Wieldrecht 2 - Rijsoord 2

Topper tussen Rijsoord 2 en Wieldrecht 2 wederom onbeslist

DORDRECHT – Na een week lang toeleven naar de wedstrijd en de verjaardag van assistent trainer Sander Willemstijn was het dan afgelopen zaterdag 31 maart eindelijk zo ver! De uitwedstrijd tegen het zeer sterk presterende Wieldrecht 2 dat de 2e plaats in de reserve 1e Klasse A stevig in handen heeft.

Het gezegde “hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt” was afgelopen zaterdag zeker niet van toepassing want onder perfecte omstandigheden werd op veld 3 (kunstgras) van sportpark Wieldrecht de beladen wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Karacelik afgewerkt. Vanaf minuut 1 was het direct voelbaar dat beide ploegen de spanning in de benen hadden. Het begin van de wedstrijd was hard en slordig en zodoende deed zich pas in de 7e minuut de eerste kans voor. De vanaf de rechter kant gestarte Stephan Ooms hield goed overzicht en open op de weer in de basis begonnen Chris Zevenbergen die vanaf de linkerkant gevaar moet stichten vandaag. Chris neemt de bal goed mee naar binnen alleen resulteert zijn actie niet tot een schot.

Scheidsrechter Karacelik had de touwtjes strak in handen en voelde zich gedwongen veelvuldig de fluit naar de mond te brengen, dit kwam het spel niet ten goede.Tegenstander Wieldrecht met hun 2 enorme spitsen heeft een duidelijk aanvalsplan door vaak te kiezen voor een lange bal in de richting van deze bomen, maar Rijsoord weert zich kranig tegen de 2 spitsen die niet zouden misstaan in een basketbal team.

Na 15 minuten voetbal en een licht overwicht voor Rijsoord is daar als een duveltje uit een doosje Dennis Havelaar die op de linkerflank opduikt in het strafschopgebied van Wieldrecht. Na een pass van Stephan Ooms die via Bas vd Spoel verlengd werd, komt de bal bij Dennis die hem niet al te best controleert maar er alsnog iets heel moois van weet te maken ! Na de wat mindere controle schuift Dennis zijn been uit en kan hij er nog net voor zorgen dat hij de bal langs de Dordtse doelman tikt en zo staat het 1-0!

Een schok voor de Dordtenaren en een mooie steun in de rug voor Rijsoord, maar na de goal is het wel de formatie van Wieldrecht dat druk naar voren probeert te zetten door steeds het spitsenduo te bereiken. Terwijl de wedstrijd steeds harder lijkt te worden is het Bas vd Spoel die uit 1 van de vrije trappen nog nipt over het doel weet te mikken. In de 31e minuut is het Wieldrecht dat tot scoren weet te komen zonder dat ze eerder echt gevaar hebben kunnen stichten. Na stom balverlies van Rijsoord in de opbouw is het Wieldrecht dat snel omschakelt en vanuit een voorzet vanaf de rechterkant werkt een vrijstaande speler van Wieldrecht met een volley fraai af.

Na de goal van Wieldrecht lijkt het voor beide elftallen zaak om ongeschonden de rust te halen tot in de 44e minuut er nog een corner voor Wieldrecht te nemen is. Na een indraaiende corner vergeet keeper Frank Stout de bal te raken en is het de boomlange spits van Wieldrecht die bijna de bal in het net weet te koppen, echter mikt hij net over.

Na de rust staat een ongewijzigd Rijsoord 2 aan de aftrap voor de 2e helft die meeslepend zal worden. In het begin van de 2e helft zijn er meerdere gevaarlijke momenten die afkomstig zijn van dode spelmomenten, voor Rijsoord is het Brian Heijman die uit een corner net over kopt. In de 62e minuut kan na een tegenaanval, die via veel schijven bij Bas terecht komt, Rijsoord weer gevaarlijk worden echter schiet Bas de bal vanuit een moeilijke hoek recht op de Dordtse keeper. Deze actie van Bas was tevens zijn laatste wapenfeit omdat Bas in de 65e minuut vervangen werd door Richard Mulder en ook Chris Zevenbergen verlaat het veld voor D’Angelo Silva.

De druk van Rijsoord neemt toe en eigenlijk wordt er in de achterhoede vrijwel niets weggeven en in de 70e minuut is het dan ook raak ! 1-2 ! Via invaller D’Angelo wordt de bal vanaf de rechterkant voorgebracht alleen staat er nog niemand voor de goal om de bal in het netje te werken. Aan de andere kant van het strafschopgebied weet Frank Bredius de afgezwaaide voorzet op te pikken en levert de bal in bij Jan-Willem Blaak die met een mooie steekpass Brian weet te bereiken voor de goal. Brian werkt de bal vanuit de draai met zijn linkerbeen als een echte spits in de goal!

Met een goede en verdiende voorsprong gaat Rijsoord op zoek naar meer en de mogelijkheden daarvoor zullen zich nog aandienen. 2 minuten na de goal van Brian is het Lorenzo vd Heijden die met zijn splijtende crosspass Brian op een haar na weet te bereiken. Helaas komt Brian een teenlengte tekort en raakt de bal niet vol, zodat hij net zijn 2e goal van de middag niet kan maken. In de 76e minuut is het invaller D’Angelo Silva die zijn stempel op de wedstrijd probeert te drukken en na een soloactie haalt hij keihard uit maar de keeper van Wieldrecht krijgt de inzet van D’Angelo op zijn vuisten.

In de 77e minuut kopt Jan-Willem Blaak uit een corner nog tegen de keeper van de Dordtenaren. In de 80e minuut komen Rens Weber en Mitchel Lans het veld in als vervangers voor Brian Heijman en Frank Bredius. Wieldrecht kan ondanks een omzetting geen echte vuist maken en de wedstrijd lijkt af te stevenen op een terechte driepunter voor de kraaien tot er in de 88e minuut een hachelijk moment ontstaat in het doelgebied van keeper Frank Stout. Na enige missers in de 16 meter volgt er een afvallende bal op randje 16 die voor de voeten komt van de meest oplettende met een wit shirt, het noodlot slaat toe ! De Dordtenaar die op de rand van het 16 meter gebied de bal voor zijn voeten krijgt twijfelt geen moment en plaatst de bal achter doelman Frank in de hoek van de goal.

Met nog maar enkele seconden te spelen volgen er geen mogelijkheden meer en gaan we met 1 punt terug naar Rijsoord na deze enerverende topper tegen Wieldrecht.

Volgende week Zaterdag 7 april wordt de competitie weer voortgezet met een uitwedstrijd tegen nummer 7 Pelikaan 3 om 15.00 bij de “buurman” in Zwijndrecht.

Doelpunten:
1-0 Dennis Havelaar (15e minuut)
2-1 Brian Heijman (70e minuut)

Opstelling:
Frank Stout, Stephan Ooms, Lorenzo vd Heijden, Colin vd Heijden, Jan-Willem Taekema, Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar, Frank Bredius (80e min Rens Weber), Bas vd Spoel ( 65e min Richard Mulder), Brian Heijman (80e min Mitchel Lans), Chris Zevenbergen (65e min D’Angelo Silva).

Leave a Reply