Rijsoord verdient meer

Stedoco gaat er met de winst vandoor

Rijsoord verdient meer

Rijsoord verdient meer

 

RIJSOORD – Rijsoord had deze zaterdagmiddag meer verdiend dan de tegen de rust opgelopen nederlaag tegen Stedoco. De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers, maar na de rust gooide Rijsoord de schroom van zich af en zocht regelmatig het doel van Bryan Jongeneel op. Echter de opgelegde kansen werden niet verzilverd, waardoor Stedoco toch wel vrij makkelijk aan een overwinning kwam.

 

Deze zaterdagmiddag kon trainer Gijs Zwaan niet beschikken over Ard Hartman (ziek) en Desley Hoogendijk (geschorst). Ook Mike van Gool startte niet in de basis en na afloop van de wedstrijd legde Gijs Zwaan tijdens het ‘trainerspraatje’ uit waarom: “Ik verwachtte een sterk aanvallend Stedoco, want alleen met een overwinning kan de ploeg aansluiting bij Noordwijk houden. We zijn dus behoudend gestart met enkele snelle spelers in de voorhoede. Achteraf is het ontzag voor Stedoco wellicht iets te veel geweest.” De eerste helft was dan ook echt voor de bezoekers, die alle ruimte kregen om aan te vallen. Al in de vierde minuut had Stedoco de score kunnen openen. Joran Schroder zette vanaf links de bal scherp voor, maar Jordey van Dam schoot deze opgelegde kans naast. Jammer voor Schroder dat hij bij deze actie geblesseerd raakte en vervangen moest worden door Morris van den Brink. Dezelfde Van Dam kreeg na een kleine twintig minuten nog een fraaie kans, maar ook deze werd niet verzilverd. En nog eens vier minuten later was het Michael Bekkers, die met zijn voeten fraai een eerste voorsprong van Stedoco voorkwam. En Rijsoord? Het kon het Stedoco niet echt moeilijk maken, alhoewel tegen het einde van de eerste helft wat kansen zich aandienden. Nadat eerst Zepp Jacob al een kans tot corner verwerkt zag worden, was het dezelfde speler die na goed doorgaan Siebren Hoekstra wist te bereiken, maar zijn kopbal ging voor het doel langs. Vier minuten voor de rust kwam Stedoco dan toch op voorsprong, toen uit een corner Jay-Jay Meierdres van dichtbij de bal kon binnentikken. De claims voor buitenspel bleken niet terecht te zijn. Op slag van rust zag Remco Buist zijn inzet nog via de lat over de achterlijn verdwijnen.

 

Ommekeer

In de tweede helft een duidelijke ommekeer. Rijsoord gooide de schroom van zich af en zocht regelmatig de aanval op. Met nog een half uur te spelen gooide Gijs Zwaan het nog meer op de aanval door Mike van Gool en Chris Promes in het veld te brengen. Er kwamen kansen voor Rijsoord, maar er werd niet gescoord. Khalid Rahli en Zepp Jacobs waren nog het dichtst bij een doelpunt, echter de zuiverheid of de durf om te scoren ontbraken. Tien minuten voor tijd werd bij een schot van Mike van Gool nog geclaimd voor een strafschop, maar weinige scheidsrechters zullen de bal hiervoor op de stip leggen. En ook de goed leidende scheidsrechter Boringa wilde dan ook van niets weten. Aangezien er niet meer werd gescoord, ging Stedoco met de kleinst mogelijke overwinning, maar wel met drie punten, terug naar Hoornaar.

 

Na afloop was het inmiddels gebruikelijke trainerspraatje in de bestuurskamer. Trainer Gijs Zwaan vond dat achteraf wellicht teveel ontzag voor de tegenstander was getoond. “En dat hebben we in de tweede helft omgezet en ons eigen spelletje gespeeld. Misschien hadden we dat toch vanaf het begin moeten doen.” Stedoco’s trainer Frans Adelaar vond dat zijn ploeg in de eerste helft de bovenliggende partij was, alleen in de ‘zestien’ was de ploeg niet scherp genoeg. “Wellicht hadden we dan in de rust al meer afstand genomen. In de tweede helft werden wij wat slordiger of je kunt ook zeggen dat Rijsoord beter werd. Gelukkig had Rijsoord het vizier niet echt op scherp staan. Maar laten we eerlijk zijn”, aldus Adelaar, “in Hoornaar kreeg Rijsoord met het gelijke spel teveel en nu zijn wij het die deze zaterdagmiddag gelukkig wegkomen.”

 

De eerstvolgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam. De Amsterdammers gingen deze competitieronde weer onderuit en staan enkele punten onder Rijsoord op de ranglijst. Een wedstrijd die door Rijsoord gewonnen moet worden om uit de onderste regionen van de hoofdklasse A weg te blijven.

 

Opstelling: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (58. Chris Promes), Berry de Groot, Khalid Rahli, Donovan Lioe Anjie, Siebren Hoekstra (58. Siebren Hoekstra), Zepp Jacobs (78. Patrick Berends).

 

Foto’s: De foto’s zijn van Wim de Rooij en Diane de Jong (Diana Photography).

Leave a Reply