VVGZ 3 - Rijsoord 2

Uitstekende 4-0 zege van Rijsoord 2 tegen VVGZ 3

ZWIJNDRECHT – Het is 24 februari en heel Nederland is in de ban van de olympische spelen en de Russische beer die er aan zit te komen. Bij de voetbal verenigingen in de gehele regio wordt weinig gespeeld omdat de meeste velden te hard bevonden zijn door de lage temperaturen. Desalniettemin gaat de wedstrijd VVGZ 3 tegen Rijsoord 2 gewoon door en moeten de 22 spelers, wedstrijdleiding, technische staf en geïnteresseerde toeschouwers deze winterse omstandigheden trotseren om vandaag 3 punten te veroveren.

Ondanks de lage temperaturen kon de zon nog enigszins zijn werk doen en werd het toch nog een beetje aangenaam. Ook opgewarmd werden de uitverkorenen die deze wedstrijd bijwoonden en voor Rijsoord waren.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten slordig en beide ploegen – die eerder dit seizoen niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel – konden niet echt een stempel drukken op de wedstrijd.

Na 10 minuten kwam de wedstrijd eigenlijk pas echt los met over en weer kansen. Eerst was het VVGZ dat via een van richting veranderd schot de lat boven Joep wist te treffen, waarna Colin op de lijn redding moest brengen en een Zwijndrechtse goal wist te voorkomen. In de tegenaanval die hierop volgde was het de vanaf links spelende D’angelo Silva die de bal net voor het doel van de VVGZ keeper schoot. Een enkele minuut later was het spits Brian Heijman die de bal in de handen van deze keeper schoot en zo de keeper voor het eerst kon testen.

Met veel beweging in de voorhoede van Rijsoord begon het na 20 minuten meer en meer te lopen bij de Kraaien en dat leidde ook tot enkele kansjes. Na 25 minuten was het raak: Brian maakte een mooie goal. De sterk spelende Colin vd Heijden wist met een lange bal spits Brian te bereiken en koelbloedige lobde de aanvaller de bal over de keeper van VVGZ. 0-1

Kort na deze goal was het weer Rijsoord dat grote kansen had de voorsprong te verdubbelen. Lorenzo kreeg via een voorzet de bal voor zijn voeten, maar helaas schoot Lorenzo de bal die nog van richting werd veranderd net over. Uit de corner die hierop volgde was het de andere vleugelverdediger Varoen die een enorme kans kreeg, maar ook hij kon de bal niet in het net werken.

Enkele minuten kabbelt de wedstrijd door tot de rust, maar in de laatste seconde voordat de scheidrechter fluit voor de theepauze krijgt VVGZ nog een enorme kans op de gelijkmaker. Door een kleine slordigheid in de opbouw van Rijsoord en een verloren duel kan een aanvaller van VVGZ doorlopen naar de goal van Joep, maar de keeper van de kraaien ziet de Zwijndrechtse inzet over zijn goal gaan.

In de 2e helft lijkt het erop dat VVGZ zich wat meer wil gaan richten op aanvallen en na wederom een slordig begin van beide ploegen ontstaat er een klein beetje druk van de vogels maar het blijkt een vertekend beeld. Op het moment dat VVGZ denkt aan aanvallen volgt een grote kans voor Rijsoord. Jan-Willem Blaak zocht de combinatie met Brian en uiteindelijk komt Jan-Willem voor de neus van de keeper te staan waarna hij uithaalt en de bal via de keeper over de achterlijn ziet gaan. Uit de scherp genomen corner die hierop volgt komt weer een grote kans alleen is er niemand in het blauwe shirt van Rijsoord die tegen de bal aan kan lopen om de 0-2 te maken.

In de minuten die hierop volgen worden nog enkele scherpe corners door Rijsoord genomen maar telkens net niet omgezet in een doelpunt.In de 65e minuut vervangt Rens Weber de licht geblesseerde Lorenzo vd Heijden. Met Rens in de ploeg valt eindelijk de bevrijdende en verdiende 0-2. Het is nummer 10 Youri Haasdijk die een mooie rush in gedachten had. Op het middenveld verovert Youri de bal en speert hij richting de goal van VVGZ. Twijfelen doet Youri niet en hij omzeilt enkele verdedigers van VVGZ. Eenmaal in het zestien meter gebied schuift Youri de bal langs de Zwijndrechtse keeper en kan er gejuicht worden!

Direct na zijn goal wordt Youri vervangen en ook zijn maatje op het middenveld Frank Bredius kan zich in een warme jas in de dug-out hijsen. De vervangers voor Youri en Frank zijn Richard Mulder en Marcel Top.

Richard Mulder staat koud 3 minuten in het veld en zoals wel vaker dit seizoen scoort hij als invaller. Jan Willem Blaak neemt snel en slim een inworp waarmee hij D’angelo Silva weet te bereiken. D’angelo heeft een goede voorzet in huis en deze kan door Richard – die zich bij de 2e paal had opgesteld – via de VVGZ keeper in het netje worden geschoten. 0-3 en de overwinning kan de Kraaien niet meer ontgaan !

Het wordt nog beter voor de mannen in het blauw want in de 84e minuut weet Brian Heijman zijn 2e goal van deze wedstrijd te maken.
Weer is het D’angelo Silva die aan de basis staat van het doelpunt want deze keer steekt D’angelo met de bal aan zijn voet het veld over en eenmaal in het strafschopgebied van VVGZ legt hij de bal keurig af op Brian die alleen nog maar binnen hoeft te tikken, 0-4 !

Met een verdiende overwinning en 3 belangrijke punten kunnen de Kraaien vandaag met opgeheven hoofd Zwijndrecht verlaten om volgende week, mits de weersomstandigheden dit toelaten, de volgende wedstrijd thuis af te gaan werken.

Volgende week zaterdag 3 maart ontvangt Rijsoord 2 op het eigen sportpark de nummer 2 in de competitie het Zeeuwse de Meeuwen afkomstig uit Zoutelande, om 11.45 uur zal op het hoofdveld getracht worden weer een stapje dichterbij te komen bij de bovenste ploegen.

Doelpunten:
0-1 Brian Heijman (25e minuut)
0-2 Youri Haasdijk (70e minuut)
0-3 Richard Mulder (78e minuut)
0-4 Brian Heijman ( 84e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden (65e min Rens Weber), Colin vd Heijden, Dennis Havelaar, Varoen Sewpal, Jan-Willem Blaak, Frank Bredius (75e min Marcel Top), Youri Haasdijk (75e min Richard Mulder), Bas vd Spoel, Brian Heijman, D’angelo Silva