Sem van der Goes

Pupil van de week swisht Rijsoord naar overwinning

RIJSOORD – Er zitten een paar RVVH spelers bij Sem van der Goes in de klas. Eerder dit seizoen trof hij RVVH JO11-1, en dus zijn maatjes van school, in het Ridderkerktoernooi. Rijsoord JO11-1 sleepte de overwinning binnen, maar zou dat Rijsoord 1 vanmiddag ook lukken?

Goesie kon het als pupil van de week in ieder geval van dichtbij meemaken. Op een stralende zaterdagmiddag werd hij met zijn ouders en vriendje in de bestuurskamer ontvangen. Een tikkie nerveus hoorde hij de uitleg aan. Gelukkig kwam teammanager Eddy Bestebreurtje al snel om hem mee te nemen naar de kleedkamer.

Ontspannen deed Sem mee aan de warming up en hij deed vrolijk mee met de trucjes die de spelers lieten zien. Terwijl het sportpark volstroomde met bezoekers ging Sem richting scheidsrechter die hem de wedstrijdbal overhandigde. En zo stond hij even voor half 3 met het scheidsrechterstrio klaar om het veld te betreden.

Met een speler van RVVH nam hij de aftrap en ging op het doel van de keeper. Moeiteloos wist hij het net te vinden en dat vierde Sem met een soepele swish. Dit leverde hem gejuich vanaf de bank op. Daar aangekomen moest hij hem nog een keer voordoen en beloven dat hij dat bij een doelpunt voor Rijsoord weer zou doen.

Vanaf de bank (vanmiddag het bekende plekkie in de zon) zag Sem een spannende wedstrijd. Pas ver in de tweede helft was er reden tot juichen toen Mike van Gool de bevrijdende treffer scoorde. De blijdschap was bij iedereen zo groot dat de swish werd vergeten en iedereen elkaar in de armen vloog.

En zo hield Rijsoord de punten aan de Vlasstraat en kan Sem maandag weer mooie sier maken bij zijn klasgenoten. In de bestuurskamer was het een drukte van belang. Daar waren ook Khalid Rali en Siebren Hoekstra die hem het certificaat Pupil van de Week en een gesigneerde Rijsoordbal overhandigden. Na het fotomomentje, waar hij ook graag zijn vader en moeder bij had, kriebelden zijn voetbalbenen weer. Hij ging snel naar zijn teamgenoten – die in groten getale aanwezig waren om hem aan te moedigen – om nog even lekker een balletje te trappen.

Bekijk hier alle foto’s