Rijsoord JO12-1 - Rijsoord JO11-1

JO11-1 speelt eerste oefenwedstrijd op groot veld

RIJSOORD – Op de elfde verjaardag van Hammetje, donderdagavond 5 april 2018 stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen Rijsoord JO12-1. Het bijzondere was dat het voor onze jongens hun eerste wedstrijd op een groot veld werd. Naar aanleiding van de nieuwe KNVB plannen gaat JO12 (ons team volgend seizoen) 8 tegen 8 voetballen op een kleiner veld dan wij nu 7 tegen 7 spelen. We kunnen er echter ook voor kiezen om volgend seizoen als een JO13 team in te schrijven, waardoor wij op een heel veld gaan voetballen. Vandaar deze oefenwedstrijd om te kijken wat het met de jongens doet en of ze het leuk(er) vinden.

Op een heel veld voetballen heeft nogal wat impact want we hebben meer spelers nodig, er zijn andere regels en we hebben een grensrechter nodig. Onze vaste meetrainers Quinten, Olaf en Koen wilden graag meedoen. Dirk Schuitemaker, onze scheidsrechter, was woensdagavond langs geweest om ons de regels uit te leggen en Jan IJ. was bereid om te vlaggen aan de ene kant en Jan van Nes aan de andere kant. Met Dirk hadden we afgesproken om vier keer een kwartier te spelen.

Om 18.15 uur gingen wij van start op een ware knollentuin (B veld)  tegen veel oude medespelers in het witte uitshirt (o.a. Jort, Anthon, witte Lucas). In de beginfase was het aftasten van onze kant, we hadden meer balbezit maar konden dit nog niet uitbuiten omdat we logischerwijs even moesten wennen aan buitenspel. Toch werd Sem een aantal keren goed weggestoken maar Jort stond zijn mannetje zoals wij hem ook kennen als keeper. Na het eerste en tweede kwart stond het daarom nog 0-0 want JO12 kwam niet in de buurt van Hammetje maar verdedigend stond het prima bij de mannen van Ralph & Jan.

Leuk om te zien is dat een paar spelers in het derde kwart echt gingen letten op de buitenspelval. Het was eerst Koen – die vanavond goed op dreef was – die met zijn punt de 1-0 scoorde uit een pass van Sjoerd die vandaag op het middenveld stond. De 2-0 liet niet lang op zich wachten want het was Daniel die hard en hoog met links de rebound binnen schoot. Ook de 3-0 was van Daniel die op de goede plek stond na een schot van Sjoerd op de lat: 3-0. Sem pikte uiteraard zijn goal mee na een mooie pass van Sven en het was Olaf die de bal over de lijn frommelde na een corner van andermaal Sven. Matin liep ondertussen met een soort van flippers want zijn zool zat niet echt vast meer aan zijn schoen. Schoenen van Hammetje boden uitkomst. In het vierde kwart was de storm een beetje gaan liggen, het was alleen Sjoerd die nog de 6-0 binnen schoot en dit vierde met een fortnite dansje. Opvallend was nog dat Hammetje een balletje moest oprapen uit de rechterhoek waarvan hij in eerste instantie volgens mij dacht dat deze gewoon naast zou gaan, maar de afmetingen van het doel zijn uiteraard eens stuk groter.

Op onze vraag of de jongens het leuk vonden op een groot veld werd er uitbundig gereageerd. Met de getrakteerde chips van Hammetje kon de avond vervolgens helemaal niet meer stuk. Voldoende stof om over na te denken voor de trainers.