Rijsoord 2 - Bruse Boys 2

Rijsoord 2 haalt revanche tegen Bruse Boys en wint met 5-1

RIJSOORD – Zaterdag 10 maart 2018, op het programma staat de wedstrijd tussen nummers 5 en 6 van de reserve 1e klasse A te weten Rijsoord 2 en Bruse Boys 2. Voor beide ploegen was deze middag het motto aanhaken of afhaken en voor de mannen van Rijsoord lag er de schone taak om zich te revancheren voor de verliespartij eerder dit seizoen in Bruinisse.

De omstandigheden waren prima en de temperatuur was aangenaam, 5 minuten later dan aanvankelijk de bedoeling was werd er op het hoofdveld van V.V. Rijsoord afgetrapt.

In de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd was er een duidelijk tactisch plan besproken en na een minuutje spelen bleek dat de tegenstander uit Bruinisse zich met 2 spitsen presenteerde vandaag. Daarom werd het strijdplan van V.V. Rijsoord 2 direct gewijzigd om de tegenstander op een zo goed mogelijke manier te kunnen bestrijden. Dit had de nodige omzettingen tot gevolg.

In de eerste 10 minuten was het nog even zoeken voor iedereen maar duidelijk was wel dat – zoals bijna iedere wedstrijd dit seizoen – de tegenstander zich in liet zakken en de manschappen in het blauw het spel zouden moeten maken deze middag.

Nadat er 15 minuten verstreken waren was daar de eerste echte kans voor Rijsoord en die was direct raak! Het was Bas van der Spoel die oplettend en snel reageerde na een strakke voorzet van de opkomende Lorenzo vd Heijden. Bas raakte de voorzet nog net aan en door dit schot was de keeper van Bruse Boys kansloos. 1-0!

Direct na de 1-0 van Bas was het weer Rijsoord dat het initiatief nam en de kansen bleven komen. In het kwartier na de goal waren aanvoerder Dennis Havelaar en daarna Jan-Willem Blaak dichtbij een doelpunt. De inzet van Dennis werd echter door zijn eigen teammaat Brian Heijman geblokt en het schot van Jan-Willem werd door de grabbelende keeper van Bruse Boys net naast gewerkt.

In de 34e minuut krijgt Bas aan de rechterkant van het veld de bal en Bas slalomt met de bal aan zijn voeten tussen 3 spelers van Bruse Boys door, maar hij wordt abrupt gestopt zo’n 25 meter voor de goal en de scheidsrechter kent Rijsoord een vrije trap toe. Colin vd Heijden werpt zich op als vrijetrapnemer en hij knalt de bal laag en hard knap langs de muur in de hoek van de goal. 2-0 !

Na deze 2-0 volgen niet echt grote kansen meer tot de rust en is het aan Rijsoord de taak om de voorsprong te houden en met een comfortabel gevoel aan de thee te gaan.

Echter 1 minuut voor rust weet Bruse boys iets terug te doen en wordt een vervelende 2-1 geïncasseerd. Met een onhandige terugspeelbal geeft de jarige Joep Nooteboom een cadeautje weg. Doordat Joep de bal niet op tijd weg krijgt voor zijn doel, weet de spits van Bruse Boys hem de bal af te troggelen en in het netje te werken.

Ondanks de voorsprong stapt Rijsoord door de tegengoal met een klein beetje een wrange smaak het veld af. Desalniettemin is er maar 1 doel voor de ploeg van trainer Cees vd Heerik en dat is de 3 punten in Rijsoord houden.

Een ongewijzigd elftal van Rijsoord betreedt het hoofdveld weer voor de 2e helft en direct blijkt dat de tegenstander van formatie gewijzigd is na de rust zodat het strijdplan van Rijsoord ook direct weer wordt omgezet door de spelers van Rijsoord 2 zelf.

In de 2e helft zou blijken dat de Zeeuwse tegenstander vandaag niet opgewassen is tegen de dadendrang van de Kraaien. Jan Willem Blaak deelt de eerste plaagstoot uit door slim door te zetten en zichzelf vrij voor de goal te zetten maar doordat Jan-Willem iets te gehaast schiet verdwijnt de bal hoog over de goal van Bruse Boys.

Na 17 minuten spelen in de 2e helft is het wel weer raak voor de Kraaien. Deze keer is het aanvoerder Dennis Havelaar die trefzeker is. Brian Heijman die iets uit de spits was gezakt krijgt op de linkerflank de bal aangespeeld waarna hij met een goede crosspass Bas weet te bereiken die de achterlijn haalt en voor de goal Dennis weet te bedienen die de bal alleen nog maar langs de keeper hoeft te tikken, de bevrijdende 3-1 is daar !

Direct na de goal is het weer Rijsoord dat een grote kans krijgt nadat Stefan Havelaar de bal heeft voorgezet en de bal voor de goal langs gaat lijkt de keeper van Bruse Boys de bal makkelijk op te kunnen pakken, echter door zijn gegrabbel krijgt Dennis de kans maar komt hij net te laat waardoor de Zeeuwse keeper zich nog net op tijd kan herstellen.

Na 65 minuten spelen wordt D’Angelo Silva afgelost door de stevig aangemoedigde Youri Haasdijk waarvoor meerdere jonge fans langs de lijn waren opgesteld. Na 70 minuten komt Richard Mulder het veld in voor Frank Bredius.

Stephan Ooms die later deze middag nog aan zou sluiten bij het 1e elftal van V.V. Rijsoord voor de competitie wedstrijd tegen Stedoco was vandaag zeer actief op de flank die hij moest bestrijken. In de 75e minuut was het Stephan die met een goede voorzet bij de 1e paal Bas kon bereiken die de bal maar net naast tikt.

Jan-Willem Blaak en Brian Heijman hadden hun taken volbracht en werden in de 80e minuut vervangen door Jan-Willem Taekema en Marcel Top.

Met 85 minuten op de klok was het supersub Richard Mulder die op fantastische wijze de 4-1 op het scorebord mocht zetten! Richard werd de diepte ingestuurd en had nog een flinke weg te gaan naar de goal van Bruse Boys. Na enige ruzie met de bal was Richard gedwongen om de bal van ca. 30 meter te schieten, met een fantastische lob over de keeper trof Richard het doel, wat een goal !!

Direct na deze goal werd voor de 5e en laatste keer gewisseld en kwam Varoen Sewpal in het veld voor Stephan Ooms. Hij mocht zijn invalbeurt direct bekronen met een assist! Weer een snelle tegenaanvaal via invallers Youri en Richard die voor de voeten kwam van Varoen aan de linkerkant van het veld. Varoen zet de bal voor bij de 2e paal en de alerte Dennis Havelaar maakt met een snoekduik de 5-1!

In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het ook nog bijna Varoen die een doelpunt had kunnen maken alleen door enige miscommunicatie kon Varoen net niet uithalen om de score op 6-1 te zetten.

Uiteindelijk een mooie en goede overwinning voor Rijsoord en een goedmaker voor de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in Bruinisse.

Volgend weekend is het de beurt aan Rijsoord om af te reizen naar Walcheren voor de 17e wedstrijd van dit seizoen. Om 12.45 uur wordt afgetrapt tegen de huidige nummer 7 van de competitie en wordt de jacht op koplopers de Meeuwen en Wieldrecht die overigens volgende week zaterdag elkaar ontmoeten voortgezet.

Doelpunten:

1-0 Bas vd Spoel (15e minuut)
2-0 Colin vd Heijden (34e minuut)
3-1 Dennis Havelaar (63e minuut)
4-1 Richard Mulder (85e minuut)
5-1 Dennis Havelaar (88e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Stefan Havelaar, Colin vd Heijden, Stephan Ooms (85e min Varoen Sewpal), Jan-Willem Blaak(80e min Jan-Willem Taekema), Frank Bredius (70e min Richard Mulder), D’angelo Silva (65e minYouri Haasdijk), Bas vd Spoel, Brian Heijman (80e min Marcel Top), Dennis Havelaar

Leave a Reply