Weinig verbetering Rijsoord

Achilles Veen neemt de drie punten mee

Weinig verbetering Rijsoord

RIJSOORD – Ook de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen ging deze zaterdagmiddag verloren. En ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen AFC vorige week liet Rijsoord weinig verbetering zien. In de eerste helft liet de thuisploeg veel te veel het initiatief aan de tegenstander en pas bij de achterstand werd in de tweede helft aan aanvallen gedacht. Echter zonder voldoende overleg ging er te vaak wat mis en werd het Achilles Veen niet echt moeilijk gemaakt.

 

Voorafgaand aan deze thuiswedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van de moeder van Romain van Bruggen. Vorige week werd in Amsterdam tegen AFC ook aandacht aan het overlijden geschonken en toen ontbrak Romain, die vanmiddag wel in de basis startte. Darlison Gerardus ontbrak vanwege een blessure en Niels Groeneveldt startte, in tegenstelling tot veel eerdere wedstrijden, op de bank. De boodschap voor Rijsoord was deze zaterdagmiddag duidelijk, zoals die al zoveel zaterdagmiddagen duidelijk is. Er moest gewoon gewonnen worden om het verblijf in de hoofdklasse met een jaar te verlengen. Maar die boodschap was vorige week er ook al en toen werd er onnodig verloren van laagvlieger AFC, waarmee Rijsoord zich het alleen maar moeilijker maakte. Achilles Veen was vorige week ook in Ridderkerk op bezoek geweest en toen bezorgde RVVH het een nederlaag. Zou dat deze zaterdagmiddag in Rijsoord ook het geval kunnen zijn?

 

Afwachtend

Kijkend naar de eerste helft liet Rijsoord niet zien dat het een ploeg was die koste wat kost de wedstrijd wilde winnen. Zeker de eerste twintig minuten werd het initiatief aan de gasten overgelaten en beperkte Rijsoord zich tot een enkele uitval zonder echt gevaarlijk te worden. Er werd wel hard gewerkt, maar vaak ontbraken het automatisme en de zuiverheid in de passes. In de spits had Mike van Gool het ook deze wedstrijd lastig en werd hij consequent gedekt door de verdediging van Achilles Veen. De bezoekers kregen wel enkele kansen, maar het was Michael Bekkers die met enkele prima reddingen Rijsoord in de wedstrijd hield. Nog voor het einde van de eerste helft wisselde trainer Gijs Zwaan zijn verdediger Desley Hoogendijk voor Niels Groeneveldt. Hoogendijk liep tegen een domme gele kaart op en om hem voor erger te beschermen werd hij gewisseld. Net toen iedereen dacht dat met de 0-0 de rust zou ingaan, sloeg Achilles Veen toe. En tot tweemaal zag de verdediging van Rijsoord er niet sterk uit. Eerst was het Flavio Andjolie, die drie minuten voor de rust na een snelle aanval over rechts doeltreffende uithaalde; 0-1. En nog eens twee minuten later was het weer raak. Nu was het Brian Peters die, weer over rechts, kon opstomen en Michael Bekkers kansloos liet; 0-2.

 

Schwung

In de tweede helft een ander Rijsoord, dat met meer schwung speelde, maar kennelijk niet meer gewend is om een tegenstander onder druk te zetten. Er werd wel aangevallen, maar het overleg en daardoor ook de scherpte ontbrak. Veel ballen kwamen niet op de goede plaats terecht en dat maakte het verdedigend voor Achilles Veen een stuk makkelijker. Enkele malen was Rijsoord wel erg gevaarlijk. Eerst was het Zepp Jacobs, die zes minuten na de start van de tweede helft de bal in een kansrijke positie overkopte. En rond de zestigste minuut kwam Mike van Gool tweemaal in een kansrijke positie, maar doelman Jamil Kools stond op de goede plaats. Het zouden eigenlijk de beste mogelijkheden van een zwak Rijsoord zijn. Toch een positief punt deze zaterdagmiddag en dat was het voortreffelijk leidende arbitrale trio.

 

Volgende week staat voor Rijsoord de uitwedstrijd tegen Nootdorp op het programma. Rijsoord gaat met dezelfde boodschap weg als de afgelopen weken. Er moet gewoon gewonnen worden en hopelijk start Rijsoord nu een keer direct met een aanvallend concept. De trouwe meereizende supporters zouden het toejuichen.

 

Opstelling: Michael Bekkers, Ard Hartman, Mike van Dongen (55. Patrick Berends), Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Khalid Rahli, Mike van Gool, Donovan Lioe Anjie, Desley Hoogendijk (39. Niels Groeneveldt), Zepp Jacobs (67. Chris Promes).

Leave a Reply