Pelikaan 3 - Rijsoord 2

Rijsoord 2 maakt zich op voor eindsprint en wint van Pelikaan 3

ZWIJNDRECHT – De zon staat hoog aan de hemel en de temperatuur rond het kunstgrasveld van Pelikaan loopt op naar zomerse hoogtes. Het is zaterdagmiddag 7 april 2018 en om 15.00 staat in Zwijndrecht op het sportpark Bakestijn de wedstrijd Peliaan 3 tegen Rijsoord 2 op de agenda.

Op dit ietwat late tijdstip met deze zomerse omstandigheden is het lastig om de concentratie en focus volledig op de wedstrijd te leggen. De beginminuten van de wedstrijd waren daarom voor beide partijen erg lastig en het stroperige kunstgrasveld hielp ook niet mee. Na een aftastend begin op het Zwijndrechtse kunstgrasveld was het voor Rijsoord taak om vandaag de druk op de bovenste ploegen enigszins hoog te houden na het teleurstellende gelijkspel vorige week uit bij Wieldrecht.

Het initiatief moest worden gegrepen en er moest gezorgd worden dat het lastig te bestrijden Pelikaan 3 vandaag niet in zijn spel kan komen. In de 7e minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor Brian Heijman die door Bas vd Spoel de diepte in werd gestuurd en voor de neus van de keeper kwam te staan, hij kon zijn schot niet achter de keeper krijgen.

Rijsoord heeft het duidelijk moeilijk met het spel van zijn tegenstander en de lopende middenvelders van Pelikaan zorgen ervoor dat er af en toe verwarring ontstaat bij het verdedigen, de aanvoerder van de Zwijndrechtse formatie was hierin één van de grootste kwelgeesten van de verdediging van Rijsoord. Toch kwam na 15 minuten Rijsoord weer met een goede kans na knap doorzetten van linksback Dennis Havelaar die uiteindelijk rechts voorin opdook en daar de bal laat vallen voor Bas die niet twijfelt en in 1x uithaalt maar zijn inzet op de lat ziet verdwijnen.

1 minuut later krijgt Chris een grote kans na een goede crosspass van Lorenzo die Chris goed meeneemt maar met zijn linker niet goed genoeg kan afwerken. De wedstrijd gaat voort maar de neutrale toeschouwer zal vandaag waarschijnlijk niet de winnaar zijn. In de 29e minuut wordt er gescoord door Rijsoord ! Het is Brian Heijman die weer een goal meepikt !
Lorenzo onderschept de bal en steekt Brian de diepte in en de koele Brian rondt beheerst af.

Na 31 minuten spelen moet D’Angelo Silva noodgedwongen het veld verlaten met een blessure na een ijsbeentje en D’Angelo maakt plaats voor Marcel Top. Het is in de 39e minuut weer de aanvoerder van Pelikaan die gevaar weet te stichten in de defensie van Rijsoord, hij krijgt de bal voor zijn voeten en vuurt direct op de goal van Joep maar zijn inzet gaat net naast.

Na de broodnodige vochtinname tijdens de rust was het in het begin van de 2e helft Pelikaan dat sterk uit de startblokken kwam en het de verdediging van Rijsoord moeilijk probeerde te maken. Uit een vrije trap randje 16 was Pelikaan nog eens dichtbij de gelijkmaker maar de vrije trap was gelukkig voor de Rijsoordse formatie niet doeltreffend. In de 65e minuut moet ook Stefan Havelaar geblesseerd de wedstrijd staken en hij wordt vervangen door Rens Weber, ook Chris Zevenbergen verlaat het veld en hij wordt vervangen door Richard Mulder.

Pelikaan dringt aan en loert op zijn momentjes om de 1-1 te maken en hierbij krijgen ze nog bijna een penalty ook maar scheidsrechter Cakir legt de bal buiten het strafschopgebied. Brian Heijman komt in de 70e minuut naar de kant en wordt vervangen door Mitchel Lans. Mitchel wordt direct aan het werk gezet nadat Richard hem de diepte in stuurt en hem voor de keeper zet, Mitchel schiet de bal in de handen van de keeper. In de 77e minuut is het Bas van der Spoel die de bevrijdende 2-0 weet te maken voor Rijsoord ! De bal wordt ingebracht en Bas is de meest doortastende zodat hij de bal goed mee weet te nemen en zodoende voor de keeper komt te staan, met een mooie lob beslist Bas de wedstrijd en gaan de 3 punten mee naar Rijsoord.

Met nog 6 minuten en blessuretijd op de klok gebruikt trainer Cees vd Heerik zijn laatste wissel en komt Varoen Sewpal in het veld voor Frank Bredius. Ondanks de tweede tegentreffer blijft Pelikaan gevaarlijk en kort voor tijd moet keeper Joep Nooteboom nog 2 keer reddend optreden om de Zwijndrechtse ploeg van scoren te weerhouden.

In de 92e minuut scoort Rijsoord nog een keer en het is invaller Varoen Sewpal die op het wedstrijdformulier komt te staan als doelpuntenmaker ! Een lange bal over de verdediging van Pelikaan waar Bas in buitenspelpositie staat maar zich niet met de aanval bemoeit en een weggesnelde Richard Mulder die hierdoor een vrije doortocht heeft naar de goal van Pelikaan met naast hem de ingevallen Varoen. Richard schuift de bal voor de neus van de keeper simpel richting Varoen en hij mag voor de 3e goal van Rijsoord tekenen !

Zo wint Rijsoord 2 deze lastige uitwedstrijd in Zwijndrecht en kan het zich gaan opmaken voor een confrontatie met een directe concurrent volgende week zaterdag als in Rijsoord het elftal van Zwaluwe 2 uit Lage Zwaluwe op bezoek komt. Op 14 april zal om 11.45 worden afgetrapt bij Rijsoord 2- Zwaluwe 2.

Doelpunten:
1-0 Brian Heijman (29e minuut)
2-0 Bas vd Spoel (77e minuut)
3-0 Varoen Sewpal (92e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Jan-Willem Taekema, Stefan Havelaar (65e min Rens Weber), Dennis Havelaar, Jan-Willem Blaak, Frank Bredius (84e min Varoen Sewpal), D’Angelo Silva (31e min Marcel Top), Bas vd Spoel , Brian Heijman (70e min Mitchel Lans), Chris Zevenbergen (65e min Richard Mulder).