Pupil van de Week

Quinten Baartman

Quinten Baartman ondanks griep toch Pupil van de week

RIJSOORD – Het is de wens van alle pupillen om een keer Pupil van de week te zijn. Helaas zijn er te weinig wedstrijden (of te veel kinderen) om iedereen blij te kunnen maken. Dat besefte Quinten Baartman uit JO11-2 zich maar al te goed. Hij was super blij met de uitnodiging en toen hij zaterdagochtend ziek wakker werd, was dat schrikken.

Quinten werd door zijn ouders zodanig opgelapt dat hij nog een wedstrijd speelde. Helaas verloren ze, maar hij wist wel de enige treffer te scoren. En om half 2 meldde hij zich, hetzij wat witjes, gewoon in de bestuurskamer. Stoer hoor Quinten!

Quinten stapte onbevangen de kleedkamer in om kennis te maken met de spelers van de selectie. Daar denderde de muziek uit de speakers en op een discobeat kleedde hij zich om.
Tijdens de warming-up werd duidelijk dat Tim, die pas dit seizoen is gaan voetballen, goed raad weet met een bal. Hooghouden met zowel links al rechts… geen probleem. En sommige skills deed hij zo snel dat ze amper vast te leggen waren op camera.

Stipt om half 3 kwam Quinten met de bal het veld op en legde hem op de middenstip. Na het gebruikelijke handjes schudden hielden we een minuut stilte vanwege het overlijden van de moeder van Romain van Bruggen. En daarna was het aan Quinten om de equipe van Gijs Zwaan het goede voorbeeld te geven. Met gemak passeerde hij de verdediging van Achilles Veen en liet hij de keeper het nakijken. Bij Quinten gingen beide duimen omhoog.

In een heerlijk zonnetje zag Quinten een matige eerste helft. Dat het in de tweede helft allemaal scherper liep snapte Quinten wel, want hij was zeer onder de indruk van het commentaar van Gijs Zwaan in de rust. Helaas mocht het niet baten en verloor Rijsoord van Achilles Veen.

Quinten had zich de hele middag groot gehouden, maar na de wedstrijd was het echt op.
Bibberend van de koorts wilde hij toch nog wachten op een fotomoment met zijn favoriet Niels Groeneveldt. En daarna snel naar huis en met een deken op de bank. Super dat je er was Quinten!

Bekijk hier alle foto’s