Ter Leede - Rijsoord

Na spannende strijd blijven de punten in de Bollenstreek

SASSENHEIM – Na de heerlijke overwinning van vorige week op buurman RVVH (1-0) ging de equipe van Gijs Zwaan met een goed gevoel richting “de Bollenstreek” waar de wedstrijd tegen nummer 2 Ter Leede op het programma stond. In de openingswedstrijd van het seizoen werd knap met (1-0) gewonnen door een doelpunt van Siebren Hoekstra. De ploeg van Henk Wisman kon bij een overwinning deze zaterdag de 2e periode binnenslepen. Dan naar de wedstrijd:

Ter Leede dat bekend staat de wedstrijden furieus te beginnen, deed dat ook vanmiddag. Het drukte Rijsoord meteen ver terug op eigen helft, maar zonder dat het echt grote kansen opleverde.  In de 18e minuut een vrije trap voor Ter Leede aan de rechterkant van het strafschopgebied, genomen door Oussama Siali. Een indraaiende bal die door zowel spelers van Ter Leede als van Rijsoord werd gemist, maar achterin staat middenvelder Ben van der Lans vogelvrij om de bal binnen te tikken (1-0). Hierna een periode waarin Rijsoord meer de bal heeft, maar te slordig is in balbezit om echte kansen te creëren. Ruststand 1-0.

In de rust bleef Desley Hoogendijk in de kleedkamer achter, Niels Groeneveldt nam zijn plaats in. Direct na rust een grote kans voor Marc de Kruijs (vertrekkend naar Quick Boys) die het onze Darlison Gerardus aardig lastig maakte deze middag, maar zijn schot ging net over het doel van de wederom goed keepende Michael Bekkers.  Wederom was het Ter Leede dat furieus aan de tweede helft begon. Opvolgend twee gevaarlijke schoten van Oussama Siali, 1 over het doel en 1 waar Michael Bekkers de bal over tikt. Kort hierna gevaar vanaf de rechterkant waar het schot nog gepareerd kon worden door Michael Bekkers maar in de kluts de bal geraakt werd door Ard Hartman, waardoor de bal over de lijn ging (2-0).

Kort hierna wisselde Gijs Zwaan, Mike van Gool voor Patrick Berends. Inmiddels was ook Zepp Jacobs in het veld gekomen voor Ibi el Koubai. Na de (2-0) gooide “de blauwen” de schroom van zich af en werd het dreigender. Khalid Rahli maakte het zijn tegenstander knap lastig, hij werd ook nog een keer gevloerd in het strafgebied, maar de scheidsrechter wilde niets weten van een strafschop. Twintig minuten voor tijd wederom Khalid Rahli die zijn tegenstander kwijt is en een goede voorzet aflevert op het hoofd van Patrick Berends, die de (2-1) binnen knikt. Kan het dan nog, bij Rijsoord gelooft iedereen erin, met veel strijd en passie gaan ze vol door voor de gelijkmaker. Dit levert natuurlijk aan de andere kant ruimte op voor Ter Leede. Joey van den Berg gaat er vandoor aan de rechterkant, snijd naar binnen en vuurt een schot richting Bekkers die is geklopt, maar gelukkig de paal brengt redding. Zo golft het spel op en neer. Inmiddels vier minuten voor tijd, Siebren Hoekstra wordt gevloerd door Stefan Kraaijvanger. Een vrije trap vlak voor de “zestien” Siebren staat klaar om hem te nemen. Zou Rijsoord dan toch een puntje mee kunnen nemen uit Sassenheim na een (2-0) achterstand? Een goede vrije trap, waarbij de bank al opveert voor een goal, maar de bal gaat centimeters naast in het zijnet. De laatste minuten zijn aangebroken. Ter Leede is aan de bal via Rob Zandbergen die inschuift met de bal aan de voet tot aan de middellijn. Ard Hartman en Niels Groeneveldt verwachten een pass van Zandbergen, maar die besluit aan te zetten en in een volle sprint op Michael Bekkers af te gaan en scoort beheerst (3-1). Wedstrijd beslist, maar complimenten voor de strijd en passie in met name de tweede helft. Ter Leede wint de 2e periode in de Hoofdklasse A.

Volgende week geen competitie programma voor Rijsoord. Op 10 maart komt SteDoCo naar het kraaiennest. De heenwedstrijd in Hoornaar eindigde in een (1-1) gelijkspel. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14:30 uur.

Opstelling V.V. Rijsoord:
Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Desley Hoogendijk (46e Niels Groeneveldt), Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Berry de Groot, Siebren Hoekstra, Ibi el Koubai (54e Zepp Jacobs), Mike van Gool (59e Patrick Berends), Khalid Rahli

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd. Foto’s door: Diana de Jong, Diana Photography