Pupil van de Week

Lucas van der Hammen

Pupil van de Week Lucas blijkt van vele markten thuis

RIJSOORD – De doelman van JO11-1, Lucas van der Hammen, hoopte al weken dat hij een keer pupil van de week mocht zijn. Afgelopen week tijdens de training toen hij zijn moeder het veld op zag komen, begon hij een klein vermoeden te krijgen dat het nu toch eindelijk een keer ging gebeuren. Uit handen van zijn trainer Jeroen Troost ontving Lucas de felbegeerde uitnodiging.
Dat Lucas er zin in had was duidelijk te merken toen hij zaterdagmiddag in de bestuurskamer arriveerde met zijn vader en opa. Ook zijn moeder sloot aan en zelfs z’n nichtje kwam Lucas supporteren op deze bijzondere middag.

Met een overwinning van zijn team tegen EBOH op zak, had Lucas er alle vertrouwen in dat hij vandaag het eerste doelpunt voor Rijsoord zou scoren. Maar eerst mocht hij zich om gaan kleden in kleedkamer 1, waar het selectieteam al op hem zat te wachten. Alle spelers kregen een handje van Lucas en naast speler Zepp Jacobs lag het speciale “pupil van de week”-tenue al voor hem klaar. De middenvelder van Rijsoord 1 stelde Lucas helemaal op zijn gemak, ondanks dat door de harde muziek een goed gesprek nauwelijks mogelijk was.

Tijdens de warming up bleek Lucas, naast zijn geweldige keeperskwaliteiten, ook de nodige voetbal skills te hebben. Toch weet Lucas duidelijk wat hij wil. Naast de reguliere 2-wekelijkse trainingen op het sportpark in Rijsoord, reist Lucas elke vrijdag af naar Oosterhout voor een speciale keeperstraining. Lucas heeft een duidelijke ambitie: het liefst zou hij later als eerste doelman opgesteld worden in het eerste team van Rijsoord.

Maar zoals gezegd moet het voetbaltalent van Lucas ook niet worden onderschat. Het gemak waarmee hij de gastspelers van HSV Hoek passeerde om vervolgens een heerlijk eerste goal te scoren voor Rijsoord, laat zien dat Lucas van vele markten thuis is. Ook als wedstrijdanalist laat Lucas zich niet onbetuigd. Zijn messcherpe analyse van de wedstrijd Rijsoord – HSV Hoek zou niet misstaan aan de tafel van Studio Voetbal. Gemiste kansen van Rijsoord, een sterkere tweede helft van de thuisclub, en een waanzinnig mooie actie van middenvelder Khalid Rahli. Niets ontging Lucas deze stralende zaterdagmiddag.

Dat zal dan ook de reden zijn geweest dat hoofdtrainer Gijs Zwaan vroeg of hij misschien ook even op de foto mocht met Lucas tezamen met Lucas zijn favoriete speler Mike van Gool.
Dank je wel Lucas dat jij deze dag de pupil van de week wilde zijn en wij wensen je heel succes met je keeperscarrière.

Bekijk hier alle foto’s