Rijsoord 2 - Zwaluwe 2

Rijsoord 2 speelt gelijk tegen Zwaluwe 2 en morst dure punten

RIJSOORD – De laatste nederlaag van Rijsoord 2 is inmiddels al 7 wedstrijden geleden en niet geheel toevallig was de laatste verliespartij tegen de tegenstander die vandaag op bezoek kwam op het Kraaiennest. Zwaluwe 2 is een onverwachte outsider in de reserve 1e klasse A en zou het Rijsoord 2 vandaag voor de 2e keer dit jaar erg lastig gaan maken.

Met scheidsrechter Wirken als leidsman – die eerder dit seizoen geblesseerd uit viel in de wedstrijd tegen Wieldrecht 2 – trappen beide teams op een zonovergoten sportpark Rijsoord om 11.45 uur af voor de eerste helft.

Het begin van de wedstrijd gaat niet helemaal zoals gepland voor de mannen van trainer Cees vd Heerik die in eerste instantie in de 3e minuut nog gevaarlijk kunnen worden door een afstandsschot van Jan-Willem Blaak, maar 1 minuut later ligt de bal al in het netje achter keeper Joep Nooteboom. Het is de linksbuiten van Zwaluwe die na een verloren duel op het middenveld de diepte in wordt gestuurd en uit de rug kan ontsnappen van Colin vd Heijden, de bal in de diepte kan door Colin en Joep niet worden verwerkt en eindigt voor de voeten van de oplettende linksbuiten die hem zonder enige tegenwerking simpel kan binnen schuiven.

Pas 15 minuten na de tegengoal kan Rijsoord de rug rechten en creëert het via een goede vrije trap van Lorenzo vd Heijden zijn eerste kans. Een strakke vrije trap vanaf de middenlijn weet de verrassende nummer 10 van Rijsoord Rens Weber te bereiken in het strafschopgebied van Zwaluwe. Rens kopt de bal achterwaarts maar treft helaas de lat boven de uitstekende Brabantse keeper.

Na de eerste echte kans van Rijsoord is het aan de andere kant Zwaluwe dat weer gevaarlijk kan worden, via een voorzet van rechts wordt ook het aluminium geraakt boven de handen van Joep. Voor Rijsoord 2 lijkt het vandaag een moeilijke middag te worden en het spel ziet er stroef en moeizaam uit, de passie en strijdlust lijken te ontbreken en de goede wil om een mooi resultaat te halen lijkt maar lastig omgezet te kunnen worden in goed spel met enige frustratie tot gevolg. 10 minuten voor het rustsignaal is het D’Angelo Silva die de keeper van Zwaluwe op de proef kan stellen, na een goede solo actie weet hij zich goed vrij te maken en komt hij vrij op de rand van het 16 meter gebied uit, D’Angelo twijfelt niet en haalt hard uit in de verre hoek maar zijn inzet komt op de vuisten van de Brabantse sluitpost. Tot scheidsrechter Wirken affluit voor het einde van de eerste helft wordt er weinig gevaar meer gesticht en is het de ploeg uit Lage Zwaluwe die zich makkelijk staande kan houden in deze wedstrijd en de voorsprong kan verdedigen tot de rust.

In de rust wordt D’Angelo Silva vervangen door Youri Haasdijk. In de 2e helft is het duidelijk dat Rijsoord 2 de intentie heeft er nog een mooi resultaat uit te slepen en verbetert het spel en wordt de druk op de tegenstander groter!

Na 10 minuten spelen in de 2e helft resulteert het meer opportunistische spel dan ook in een strafschop voor Rijsoord. Lorenzo vd Heijden die in de 1e helft nog centraal achterin stond duikt nu op aan de rechterflank en kan een gevaarlijke voorzet afleveren bij de 2e paal waar Rens Weber opduikt. Rens kopt de voorzet op de goal van Zwaluwe en op de doellijn wordt de inzet van Rens gekeerd door een hand van een verdediger van Zwaluwe 2. Penalty !

Bas vd Spoel gaat aanleggen voor de strafschop en schiet de bal links in de hoek terwijl de keeper van Zwaluwe de andere kant op duikt ! 1-1 !

Na de goal lijkt Rijsoord de smaak te pakken te hebben en grijpen de kraaien het initiatief in de wedstrijd. Bas kan nog een keer gevaarlijk worden vanaf de linker flank maar zijn schot wordt geblokt door een tegenstander. Toch is het Zwaluwe dat nog gevaar kan stichten en af en toe een plaagstootje uitdeelt. Bij een harde strakke corner van Zwaluwe krijgt één van de spelers de bal voor zijn voeten en twijfelt geen moment en schiet direct de bal op goal, Joep moet handelend optreden en weet een prima redding af te leveren op deze pegel.

In de 70e minuut wordt Rens Weber vervangen voor Richard Mulder en in de 75e minuut wordt Chris Zevenbergen ingebracht voor Brian Heijman. Rijsoord dringt aan maar het venijn zit echter in de staart, met nog 2 officiële minuten op de klok volgen de grootste kansen van de wedstrijd. In de 88e minuut is het doelpuntenmaker Bas die nog een enorme kans krijgt. Invaller Richard geeft vanaf de zijkant een voorzet op het hoofd van Bas die echter maar net enkele luttele centimeters voorlangs de paal kopt, geen voorsprong.

In de 92e minuut is het wederom invaller Richard die ditmaal voor zichzelf een levensgrote kans creëert. Richard speelt zijn directe tegenstander uit en kan op weg naar de keeper en de winst !
Voor de neus van de keeper moet Richard kiezen hoe hij deze bal erin gaat schieten en Richard kiest voor een stift. De bal lijkt tergend langzaam over de keeper van Zwaluwe heen te gaan en dat zou bijna zeker de winnende treffer betekenen, tot het moment dat de Brabantse sluitpost op het laatste moment nog zijn vingertoppen tegen de bal aan weet te krijgen. Helaas geen goal en geen beslissing in deze topper.

Een teleurstellend resultaat en een puntendeling waar beide ploegen eigenlijk niets aan hebben.

Volgende week volgt weer een lastige uitwedstrijd in Zeeland waar op zaterdag 21 april zal worden gespeeld om 13.45 in en tegen ’s-Heer Arendskerke 2.

Doelpunten:
1-1 Bas vd Spoel (55e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Colin vd Heijden, Jan-Willem Taekema, Lorenzo vd Heijden, Dennis Havelaar, Jan-Willem Blaak, Frank Bredius, Rens Weber (70e min Richard Mulder),