Groot Ammers JO11-1 - Rijsoord JO11-1

Rijsoord JO11-1 komt tegen Groot Ammers mooi terug, maar net niet genoeg

GROOT AMMERS – De wekker stond vandaag heel vroeg (06.45 uur) want er stond andermaal een uitwedstrijd tegen een onbekende ploeg op het programma. Om 08.30 uur gingen wij namelijk strijden tegen Groot Ammers uit het gelijknamige dorp. De groep was uiteraard weer compleet waarbij alleen Matin aangaf niet helemaal fit te zijn. Met Goesie als aanvoerder en onder het toeziend oog van o.a. onze jarige dierenarts Sven gingen wij op het kunstgras in tegenstelling tot vorige week voortvarend van start want het balletje ging gemakkelijk rond en de jongens waren goed bij de les.

Via Thijmen, Goesie en Sjoerd werd er goed opgebouwd van achteruit waardoor Groot Ammers behoorlijk onder druk stond. Sven was het die de terechte 0-1 binnen schoot. Hierna waren er voldoende kansen om de marge te vergroten maar afstandschoten van Sjoerd en Sem hadden een beter lot verdiend. Aan de andere kant kun je ook gewoon zeggen dat de keeper op de goede plek stond. Rijsoord was dus veel in balbezit maar de finesse ontbrak mbt het geven van de laatste pass. Dit kon niet gezegd worden van Groot Ammers want die waren zeer doeltreffend in de omschakeling. Niet overdreven scoorden ze driemaal (goed uitgespeeld overigens) uit misschien vier kansen waardoor wij met een 3-1 achterstand gingen rusten.

In de rust was er wat onenigheid tussen onze Leerondernemers Sjoerd en Goesie maar dat werd erg snel uitgepraat en high fives gegeven. Daarnaast gaven wij aan dat ze niet ontevreden hoefden te zijn want het voetbal was zeer acceptabel. Ze moesten alleen ook op hun verdedigende werk letten.

Dat laatste hebben ze waarschijnlijk niet gehoord want helaas vielen er kort na rust twee identieke goals en kwam Groot Ammers op een 5-1 voorsprong wat zelfs 6-1 had kunnen zijn maar de spits schoot alleen voor Hammetje op de paal. Na een paar minuten pakte Rijsoord gelukkig de draad weer op en wist Matin zijn eigen rebound binnen te schieten en 5-2 te maken. De jongens haalden snel de bal uit de goal en gingen er weer in geloven. Het was weer Matin die de keeper kansloos liet: 5-3. Vervolgens had Sem een geniale Romario actie waarbij hij zowel een verdediger als de keeper kansloos liet maar in de tussentijd was er andere verdediger teruggekomen die de bal van de doellijn haalde. Brent stond alweer te trappelen tijdens zijn reserve beurt en hij was nog geen minuut binnen de lijnen of hij haalde genadeloos uit en scoorde de 5-4. In de laatste minuten waren er nog een aantal rommelige momenten voor de goal van Groot Ammers maar het gelijkspel kwam niet meer op het scorebord.

Na de wedstrijd waren er nog wat tranen omdat er blijkbaar dingen gezegd waren tussen spelers onderling. Ook dit hebben we gelijk na de wedstrijd uitgesproken waarbij ik wil benadrukken dat er geen lelijke dingen zijn gezegd. Daarnaast ben ik van mening dat er best iets tegen elkaar gezegd mag worden in het veld zolang dat maar op een normale manier gebeurt. Voor de man of the match hebben wij gekozen voor een duo. Thijmen en Goesie scoren over het algemeen een voldoende voor hun verdedigende acties maar de eerste helft lieten ze ook zien dat ze gewoon goed mee kunnen voetballen. Gefeliciteerd en ga zo door boys!

Volgende week zaterdag andermaal een vroegertje maar dan thuis want dan spelen wij om 08.30 uur de streekderby tegen Heerjansdam. Tot zaterdag!