Rijsoord 2

Speelt laatste 30 minuten van de wedstrijd tegen Wieldrecht uit

Vervolg Rijsoord 2 – Wieldrecht 2 levert geen winnaar op

RIJSOORD – Vorig jaar op 18 November werd het eindsignaal van de wedstrijd Rijsoord 2 tegen Wieldrecht 2 niet gehaald omdat rond de 60e minuut van de wedstrijd op zeer ongelukkige wijze de scheidsrechter van dienst het veld moest verlaten met een blessure. Daardoor konden de resterende 30 minuten niet uitgespeeld. Daarom stond afgelopen zaterdag dit half uurtje voetballen op de agenda !

Onder mooie winterse omstandigheden stonden beide elftallen met frisse moed op het veld om het restant van deze topper in de reserve 1e klasse A af te maken, waarbij de tussenstand van 1-1 op het scorebord stond.

Scheidsrechter Alvarez die voor dit half uurtje was aangewezen om alles in goede banen te leiden floot voor het begin (60e minuut) van de wedstrijd, die werd hervat met een ingooi voor Rijsoord op de middenlijn. En zo konden beide ploegen afmaken waar ze op 18 november vorig jaar aan begonnen waren.

Na 7 minuten spelen was daar de eerste kans voor de Kraaien die zoals vaker de tegenstander direct onder druk probeerden te zetten en het beste van het spel hadden.
Dennis die via de linkerkant op stoomde kon met een voorzet vanaf die kant helaas geen teamgenoot bereiken, waardoor de bal voorlangs het doel van Wieldrecht ging. Bij het uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Jan Willem Blaak die niet twijfelde en direct uithaalde maar de bal ging net naast.

Na 14 minuten spelen was daar een enorme kans die van de lijn werd gehaald door een verdediger van Wieldrecht. Bas die het meest slagvaardig bleek te zijn binnen de zestien meter van Wieldrecht kon op een slimme manier een voorzet van D’angelo controleren waarna hij knap uit de draai op goal wist te schieten, maar helaas werd zoals gezegd de bal ternauwernood van de lijn gehaald.

In de 18e minuut van de resterende speeltijd sloeg het noodlot voor Rijsoord weer toe, door een onnodige overtreding zo’n 30 meter vanaf de goal van keeper Joep kreeg Wieldrecht een vrije trap die zonder twijfel door de grote en sterke aanvoerder van de Dordtenaren in de hoek naast Joep werd gepegeld, 1-2.

De tijd begon te dringen voor Rijsoord en met man en macht werd gewerkt om een gelijkmaker te forceren. In de 89e minuut was daar een grote kans voor Youri die de bal knap uit de draai wist te schieten maar de sluitpost van Wieldrecht kon de inzet van Youri keren.

In het achterhoofd van iedereen die Rijsoord een warm hart toedraagt werd al rekening gehouden met een verlies partij want de slotminuut was ingegaan en de in de competitie zo goed presterende Dordtenaren zouden weinig meer weggeven, tot het moment dat D’angelo Silva werd aangespeeld op de linkerkant !

D’angelo controleerde de bal en passeerde zijn tegenstander, met een bekeken schot in de korte hoek wist D’angelo het punt voor Rijsoord te redden en de Dordtse formatie op een gelijkspel te houden.

Gelukkig en tevens ook verdiend, en misschien zelfs niet genoeg, maar uiteindelijk leverde het vervolg van Rijsoord 2 – Wieldrecht 2 geen winnaar op.

Volgende week zaterdag 24 februari wordt om 11.15 uur in Zwijndrecht de competitie weer hervat tegen de nummer 11 van de competitie VVGZ 3.

Doelpunten:

2-2 D’angelo Silva (90e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar, Colin vd Heijden, Lorenzo vd Heijden, Stephan Ooms, Frank Bredius, Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar, Youri Haasdijk, Bas v.d. Spoel, D’angelo Silva