Rijsoord MO11-1 - Sleeuwijk MO 11-1

Rijsoord MO11-1 viert eerste overwinning uitbundig

RIJSOORD – Het was weer luxe zaterdagochtend 7 april, want voor de derde keer op rij stond er om 8.30 uur een thuiswedstrijd op het progamma tegen Sleeuwijk. Zonder Noé, die deze week een blessure opliep tijdens een potje straatvoetbal en zonder Svenja, werd onder leiding van scheidsrechter Thomas Commijs afgetrapt. Het was genieten in het zonnetje, maar zeker ook van de wedstrijd. Want waar we de laatste 2 wedstrijden steeds teruggedrongen werden op onze eigen helft, speelde het spel zich nu veel meer voor het doel van de tegenstander af. Tot opluchting van de in groten getale aanwezige supporters.

Er werd goed verdedigd en sluitpost Nicki voorkwam dat de tegenstander kon scoren. Een doelpunt voor Rijsoord hing in de lucht, maar door niet snel genoeg overspelen en af en toe wat verwarring over wie de bal zou gaan schieten, lukte het niet om te scoren. We gingen de rust in met een 0-0 stand en het gevoel dat er iets te halen viel. Het blijft raden wat de 3 trainers in de rust hebben gezegd of wat er in de siroop zat, maar het zorgde in ieder geval voor de nodige extra power.

Er werd na de rust goed gelopen en overgespeeld en trainer Zoggy liep zich langs de lijn de benen uit zijn lijf om de meiden op hun positie te wijzen. En met resultaat. Op het middenveld werd een bal onderschept en doorgepasst naar Shannon. Die wist van afstand de bal prachtig in het net te mikken. 1-0 en 9 door het dolle meiden! Met dit doelpunt groeide ook het zelfvertrouwen. Tess wist de 2-0 binnen te schieten en Verona, die al de hele wedstrijd aasde op haar moment schoot niet snel daarna de 3-0 binnen. Een prachtige stand maar Evy vond dit nog niet genoeg en ging ook nog een keer met succes op de keeper af. 4-0 en dat was ook de eindstand.

Na het nemen van de penalty’s kwam de aap uit de mouw. Bij winst was een ijsje in het vooruitzicht gesteld en daar hadden de meiden wel trek in op deze mooie voetbalochtend. De kleedkamer werd nog even op zijn kop gezet onder luid gezang en zo was het feest compleet.

Gefeliciteerd kanjers!!

Opstelling: