Armetierig Rijsoord verspeelt weer punten

Effectiviteit Rijsoord ontbreekt

Armetierig Rijsoord verspeelt weer punten

AMSTERDAM – Het was zaterdagmiddag weer afzien voor de vaste supporters van de V.V. Rijsoord. Behalve de barre weersomstandigheden, die alleen maar met ijsmutsen, handschoenen en shawls bestreden konden worden, was ook het vertoonde spel van de V.V. Rijsoord niet hartverwarmend. Zonder nauwelijks kansen te creëren, zeker in de tweede helft niet, ging een armetierig spelend Rijsoord roemloos ten onder tegen AFC, ook niet een uitblinkende ploeg, maar wel beduidend effectiever. En daar kom je helemaal voor naar het ijskoude Amsterdam, zullen de trouwe supporters zeker gedacht hebben.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest trainer Gijs Zwaan met zijn technische staf de afwezigheid van Romain van Bruggen en Darlison Gerardus oplossen. Donderdag is de moeder van Romain overleden en daarom speelde Rijsoord met rouwbanden en werd voorafgaand aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Romain mag zich verzekerd zijn van de morele steun van zijn ploeggenoten. Verder was Darlison Gerardus geblesseerd.

Punten vergaren

Gezien de stand op de ranglijst kan Rijsoord zich eigenlijk geen puntenverlies meer veroorloven. Nu is niet de verwachting dat de andere ploegen in de onderste regionen van de competitie elke week punten vergaren, maar je moet attent blijven als je op de positie staat waar Rijsoord zich nu bevindt. En dus was AFC zaterdagmiddag een ideale tegenstander om drie punten mee naar Rijsoord te nemen en met een wat beter gevoel op weg naar de volgende wedstrijd te gaan. En dan wordt het lastig als je al na drie minuten tegen een achterstand aankijkt. Een door AFC afgeslagen aanval van Rijsoord werd op het middenveld niet adequaat beoordeeld en daarna was het voor de snelle Mauritsio Hesltone niet zo moeilijk om Ard Hartman op snelheid te verslaan en Michael Bekkers te passeren; 1-0. Een domper voor de Kraaien. Echter het tij zou keren, want nog binnen het kwartier kwam Rijsoord langszij. Khalid Rahli ging op de rand van het strafschopgebied over het been van een van de verdedigers onderuit en de verder zwak leidende scheidsrechter Voncken wees naar de stip. Mike van Gool liet doelman Van Ingen kansloos; 1-1. Rijsoord kwam zeven minuten later zelfs nog op voorsprong. Chris Promes ging op links goed door en bracht zichzelf in een kansrijke positie. Echter twee doelpogingen werden gekeerd en de laatste rebound was voor Khalid Rahli; 1-2. Rijsoord stond voor, maar de voorsprong bleek erg fragiel. AFC bleef de aanval zoeken en Rijsoord toonde onvoldoende initiatieven om hiervan goed gebruik te maken. Er werd wel hard gewerkt, maar het getoonde spel was van een dusdanig niveau dat AFC niet al te veel te vrezen had.

Kansloos

De tweede helft had Rijsoord de strakke oostenwind tegen, maar stelde het team zich daar onvoldoende op in. AFC had gewisseld en had, naast de al snelle Mauritsio Helstone, ook de rappe Michael Malmberg in het veld gebracht. Rijsoord zocht de aanval op, maar moest vaak weer aan de bak op de snelle uitvallen van AFC te elimineren. Gelukkig speelde met name Helstone het niet al te slim en stond hij bij veel aanvallen buitenspel. Echter binnen het kwartier in deze tweede helft keek Rijsoord al tegen een achterstand aan. Door kopballen van Tommy Dekkers en Daan Sutorius kwam de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. Voor Rijsoord zat er niets anders op dan weer de aanval te zoeken en alert te zijn op de snelle uitvallen van AFC. Tekenend is dat Rijsoord in deze tweede helft nauwelijks een kans heeft gecreëerd. En dat is waarschijnlijk ook het manco van het Rijsoord van dit moment. Er wordt keihard gewerkt, maar het overleg om het de tegenstander echt moeilijk te maken ontbreekt volledig. En daarmee doet Rijsoord zichzelf te kort en brengt het zich steeds meer in de gevarenzone. Rijsoord moet zich echt zorgen gaan maken om het lijfsbehoud in de hoofdklasse. Iedere punt is van groot belang, maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt gaan worden.

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Het team verloor afgelopen zaterdag met 2-0 van RVVH en dus liggen er voor Rijsoord mogelijkheden om de drie punten te behouden.

Opstelling: Michael Bekkers, Ard Hartman (58. Zepp Jacobs), Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Chris Promes (63. Patrick Berends), Khalid Rahli, Mike van Gool, Donovan Lioe Anjie, Siebren Hoekstra.