Wedstrijdverslag JO11-1

JO11-1 laat de punten in Bavel

RIJSOORD – Na twee zaterdagen vrij stond zaterdag 10 maart 2018 de tweede competitiewedstrijd op het programma,  tegen een voor ons totaal onbekende tegenstander, namelijk Bavel uit Breda wat gelijk de uitwedstrijd was met de meeste kilometers. Uit de voetbalapp bleek dat Bavel voor de winterstop op zijn sloffen kampioen was geworden in de Brabantse 1e klasse met 30 punten uit 10 wedstrijden. Daarnaast hadden ze ook alle bekerwedstrijden gewonnen wat reden was voor hun  trainers om overplaatsing te vragen naar onze afdeling om meer tegenstand te krijgen.

Zonder de wintersporters Ilmars, Arjan en Jan maar onder het toeziend oog van vele andere (groot)ouders gingen wij om 10.00 uur van start met een volledige groep op het kunstgras. De jongens waren erop gewezen dat ze veel tegenstand konden verwachten en dat ze daarom fel moesten starten. Toch hadden wij de eerste tien minuten moeite om in ons spel te komen wat resulteerde in een vroege 1-0 achterstand en bijna een 2-0 achterstand maar Bavel miste voor open doel. Na een minuut of tien kwamen wij op 1-1. Na een slimme pass van Daniel wist Sem de keeper te omspelen en met links binnen te tikken. Vanaf dat moment gingen de jongens weer geloven in een goed resultaat. Door goede uitworpen/uittrappen van Hammetje  op Brent of Sven en door goed doorschuiven van Sjoerd wisten wij tot voetbal te komen. Echte grote kansen konden wij niet creëren enerzijds omdat wij te lang deden om tot een schot te komen en anderzijds omdat de verdediging van Bavel te goed stond. Sven wist nog tot een schot te komen maar deze was helaas recht op de keeper. Met een gelijkspel gingen wij daarom de rust in.

In de rust liep ik gelijk op met de enthousiaste Bavel trainers die aangeven dat dit de reden was waarom ze in onze afdeling wilden voetballen, zoveel tegenstand hadden ze in tijden niet gehad. In de rust werd er veel onderkleding  uitgetrokken door onze spelers want het was een heerlijke temperatuur.

Met de wind in onze rug gingen wij met goede moed van start maar het was Bavel die het betere voetbal liet zien en regelmatig op onze helft was te vinden. Een aantal jongens hadden vandaag helaas niet de power dus we konden niet echt meer een vuist maken. Lang bleven wij in de wedstrijd door een uitstekend keepende Hammetje maar ook hij was kansloos op een mooi afstandschot: 2-1 wat een terechte eindstand was.

Uiteindelijk een eerste helft waar wij minimaal gelijkwaardig waren aan een uitstekende tegenstander en een iets mattere tweede helft waardoor Bavel terecht de overwinning binnen sleepte.

Voor de man of the match overleg ik normaal met Ilmars maar gezien zijn afwezigheid is  dictatoriaal bepaald dat zowel Thijmen, Sjoerd en Hammetje in aanmerking kwamen. Thijmen was zeer  geconcentreerd en gaf de bal over het algemeen aan een blauwe medespeler, Sjoerd wist met zijn tackles weer behoorlijk wat kansen onschadelijk te maken en Hammetje was met zijn reddingen maar vooral ook met zijn voortzettingen van grote waarde. Hammetje gefeliciteerd!

Leuk is nog om te vermelden dat de wintersporters de wedstrijd op afstand hebben kunnen zien  dankzij onze filmende Shams, Jan de Bont, Shojaai. De beelden werden na afloop zelfs opgevraagd door ouders van Bavel welke ze inmiddels ook hebben gekregen.
Zaterdag 17 maart spelen wij thuis om 08.30 uur tegen Alblasserdam JO11-1. Een bekende tegenstander die wij voor de winterstop niet zijn tegengekomen vanwege afgelastingen maar die deze competitie ook goed begonnen is met twee overwinningen. Tot zaterdag!