Rijsoord JO11-1 - Alblasserdam JO11-1

Rijsoord JO11-1 wint spannend potje voetbal op heerlijke woensdagavond

RIJSOORD – Woensdagavond 11 april 2018 stond na een aantal afgelastingen eindelijk de competitiewedstrijd tegen Alblasserdam JO11-1 op het programma. Met een fitte selectie gingen wij om 18.30 uur onder leiding van scheidsrechter Wouter op het kunstgras voortvarend van start, want de vele supporters waren nog een plekje aan het zoeken of aanvoerder Sjoerd had al na twee minuten de bal bijzonder hard van afstand op zijn slof genomen welke schitterend in de hoek zeilde. Eén of andere trainer riep nog dat hij tijd had maar daar luisterde hij gelukkig niet naar. Schitterende goal: 1-0.

Niet veel later loste Sjoerd nog een schot waar de keeper wel een antwoord op had, de rebound van Sem was rustig maar helaas net voorlangs geschoten. In deze fase van de wedstrijd was het echt een schiettent want het was andermaal Sjoerd die een mooi schot loste welke op de lat uiteenspatte, vervolgens waren er technisch goede schoten van Sem en Brent die net over en voorlangs gingen. Alblasserdam wist zowaar rond de twintigste minuut met hun eerste en enige wapenfeit van de eerste helft de 1-1 te scoren. Matin was net voor rust dichtbij de 2-1 maar ook zijn schot belandde op de lat.

In de rust hebben we benadrukt dat ze vooral zo door moesten gaan en dat de goals dan vanzelf gingen vallen. De jongens hadden er geloof in want de eerste kans na rust was andermaal voor Sjoerd die mooi afleggen van Brent niet kon verzilveren omdat de keeper weer op de juiste plaats stond. Het eerste kwartier van de tweede groeide de keeper van Alblasserdam uit tot beste man van het veld want hij ranselde echt alle ballen uit het doel. Na een kwartier stoomt Matin schitterend op, steekt het veld over, weet het overzicht te behouden en legt af op Sem die genadeloos afrond, eindelijk 2-1. Sven had vervolgens een mooi schot die ook weer de keeper wordt gekeerd waarna de rebound via Daniel voor de derde keer vanavond op de lat gaat. Uiteindelijk is Alblasserdam behoorlijk leeg gespeeld want via een schitterende wreeftrap van Matin en via het linkerbeen van Sem komen wij op 3-1 en 4-1. Het slotakkoord was bijna voor Sven maar zijn schot werd uit de kruising gehaald door de keeper. Verdiende eindstand derhalve 4-1. Leuk om te vermelden is nog dat de goals dit keer niet gevierd werden met Fortnite dansjes maar met ouderwets steen-papier-schaar.

Voor de man of the match konden wij andermaal kiezen uit een aantal spelers. Sjoerd was  betrokken bij veel aanvallen en scoorde de schitterende openingstreffer, Sven heerste weer ouderwets op het middenveld en Sem was weer belangrijk met twee goals. Het is uiteindelijk Matin geworden want die stak de tweede helft letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven iedereen uit. We ‘mopperen’ regelmatig op zijn af en toe slaperige gedrag in het veld maar vanavond was hij overal op het veld te vinden. Gefeliciteerd Matin!
Uiteindelijk was het ook voor Hammetje dubbelfeest want die werd na de wedstrijd gehuldigd als pupil van de week voor de wedstrijd van het eerste tegen Hoek. Na Goesie, Sjoerd, Brent en Daniel de vijfde speler alweer uit ons team. Gefeliciteerd Hammetje!

Zaterdag spelen wij uit om 08.30 uur tegen EBOH JO11-1. Zonder Matin en Sem maar met Olaf en Koen. Tot zaterdag!