Rijsoord JO11-1

Wint eerste competitiewedstrijd na winterstop met 2-1 van de Alblas JO11-1

JO11-1 wint eerste competitiewedstrijd na winterstop

RIJSOORD – Zaterdag 17 februari 2018 stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma tegen een tegenstander die we inmiddels al een aantal jaren tegen komen: de Alblas JO11-1.

De wedstrijd stond eigenlijk pas over twee weken op de agenda maar was vanwege de komende vakantie naar voren gehaald zodat Thijmen en Goesie gewoon mee konden doen en de groep daardoor compleet was.

Onder leiding van scheidsrechter Hans Niehold begonnen wij om 08.30 uur op het heel licht bevroren en daardoor zeer snelle  kunstgrasveld aan de wedstrijd. Ondanks dat wij over het algemeen de wedstrijden tegen de Alblas winnen, is het een geduchte tegenstander met een goede linkeraanvaller en een uitstekende middenvelder. Rijsoord was daarom gewaarschuwd.

De jongens begonnen echter uitstekend aan de wedstrijd want vanaf het beginsignaal hadden wij het heft stevig in handen. Na een minuut of drie loste Sjoerd het eerste schot op doel wat net naast ging. De jongens lieten het balletje goed rond gaan en na een minuut of acht vond Sem het wel genoeg en schoot een bal van grote afstand in het doel. De keeper stond niet eens ver voor z’n doel, het was gewoon een schitterende wreeftrap: 1-0. De boys bleven doorgaan maar schoten van Sjoerd met links en Sem troffen geen doel door goed keeperswerk van de Alblas. De 2-0 kon echter niet uitblijven en werd andermaal gemaakt door Sem waarbij het leuke was dat de gewisselde Brent dit al riep voordat hij zat. Sem alleen voor het doel is gegarandeerd een goal: 2-0. Rust!

In de rust hebben wij benadrukt dat wij er nog niet waren want ondanks dat wij de eerste helft weinig problemen hadden met de Alblas, blijft het een goede ploeg en dat lieten ze de tweede helft zien. De Alblas kwam met meer pit uit de rust en zette ons goed onder druk. Na een minuut of tien wisten ze een mooie aanval af te ronden met een lage schuiver in de hoek waar Hammetje niet veel aan kon doen: 2-1. Niet veel later produceerde de Alblas een mooi afstandschot waar wij met hulp van de lat geluk hadden. Ook Rijsoord had in de tegenstoot kansen maar een aantal jongens zaten niet goed in de wedstrijd waardoor kansen niet goed werden uitgespeeld. Sjoerd wist nog een bal op de paal te schieten waarna de rebound van Sem geblokt werd. De laatste tien minuten rechten wij onze rug onder leiding van Sven en mede  dankzij goed keeperswerk van Hammetje gaven we geen krimp. Thijmen zette zijn brommer nog aan in de laatste minuten en die kon alleen gestopt worden door een professionele overtreding. Volgens zijn moeder struikelde hij over zijn eigen benen maar in het profvoetbal had het een rode kaart geweest, haha.

Samenvattend zijn wij in de eerste helft geen moment in de problemen geweest en hebben daardoor een terechte 2-0 voorsprong genomen.  De tweede helft was de Alblas sterker maar met hard werken en een beetje geluk hebben wij een mooie overwinning behaald tegen een goede tegenstander waardoor wij onze ongeslagen status in 2018 behielden (4 overwinningen, 1 gelijkspel)

Voor de man of the match verkiezing kwamen er een aantal in aanmerking. Thijmen die een lastige tegenstander uitschakelde, Sven die veel arbeid leverde op het middenveld en Sem die twee mooie goals scoorde. Het werd uiteindelijk Sem. Gefeliciteerd Sem!

Om 13.00 uur trakteerden Brent en Goesie op patat waarna Goesie zich op kon maken voor zijn pupil van de week verkiezing tijdens Rijsoord – RVVH. Goesie scoorde hierin de eerste goal en dat bleek geluk te brengen want Mike van Gool herhaalde als enige dit kunstje waardoor de punten op het kraaiennest bleven. Volgende week zaterdag wordt het uitslapen want wij hebben bewust geen wedstrijd gepland.