Doelpuntloos gelijkspel in Nootdorp

Zwaar bestrafte rode kaart Niels Groeneveldt

Doelpuntloos gelijkspel in Nootdorp

NOOTDORP – Aan het slot van de competitie in de hoofdklasse A wordt het steeds spannender. De kaarten zijn nog niet geschud en iedere punt is belangrijk. Zeker voor Rijsoord, dat graag de nacompetitie wilt ontlopen en dus de andere staartploegen achter zich moet zien te houden. Dus was het vandaag weer een ‘finale’ en ditmaal in en tegen Nootdorp. Er werd door beide ploegen keihard gewerkt, maar mede door de slechte grasmat ontbrak het aan zuivere passes en konden beide doelmannen hun doel schoon houden.

 

Vooraf lagen de kaarten duidelijk op tafel. Nootdorp stond met een puntje verschil onder Rijsoord, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Overigens is het onderlinge verschil in wedstrijden in de hoofdklasse A erg groot. Zo heeft Smitshoek zelfs drie wedstrijden minder dan Rijsoord gespeeld en onbegrijpelijk dat de KNVB deze situatie zo laat. Het paasweekeinde was een prachtig moment geweest om de stand in wedstrijden weer gelijk te trekken, echter de KNVB heeft anders besloten. De vraag is nu wanneer de KNVB deze achterstanden gelijk gaat trekken, zodat de teams kunnen zien waar zij echt op de ranglijst staan en aan de competitie weer recht wordt gedaan.

 

Matig

Dus was er voor Rijsoord deze zaterdagmiddag alles aan gelegen om drie punten mee te nemen. Echter zover zou het niet komen. Er werd door beide teams keihard gewerkt, echter de passes waren niet altijd even zuiver of de spelers begrepen elkaar niet. Hierdoor liepen soms fraaie aanvallen spaak en kwamen de ploegen niet tot scoren. Rijsoord kreeg met name in de eerste helft wel de beste kansen, maar de automatismen uit de eerste helft van de competitie lijken wel uit het team te zijn weggevloeid. De tweede helft was niet veel anders. Jammer was het dat de veel pratende scheidsrechter Greveling de door Nootdorp vaak kleine gepleegde overtredingen over het hoofd zag of ze niet wilde zien. Enkele veelbelovende aanvallen van Rijsoord werden daardoor onderbroken en slechts in slechts enkele gevallen werd een vrije schop toegekend. In die tweede helft wel enkele schoten op het doel van Daley Windhorst, maar ook Mike van Gool zag zijn schoten naast gaan. Zo liep de wedstrijd op een einde tot de scheidsrechter het nodig achtte om in blessuretijd Niels Groeneveldt met een rode kaart van het veld te sturen. De verdediger maakte weliswaar een forse overtreding, maar werd met deze kleur kaart te zwaar gestraft. En zonder te scoren werden de punten door beide teams gedeeld en gezien het beeld van de wedstrijd terecht.

 

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen ’s-Gravenzande. De ploeg staat inmiddels op de zevende plaats en heeft tien punten meer dan Rijsoord. Het zal dus een zware wedstrijd voor de Kraaien worden, echter met een beetje meer geluk dan deze zaterdagmiddag zou het wel eens een verrassing kunnen opleveren.

 

Opstelling: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (70. Patrick Berends), Berry de Groot, Khalid Rahli, Mike van Gool, Zepp Jacobs.

Leave a Reply