Rijsoord 2 - Oostkapelle 2

Rijsoord 2 wint in matige wedstrijd van Oostkapelle 2

RIJSOORD – Het tweede elftal van Rijsoord mocht zaterdag om 11.45 uur aantreden tegen het tweede elftal van het Zeeuwse Oostkapelle, dat speciaal voor deze gelegenheid met een volgepakte touringcar met versnaperingen en uiteraard spelers en begeleiders was afgereisd naar Rijsoord. Het was de 2e ontmoeting van dit seizoen, eerder in Zeeland was Rijsoord met 5-0 te sterk voor Oostkapelle.

De wedstrijd was afgetrapt en al heel snel bleek dat het een moeizame middag zal worden. In de eerste 5 minuten was het voor beide ploegen aftasten en het zag ernaar uit dat de rode lantaarndrager zich vandaag volledig terug zou trekken op de eigen helft.

Wederom was het een wedstrijd waarin het voor Rijsoord 2 de schone taak was om het spel te maken. Na 5 minuten was de eerste ingreep van de Zeeuwse keeper nodig na een schot van Bas vd Spoel die na het uitspelen van een verdediger van Oostkapelle de sluitpost niet echt in de problemen kon brengen.

Er was weinig te beleven en de wedstrijd kabbelde voort tot de 14e minuut waarin de bezoekers voor de eerste maal gevaarlijk konden worden. De grote sterke spits van de Zeeuwse formatie kreeg de bal in het zestien meter gebied en als Colin vd Heijden zich niet voor zijn schot had geworpen, had de openingstreffer op naam van de nummer laatst in de 1e Klasse A kunnen komen. Aan de andere kant kon Brian Heijman gevaarlijk worden in de tegenaanval toen Jan-Willem Blaak hem in de diepte aanspeelde, maar Brian schoot de bal met zijn linker voorlangs.

Voor de rust waren er nog wel enkele mogelijkheden maar het slordige spel, het gebrek aan beleving en de erg defensief ingestelde tegenstander van vandaag zorgden ervoor dat het spel niet sprankelend was en er enige vorm van frustratie ontstond door het eigen presteren.

In de rust werd twee maal gewisseld. Lorenzo vd Heijden en Varoen Sewpal kwamen niet meer terug komen op het veld na de rust, zij werden vervangen door Rens Weber en Jan-Willem Taekema.

Direct na de rust krijgt Rijsoord een corner en Bas gaat achter de bal staan. De strakke afdraaiende corner van Bas bereikt het hoofd van de ingevallen Rens Weber die met een duik de bal diagonaal op de goal van Oostkapelle weet te koppen en omdat de doelman geen hand achter deze prima inzet van Rens weet te krijgen, eindigt de  bal achter hem in het net ! 1-0 door Rens Weber met zijn eerste balcontact !

In de 55e minuut weet Rijsoord weer het net te vinden ! Dennis Havelaar die na een één tweetje met Bas van der Spoel goed doorzet en een fair duel wint komt voor de neus van de Zeeuwse keeper en schiet met een beheerste schuiver de bal in de verre hoek, het is 2-0 !

15 minuten na de goal en geen noemenswaardige gebeurtenissen wordt er gewisseld door Rijsoord. Chris Zevenbergen kon na een blessure zijn rentree maken in het elftal van trainer Cees vd Heerik en ook Richard Mulder stond klaar voor een invalbeurt. Zij kwamen in het veld voor Brian Heijman en Bas vd Spoel.

In de 75e minuut denkt ook Oostkapelle aan aanvallen en is het van plan om een aansluitingstreffer te maken, maar Joep staat hen in de weg door gestrekt naar de hoek te duiken en de inzet te keren. Na deze speldenprik van Oostkapelle is er aan de andere kant nog een aardige mogelijkheid voor Jan-Willem Blaak die door Frank Bredius voor de keeper wordt gezet. Alleen kan Jan-Willem de bal niet goed genoeg onder controle brengen om af te werken op het doel. In de 85e minuut wordt Stefan Havelaar nog gewisseld voor Marcel Top.

Nadat Marcel het veld in kwam gebeurde er in het slot van de wedstrijd eigenlijk nog het meeste ! In de 86e minuut is het keeper Joep van Rijsoord die de 2-1 van Oostkapelle weet te voorkomen en zo zorgt dat Rijsoord niet hoeft te vrezen voor een spannende slotfase. Hij bleef in een 1 tegen 1 situatie koel en doordat hij lang op zijn benen bleef staan wist Joep de bal goed te pakken.

In de 88e minuut is het aan de andere kant gevaarlijk als Rijsoord wederom een corner te nemen krijgt. Deze corner eindigt voor de voeten van Marcel Top die in plaats van op het doel te schieten de bal over maait. Een minuutje later krijgt Frank Bredius aan de linkerkant van het veld de bal in zijn voeten en hij zet een dribbel in. Bij het binnen gaan van het zestien meter gebied wordt Frank neergelegd en de grote vraag is of het binnen of buiten de lijnen van het doelgebied van Oostkapelle is. Scheidsrechter Bel oordeelt dat de overtreding werd gemaakt buiten het strafschopgebied en kende enkel een vrije trap toe die verder tot niets meer leidde.

Na een zeer matige wedstrijd blijven de zeer belangrijke 3 punten vandaag wel in Rijsoord en uiteindelijk zal later deze middag blijken dat er heel erg goede zaken zijn gedaan vandaag. Volgende week zaterdag 31 maart staat er een heuse topper op de agenda wanneer om 12.00 zal worden afgetrapt in Dordrecht voor de wedstrijd tegen Wieldrecht dat momenteel de 2e plaats bezet.

Doelpunten:
1-0 Rens Weber (46e minuut)
2-0 Dennis Havelaar (55e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden (45e min Jan-Willem Taekema), Stefan Havelaar (85e min Marcel Top), Colin vd Heijden, Varoen Sewpal (45e min Rens Weber), Jan-Willem Blaak, Frank Bredius, D’angelo Silva, Bas vd Spoel (70e min Chris Zevenbergen), Brian Heijman (70e min Richard Mulder), Dennis Havelaar