Rijsoord JO11-1 - Heerjansdam JO11-1

Rijsoord JO11-1 wint streekderby tegen Heerjansdam

Na de midweekse oefenwedstrijd op een heel grasveld tegen Rijsoord JO12-1 (6-0 overwinning) gingen wij vandaag, 7 april 2018 weer ouderwets op voor een competitiewedstrijd op een half kunstgrasveld. Even omschakelen voor de jongens. Heerjansdam was de (bekende) tegenstander aangezien wij deze ploeg ook voor de winterstop waren tegen gekomen (7-1 overwinning). Onder leiding van onze ‘scheikundige’ scheidsrechter Wouter trapten wij om 08.30 uur af in een aangename temperatuur.

De jongens begonnen wat afwachtend maar na een paar minuten werd er agressiever verdedigd en vooruit gedacht in elke actie. Het waren Brent en Sjoerd die de eerste doelpogingen voor hun rekening namen maar beide schoten waren niet overtuigend genoeg om de keeper te verschalken. Goesie was belangrijk bij de eerste goal want hij nam een afvallende bal gelijk op zijn slof die ternauwernood gered kon worden door de keeper waarna de rebound een koud kunstje was voor Daniel: 1-0. Hierna hadden wij een spelletje paaltje peun want het was eerst Brent die hem raakte en vervolgens Sven na een wereldaanval over een aantal schijven.

Heerjansdam liet zich ook niet onbetuigd want een mooie kopbal uit een corner kon nog net gekeerd worden door Hammetje op de lijn maar een matige opbouw van onze kant strafte de Dammers mooi af: 1-1. Na een nieuwe corner van Heerjansdam volgde een schitterende counter; Matin steekt Sem weg maar alleen voor het doel schiet Sem voorlangs. Toch wisten wij nog voor de rust op 2-1 te komen doordat wij de verdediging van Heerjansdam helemaal uitspelen waarna Sven doeltreffend afrond na een assist van Sem. Rust!

Geen idee wat er in de drank zat in de rust maar de jongens gingen de tweede helft als een razende over het veld en beslisten het duel binnen een paar minuten. Het was eerst Sem die met een droge lage knal een matige opbouw van Heerjansdam afstrafte: 3-1. Vervolgens was het Sjoerd die een schot loste die net voor de lijn werd verlengd door Brent: 4-1. Tussendoor scoorde Heerjansdam nog de 4-2. Sem was vanochtend alleen voor de keeper niet op dreef maar daarentegen waren zijn afstandschoten des te mooier. Ook de 5-2 mocht er weer zijn. Uit een pass van Sjoerd wist Matin de 6-2 met zijn punt binnen te schieten en andermaal uit een zeer mooie voorzet vanaf de rechterkant van Sjoerd kon Brent de 7-2 via een stuit binnen koppen. Het slotakkoord was voor Sem die na een solo zijn derde goal van de ochtend binnen schoot: 8-2.

Voor de man of the match konden wij kiezen: Thijmen en Goesie speelden erg agressief en geconcentreerd, Sjoerd had drie assists, Sem had drie goals en Sven speelde heel constant. Het is uiteindelijk Daniel geworden omdat hij het als kleinste vaak zwaar heeft tegen fysiek grotere jongens maar nu voetballend goed meedeed en ook weer zijn goaltje mee pakte. Gefeliciteerd Daniel!

Woensdagavond spelen wij thuis om 18.30 uur eindelijk onze competitiewedstrijd tegen Alblasserdam JO11-1, een wedstrijd die al diverse keren is afgelast. Tot woensdag!