VVAC JO11-1 - Rijsoord JO11-1

JO11-1 neemt 3 punten mee uit Ottoland

OTTOLAND – Na de afgelasting vorige week tegen Alblasserdam stond zaterdag 24 maart 2018 pas de derde competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Midweeks hadden we een oefenwedstrijd tegen onze clubgenoten van JO10-1 (16-1 overwinning) ingepland zodat onze jongens een beetje wedstrijdritme houden.

Vandaag stond andermaal een tamelijk onbekende tegenstander op het programma, namelijk VVAC (Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum) uit het dorp Ottoland. Het wekkertje stond vroeg want om 08.30 uur gingen wij beginnen op het kunstgras.

De groep was compleet maar Thijmen en Goesie hadden aangegeven in de wissel te willen beginnen omdat ze niet helemaal fit waren. De rest van de groep was blijkbaar ook niet helemaal fit want binnen twee minuten en ik overdrijf niet stonden wij met 2-0 achter. Wat moest dit worden, zullen ook de trouwe supporters Sven, Jan, Patricia, Arjan, Sander, Shams en Paulo gedacht hebben.

Het positieve was dat wij serieus na vier minuten op 2-2 stonden door een frommelgoal van Sven en Sem die zijn eigen rebound binnen schoot. De wedstrijd was blijkbaar ook voor Rijsoord begonnen want vanaf dat moment begonnen wij dominant te voetballen. Het was Sem die met een schitterend afstandschot de keeper compleet kansloos liet: 2-3. De aanvallers van de green hero’s (schijnt de bijnaam te zijn) bleven gevaarlijk maar Thijmen, Matin en Goesie zaten er goed bovenop en als ze er al langs kwamen was er altijd nog de vlijmscherpe tackle van Sjoerd. Voor rust hadden wij al ruim afstand kunnen nemen maar een mooie indraaiende voorzet van Sjoerd kwam helaas niet op de rechtervoet van Daniel maar op zijn linker scheenbeen en Sem wist slecht uittrappen van de keeper helaas niet af te straffen. Ook schoten van Brent en Sjoerd werden gekeerd door de keeper waardoor wij met een 2-3 voorsprong gingen rusten.

Na de rust was er sprake van een ontketend Rijsoord want Daniel kon de 2-4 binnen tikken na een geblokt schot van Sjoerd, Brent loste een schot welke zodanig van richting werd veranderd waardoor de keeper kansloos was. Als je niet schiet, kun je ook niet scoren zei de beste Nederlandse voetballer ooit die vandaag overigens precies twee jaar geleden is overleden. Brent nam de 2-6 helemaal zelf voor zijn rekening door een mooie individuele actie over de linkerkant welke hij mooi met zijn punt binnen prikte. Sjoerd was al een tijdje op zoek naar een goal en met een mooi geplaatst afstandschot scoorde hij de 2-7. Eigenlijk kwam VVAC er niet meer aan te passen; één keer moest Hammetje nog handelend optreden bij een van richting veranderde bal die hij vakkundig onschadelijk maakte. Brent zorgde voor het slotakkoord door een onhoudbaar schot: 2-8.

Na een 2-0 achterstand niet in de war raken maar gewoon vertrouwen op hun goede voetbal, kracht en conditie wat uiteindelijk stopte bij 8 goals. Goed gedaan boys!

Voor de man of the match heeft Brent het ons de tweede helft erg moeilijk gemaakt met zijn drie goals maar zowel Ilmars als ik vonden Sven over de gehele wedstrijd de meest constante: veel meters gemaakt, belangrijke goal gemaakt en slimme passjes gegeven. Gefeliciteerd Sven!

Volgende week zaterdag andermaal een vroegertje want dan spelen wij uit om 08.30 uur tegen Groot Ammers. Tot zaterdag!