MO13

Succesvolle zaterdag voor Rijsoord VR 1 en MO 13

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag stond voor VR 1 de return tegen RFC uit Raamsdonksveer op het programma. De uitwedstrijd ging destijds met 3-0 verloren, dus tijd voor revanche. Met Femke de Reus, Marjolein Hilberts en Nienke Lodder uit de MO 19 in de basis kwam VR 1 goed uit de startblokken en zette RFC direct onder druk. Al snel kwamen de eerste mogelijkheden en de eerste kans kwam na een vrije trap van Denise Barendregt die maar net naast ging. Ook Femke de Reus was dichtbij de 0-1 toen zij zich op rechts knap vrij maakte, maar haar knal spatte op de lat uiteen. Een doelpunt kon niet uitblijven en toen een geblokt schot van Denise Barendregt voor de voeten kwam van Chantal Vogel scoorde zij hard en hoog de 1-0. Ook de inzet van Lisanne Nugteren verdween voorlangs. In de 26e minuut volgde de 2-0 toen een schitterende pass van Marjolein Hilberts door Chantal Vogel beheerst werd afgerond. Tot aan de rust bleef VR 1 de betere ploeg, mede omdat de defensie geen enkele kans weggaf en met een verdiende 2-0 voorsprong brak de rust aan.

Vrouwen 1 loopt uit naar grote score
De eerste tien minuten werd het even wat rommeliger maar als snel pakte men de draad weer op en werd RFC weer onder druk gezet. Met Anouk de Reus voor Daniela de Wilde en Dilara Lomé voor Lisanne Nugteren was de eerste kans nog wel voor de gasten, maar goed ingrijpen van Nienke Lodder zorgde ervoor dat Demi Vrijman de bal eenvoudig kon pakken. Anouk de Reus speelde een sterke 2e helft en was met enkele afstandsschoten dichtbij een treffer. In de 58e minuut leek Femke de Reus fraai de 3-0 te scoren maar helaas geen treffer door een eerdere buitenspelsituatie. Denise Barendregt moest helaas licht geblesseerd uitvallen en voor haar kwam wederom een talentvol jonkie in de ploeg, nl. Mariëlle Bode die in de 71e minuut haar invalbeurt luister bijzette en goed storend in de defensie van RFC haar eerste goal in VR 1 scoorde. De wedstrijd was beslist en in de slotfase liep de score nog verder op toen Chantal Vogel eerst slordig verdedigen afstrafte en voor 4-0 zorgde en vervolgens vlak voor tijd een perfect hoekschop van Femke de Reus die Chantal Vogel hard kon binnenlopen: 5-0. Helaas konden enkele grote kansen niet afgerond worden anders was de score nog verder opgelopen.

Een dik verdiende zege van een goed en geconcentreerd spelend VR 1 dat nauwelijks kansen weggaf en prima in balans was in deze wedstrijd. Hoopvol voor Rijsoord was ook de de jonkies lieten zien dat er voor het nieuwe seizoen zeker toekomst is.

Rijsoord M13-1 – DIA M13-1
Vandaag was het voor de meiden 13 een belangrijke wedstrijd. Er stond een topper op het programma, DIA kwam op bezoek. Lijstaanvoerder van onze competitie met wel twee wedstrijden meer gespeeld en drie punten meer dan onze meiden. De vorige wedstrijden in deze competitie hebben onze M13 meiden nog niet verloren en ze waren beslist van plan om daar een goed vervolg aan te geven.  Al in de 4e minuut mondde dit uit in een doelpunt gemaakt door onze spits Ilsa. Ze vocht een pittig duel uit met een verdediger en toen ze die  voorbij was plaatste ze de bal perfect over de keeper heen.

Maar een paar minuten later was het al weer gelijk door wat rommelig uitverdedigen. Dit kwam ze duur te staan. Het schot was niet bijzonder hard maar wel strak langs de paal, 1-1! Het kwartier daarna was het DIA die zich met regelmaat bij onze keeper Ruby melde met wat schoten op het doel maar echt gevaarlijk waren die meestal niet. De meiden kwamen niet onder de druk vandaan tot dat ze 7/8 minuten voor rust er een schepje bovenop gingen doen. Dit resulteerden in twee goede kansen voor Ilsa en Lilly, maar die leverden geen goals op. Het betekende wel de kentering in de wedstrijd, onze meiden gingen wat meer druk naar voren zetten en hadden veelal controle over de wedstrijd. Dit ging na rust op de zelfde manier verder .

Na een kleine 10 minuten was het weer Ilsa die prima werd ingespeeld door Lieke en zich mooi vrij speelde en van 15 meter een hard schot boven in de hoek plaatste, 2-1 voor Rijsoord! Na de 2-1 werd lekker doorgeknokt door alle meiden ook al was het best warm, ze gingen allemaal vol voor de winst . Er volgde nog wat kansen aan beiden kanten, Ruby haalde er nog een uit de bovenhoek maar de winst was ook dit keer voor Rijsoord. Top prestatie van onze MO13, dit team wat pas aan haar eerste seizoen bezig is en waarvan 4 van de 10 meiden pas sinds september voetballen. Met nog 5 wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren. Door deze zege bezetten de meiden nu een uitstekende 2e plaats.
Ruby-Lieke-Nikki-Megan-Deanne-Siena-Esther(cap)-Lily-Mila en Ilsa pet je af!
Scheidsrechter Marielle, bedankt voor het fluiten!