Hardinxveld JO11-1 - Rijsoord JO11-1

JO11-1 doet goede zaken in Hardinxveld

RIJSOORD – Zaterdag 21 april 2018 stond alweer de achtste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Een uitwedstrijd via de inmiddels bekende A15 tegen een voor ons onbekende tegenstander: Hardinxveld JO11-1. Het leuke aan de tweede competitiehelft is dat we veel onbekende goede ploegen tegen komen in een afdeling die vele malen sterker is dan voor de winterstop.

Om 09.00 uur gingen wij sinds lange tijd weer van start op natuurgras, iets wat de jongens niet echt meer gewend zijn hoe raar dat ook klinkt. Het zonnetje kwam al lekker door, het gras was goed vochtig door de dauw dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuk potje om de eerste plaats. Hardinxveld stond namelijk tweede met 13 punten uit 6 wedstrijden en wij stonden eerste met 15 punten uit 7 wedstrijden.

Zonder Goesie als speler maar met Goesie als supporter gingen wij moeizaam van start; in balbezit was er weinig overleg en rust. Daarnaast was opbouwen lastig omdat onze verdedigers net niet snel genoeg de bal vragen en omdat hun aanvallers ons vroeg vast zetten. We waren daarom afhankelijk van de lange bal van Hammetje en daar was in principe niets mis mee, maar de lange bal hanteren brengt niet het beste in ons spel naar boven. Aan de andere kant staat Hardinxveld niet voor niets zo hoog, het is een degelijke fysieke ploeg met grote jongens achterin maar ook zij kwamen moeilijk tot voetballen. Het spel oogde daardoor erg rommelig met weinig kansen voor beide doelen. Sem had twee kleine kansen eerste helft maar die werden beide vakkundig gekeerd door hun keeper. Het grootste gevaar kwam uit een korte corner die via Sjoerd en Sven bij Matin belandde die hem net over de kruising plaatste. Met een brilstand gingen wij daarom de rust in.

In de rust hebben we vooral uitgelegd dat er meer valt te halen uit de goede uittrappen van Hammetje; af en toe moeten onze aanvallers er namelijk op gokken dat een bal doorschiet waardoor je alleen voor de keeper kan komen te staan.

De laatste tien minuten van de eerste helft wonnen wij al meer duels en dat zette zich de tweede helft door waardoor wij iets meer de overhand kregen, iets wat de trainer van Hardinxveld deed besluiten om zijn volume nog iets meer te verhogen. Na een minuut of 13 kwamen wij op een 0-1 voorsprong door wie anders dan Sem. Sem had vandaag een uitstekende verdediger tegenover zich maar bleef volharden in zijn pogingen om tot een schot te komen en uiteindelijk betaalde dat zich uit. De keeper kon zijn hand er nog een beetje achter krijgen maar gelukkig voor ons niet voldoende. Brent had vervolgens een schitterde individuele actie over links waarbij hij voor de ogen van zijn moeder twee man passeerde. Daniel kon helaas zijn voet er niet voldoende achter zetten om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit maakte Daniel echter meer dan goed door een uittrap van Hammetje op waarde te schatten en hoe leuk is het om te zien dat hij exact deed wat wij in de rust hadden uitgelegd. Hammetje schoot hem goed en ver uit en Daniel besloot om hierop niet te wachten maar erop te gokken dat deze over de verdedigers heen ging en zo geschiede. Daniel kwam hierdoor alleen voor de goal en maakte dit mooi af: 0-2 wat ook de eindstand betekende.

Voor de man of the match waren er geen jongens die er ver boven uitstaken, iedereen had hard gewerkt en gemiddeld een zeven gescoord. De beker ging naar Hammetje, niet omdat hij nou zoveel cruciale ballen heeft tegengehouden maar meer omdat de randvoorwaarden (zonnetje tegen, glad veld) vanochtend niet ideaal waren voor een keeper maar waar Hammetje goed mee om is gegaan. Daarnaast waren zijn uittrappen puik en leverde dat een assist op bij de tweede goal. Gefeliciteerd Hammetje.

Volgende week zaterdag hebben wij geen competitie en ook vriendschappelijk zullen wij niets inplannen zodat alle ouders hun eventuele ‘roes’ van Koningsdag kunnen uitslapen.