Rijsoord JO11-1

Na een 2-0 achterstand wint JO11-1 met 2-4 van Groote Lindt JO11-1.

JO11-2 werkt achterstand mooi weg

RIJSOORD – Om de lange winterstop te overbruggen stond zaterdag 10 februari alweer onze vierde vriendschappelijke wedstrijd van 2018 op het programma. Na twee overwinningen tegen Brielle en Slikkerveer en een gelijkspel tegen Barendrecht was het dit keer Groote Lindt JO11-1 die wij later dit seizoen ook nog in de competitie tegen zullen komen.

Gezien de dooi was het twijfelachtig of het door zou gaan aangezien de Lindt niet de beschikking heeft over een kunstgrasveld. De grasmat was echter wat blubberig maar prima bespeelbaar. De aanwezige ouders keken alleen met angst en vrezen wie de aanvoerdersband om zijn arm had gekregen want dat betekende overuren voor de wasmachine.

Thijmen had gelukkig zijn rokje van het carnaval weer ingeruild voor een broek dus de gehele groep was weer compleet. Het blijft leuk om ook bij de Lindt weer oud 1e elftalspelers tegen te komen. Dit keer was het Arjan Otto die zich nu inzet voor de jeugdopleiding aldaar.

In de competitie hadden wij eerder met 1-5 gewonnen maar destijds had de Lindt de eerste tien minuten toch echt het beste van het spel maar hield Hammetje ons in de wedstrijd. De jongens waren daarom gewaarschuwd. Om 10.30 uur gingen wij start en blijkbaar waren wij nog niet voldoende gewaarschuwd want de eerste kans was voor de Lindt die vakkundig onschadelijk werd gemaakt door Hammetje. Onze eerste kans was voor Sem die de punt van zijn schoen kon zetten na  een bal van Brent maar de paal bracht redding.  Ook een afstandschot van Goesie belandde op dezelfde paal. Het was de Lindt die bij zijn eerste echte aanval over rechts weet uit te breken en een goed schot in de verre hoek plaatst waar Hammetje het antwoord schuldig op moest blijven: 1-0. Na een vloeiende aanval van onze kant belandt de bal via Brent bij Sjoerd die goed afdrukt maar helaas wordt het schot net geblokt door een speler. Na een minuut of twintig is het eerst de Lindt die 2-0 weet te maken na knullig verdedigen van onze kant waarna Brent voor de aansluittreffer zorgt: 2-1 wat ook de ruststand betekende.

In de rust hebben wij met behulp van wat bekertjes de puntje op de i gezet want we hadden het betere van het spel maar stonden toch achter.

De tweede helft gingen wij goed van start want het was Sem die een goed schot los liet welke ternauwernood werd gekeerd door de keeper. De rebound belandde via Daniel op de paal. Niet veel later gaf Sjoerd een geplaatst afstandschot maar voor de vierde keer deze wedstrijd belandde de bal op het ijzerwerk. De goal kon echter niet lang uitblijven want Rijsoord speelde net als vorige week een hele sterke tweede helft. De 2-2 viel uit een mooi strak schot van Sven die na een lange rush voor de lange hoek ging en deze ook vond. De jongens gingen gewoon door en na 18 minuten schoot Brent de 2-3 binnen en in de slotminuten frommelde Daniel de bal over de doellijn 2-4 wat ook de eindstand betekende.

Goede terechte overwinning na een 2-0 achterstand op een zwaar veld.  De jongens bleven van achteruit goed opbouwen waardoor er mooie aanvallen ontstonden. Goesie vonden wij dit keer de man of the match want zonder zijn vaste supporter vader Arjan heeft hij zeer geconcentreerd verdedigd en was hij bijna onpasseerbaar. Gefeliciteerd Goesie!

Volgende week zaterdag hebben wij nog geen wedstrijd staan maar we zijn bezig om een competitiewedstrijd naar voren te halen. Wordt vervolgd!